On-line ISSN:2147-155X

TURK J PUBLIC HEALTH’in ULUSAL ATIF DEĞERLERİ

8 Mayıs 2014, Perşembe, 11:19 | Türkiye Halk Sağlığı Dergisi | 1.652 kez okundu | 0 yorum
TURK J PUBLIC HEALTH’in ULUSAL ATIF DEĞERLERİ (TÜRKİYE ATIF İNDEXİ içinde) Turk J Publc Health 2010 yılından beri Türkiye Atıf Dizin içinde indexlenmektedir. Türkiye Atıf İndexi tarafından index içinde yer alan dergilerin Ulusal Etki (Impact) ve Ulusal Katkı Değerleri düzenli olarak hesaplanarak, index sayfası üzerinde yayınlanmaktadır. Turk J Public Health’in Ulusal Etki değeri 2010 yılında […]

TURK J PUBLIC HEALTH’in ULUSAL ATIF DEĞERLERİ

(TÜRKİYE ATIF İNDEXİ içinde)

Turk J Publc Health 2010 yılından beri Türkiye Atıf Dizin içinde indexlenmektedir. Türkiye Atıf İndexi tarafından index içinde yer alan dergilerin Ulusal Etki (Impact) ve Ulusal Katkı Değerleri düzenli olarak hesaplanarak, index sayfası üzerinde yayınlanmaktadır.

Turk J Public Health’in Ulusal Etki değeri 2010 yılında 0.0 iken bu değerin 2013 yılında 0.167’ye çıktığı rapor edilmektedir. Aynı yıl içinde index içinde yere alan dergilerin ortalama etki değeri 0.06 olarak bildirilmiştir. Dergimiz bu etki değeri ile index içinde yer alan 202 dergi içinde 10’uncu sırada yer almaktadır (Tablo 1, Şekil 1).

Turk J Public Health’in Ulusal Katkı değeri 2010 yılında 0.5 iken bu değerin 2013 yılında 0.524’e çıktığı rapor edilmektedir. Aynı yıl içinde index içinde yere alan dergilerin ortalama katkı değeri 0.165 olarak bildirilmiştir. Dergimiz bu etki değeri ile index içinde yer alan 202 dergi içinde 7’inci sırada yer almaktadır (Tablo 2, Şekil 2).

Dergimizin giderek artan akademik başarısında baş editörümüz Prof.Dr. Sibel Sakarya olmak üzere Editör, Teknik Editör, Sayfa Düzeni Editörü, Hakem ve Yöneticilerine teşekkür ederiz. Dergimizin bu noktaya gelmesinde baştan beri desteğini esirgemeyen HASUDER Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Tacettin İnandı’ya ayrıca teşekkür ederiz. Bir teşekkür de dergimize bilimsel çalışmalarını gönderen bilim insanlarına, emeklerine sağlık ve yeni çalışmalarını beklediğimizi hatırlatmak isterim.

Önümüzdeki yıllarda dergimizi uluslar arası indexlerde görmek istiyoruz. Bunun için yazarından baş editörüne kadar daha fazla çalışmamız gerekiyor. Dergimizde yer alan yayınların hem ulusal hem de uluslar arası atıf sayısının artması, hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Saygılarımla…

NOT: Raporun tamamına BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ...

Prof.Dr. C. Tayyar Şaşmaz

Turk J Public Health Yöneticisi

 

 

 


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.