HOLLANDA TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI TOPLANTISI

29 Nisan 2014, Salı, 1:08 | Yönetim Kurulundan | 1.416 kez okundu | 0 yorum
Hollanda Türkiye Halk Sağlığı Toplantısı Hollanda Sağlık Politikası Yönetim ve Sosyal Tıp Araştırmaları Hekimler Derneği ile Halk  ile Halk Sağlığı Uzmanları Derneği HASUDER, 22 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da topluluklarımızı ve ülkelerimizi karşılıklı tanıtmak amacı ile bir toplantı yaptı. Oldukça verimli geçtiğini düşündüğümüz toplantının anahatları aşağıdaki şekildedir. Toplantıya Hollanda’dan 14, Türkiyeden 15 halk sağlığı uzmanı katıldı. […]

Hollanda Türkiye Halk Sağlığı Toplantısı

Toplantıya Hollanda’dan 14, Türkiyeden 15 halk sağlığı uzmanı katıldı. HASUDER adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Tacettin İnandı bir açılış konuşması ile birlikte HASUDER’i tanıtan bir sunum yaptı. Soru ve yanıtlarla sona eren toplantının ardından, Hollanda’dan Dr Jan Huurman “National Society of Public Health, NVAG, -Public Health activities in the Netherlands” başlıklı sunumunu yaptı.

İkinci oturumda, Türkiye’de ve Hollanda’da halk sağlığı tartışıldı. Dr. Ayşe Akın’ın başkanlık yaptığı oturumda, Dr. Alp Ergör, Dr Geesje Nijhof ve Dr. Anton W.J. Teunissen sunum yaptı. Ülkelerin benzerilikleri ve farklılıkları tartışıldı.

Öğleden sonraki bölümde, olası işbirliği olanakları üzerine konuşuldu. Araştırma ve etkinlik olanakları üzerinde duruldu ve bizleri Hollanda’ya davet ettiler.

Toplantının sonunda NVAG temsilcisine günün anısına HASUDER plaketi verildi.

Anahtar Kelimeler: