On-line ISSN:2147-155X

Cihangir Özcan – Ayşe Akın İçin

9 Şubat 2013, Cumartesi, 12:39 | İz Bırakanlar, Prof.Dr.Ayşe Akın | 1.547 kez okundu | 0 yorum
AYŞE AKIN İçin   Dr. Cihangir Özcan   Ayşe Ablamı yaklaşık 40 yıldan beri tanıyorum .1970 yılında intern olarak Sincan sağlık ocağında halk sağlığı stajı yaparken  rahmetli Nevzat ağabey sorumlu doktordu. Ayşe Abla  o zamanlar Halk sağlığı kürsüsünde veya Hacettepe Kadın hastalıkları ana bilim dalında uzmanlığını tamamlıyordu.Bu dönem içerisinde kendisiyle çok farklı ortamlarda beraber olduk.Ancak […]

AYŞE AKIN İçin

 

Dr. Cihangir Özcan

 

Ayşe Ablamı yaklaşık 40 yıldan beri tanıyorum .1970 yılında intern olarak Sincan sağlık ocağında halk sağlığı stajı yaparken  rahmetli Nevzat ağabey sorumlu doktordu. Ayşe Abla  o zamanlar Halk sağlığı kürsüsünde veya Hacettepe Kadın hastalıkları ana bilim dalında uzmanlığını tamamlıyordu.Bu dönem içerisinde kendisiyle çok farklı ortamlarda beraber olduk.Ancak kendisi emekli olduktan sonrada yine beraber aynı üniversitede çalışıyoruz.

 

Kendisi ile beraber havasını beraber teneffüs ettiğimiz o kadar çok anılar var ki ,bunların arasından bir tanesini seçip sizlerle paylaşmada zorlanıyorum.Ancak kendisinin ne kadar çalışmayı sevdiğini ve işlerini zamanında yapmayı  bazen sağlının önüne geçtiğini bilmekteyim.Bende sizinle iş disiplini ve takipliği konusundaki anımı paylaşmak istiyorum.

 

Sene 1997 olabilir, ikimizde Sağlık Bakanlığında genel müdür olarak çalışıyoruz.Kendisi Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel müdürü bende Tedavi Hizmetleri Genel müdürüydüm.Her yıl düzenlenen Dünya Sağlık Teşkilatı genel kurulu toplantısı için bakanlıktan seçilen üst düzey  uzmanlarla Cenevre ‘ye gitmiştik.Açılış toplantıları sonrası Sağlık bakanı ayrılmış  teknik toplantılara katılmaya başlamıştık.Toplantının ikinci günü sonunda  bakanlıktan katılan arkadaşlar beraber gölün kenarında bir restoranda akşam yemek daveti yaptılar.Davete katılacağımı söyledim.Bende Ayşe Ablayı aradım ve akşam için programını sorduğumda  hafif bir nezle hali olduğunu otelde odasında kalacağını söyledi..

Ben kendisine Türk heyeti ile akşam yemeği davetini söylemeden kendisi bana  sen de bana katıl  hem ıhlamur içer ve hem de yarın tartışılacak teknik konularını gözden geçiririz dedi.

Evet o akşam kendisinin hazırladığı ıhlamur ve kekler yardımıyla yarın konuşulacak kronik hastalıkla ile ilgili teknik raporları satır satır okuyup notlar çıkardık.

 

Ertesi gün katıldığım teknik oturumlarda ne kadar faydalı geçtiğini ifade etmek isterim.Bir gün önceden çalışmamızın faydasını çok gördüm .Arkadaşlar akşam yemeğinin özelliklerini ve yaşadıkları o ortamı güzel kelimelerle anlattılar.Bende onlara uygun bir mazeret söyledim.

Ayşe Ablamı bunu bu güne kadar anlatmadım İlk defa sizinle paylaşıyorum

 

Ben o gece yaptığımız teknik çalışma ve ertesi gün kronik hastalıklar konulu teknik oturumlardaki katkı ve katılımımız sayesinde  WHO Yetkililerle görüşmem ve Hastanelerde diyabet ve hipertansiyon ünitelerinin kurulması ve personel eğitimi projesinin alınması konusunda prensip anlaşma yapmayı sağlamıştır.

Proje ülkemizde uygulanırken içimden pek çok kere Ayşe Ablaya teşekkürler ettiğimi bugün gibi çok iyi hatırlıyorum.Çünkü o akşam çalışmamız sayesinde bu konulardaki dünyanın durumunu ve WHO ‘nun bu konulardaki teknik ve mali desteğini öğrenmiş oldum ve ülkemize bir proje kazandırdık.

Teşekkürler Ayşe Abla,

 

 

 

 

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.