18 ARALIK ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ
20 Aralık 2020
Türkiye’de Bağışıklama Hizmetlerinin Durumu ve COVID-19 Aşılaması HASUDER Tutum Belgesi
COVID-19 Aşılaması HASUDER Tutum Belgesi
4 Ocak 2021

HASUDER Öğrenci Çalışma Grubu Faaliyetlerine Başladı

HASUDER’den Halk Sağlığı Alanına İlgili Öğrenciler İçin Önemli Bir Fırsat:
HASUDER Öğrenci Çalışma Grubu Faaliyetlerine Başladı

Çalışmalarına başladıktan sonra kısa bir süre içerisinde ülkemizin dört bir yanındaki onlarca üniversite ve birçok farklı fakülteden (tıp, diş hekimliği, veterinerlik, eczacılık, sağlık yönetimi, sosyoloji, ebelik, hemşirelik, beslenme ve diyetetik, psikoloji, fizyoterapi, ergoterapi) 300’den fazla üyeye ulaştı!
Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Öğrenci Çalışma Grubu (HÖÇAG) nedir?

Tüm canlıların ve çevrenin sağlığını korumak ve geliştirmek için halk sağlığına ilgi duyan öğrenciler arasında bir ağ oluşturmak amacıyla bir HASUDER çalışma grubu olarak kurulmuştur. Aynı zamanda bu alanda çalışmalar yürüten gençlik kuruluşları arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflemektedir. HÖÇAG, üye öğrencilerin halk sağlığı alanında bilgi birikimini arttırmak, bu alanla ilgili çalışmalara katılımı teşvik etmek, buna yönelik imkanlar meydana getirmek ve halk sağlığı uzmanlarıyla bir arada bulunabilecekleri ortamlar oluşturmayı amaçlar. Lisans ve yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerin halk sağlığına dair bilgi düzeyini geliştirmek adına yayınlar, seminerler ve etkinlikler düzenleyerek halkın sağlığını önceleyen bir sağlık anlayışına katkı sunmak niyetindedir.

Öğrenci Çalışma Grubu Amaçları

• Sağlık alanındaki öğrencilere halk sağlığı anlayışını ve felsefesini anlatmak, bu yönde bir farkındalık oluşturmak.
  • Öğrencilerin halk sağlığı alanında bilgi-birikimini artırmak, bu alanla ilgili çalışmalara katılımı teşvik etmek, buna yönelik imkanlar meydana getirmek ve halk sağlığı uzmanlarıyla bir arada bulunabilecekleri ortamlar oluşturmak.
  • Halk sağlığına ilgi duyan öğrenciler arasında bir ağ oluşturmak.
  • Halk sağlığı ile ilgili çalışmalar yürüten gençlik kuruluşları arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek.
  • Multidisipliner yaklaşımlar ile inovatif çalışmalar ortaya çıkarmak.
  • Lisans ve yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerin halk sağlığına dair bilgi düzeyini geliştirmek adına kurs, seminer, eğitim ve etkinlikler düzenleyerek halkın sağlığını önceleyen bir sağlık anlayışına katkı sunmak.
  • HASUDER Yönetim Kurulu ve diğer çalışma gruplarından gelecek talepler doğrultusunda çalışmalar yaparak HASUDER çalışmalarına katkıda bulunmak.

HÖÇAG’A Kimler Katılabilir?

Lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören ve halk sağlığına ilgili tüm alanlardan öğrenciler katılabilir.

HÖÇAG Ailesine Katılmak İçin Ne Yapmalısın?

Grupta yer almak isteyen öğrencilerin İsim-Soyisim, Üniversite-Fakülte ve e-mail bilgilerini ileterek öğrenci çalışma grubu öğrencilerimizden Bahadır Haytabey ile bhaytabey@gmail.com mail adresinden iletişime geçmesini rica ediyoruz.
Halk sağlığı alanında kendisini geliştirmek, bilimsel araştırma çalışmaları içerisinde yer almak ve HASUDER’in öğrencilere sunacağı imkanlardan faydalanmak isteyen tüm öğrencileri bu çalışma grubumuza bekliyoruz.