Prof. Dr. Ayşe Akın’a BM Nüfus Fonu Ödülü

Yeni Rapor: İklim değişikliği çocukların sağlığı için yaşam boyu risk oluşturuyor
14 Kasım 2019
Dünya Çocuk Hakları Gününde Çocukların Çevre Hakkı
20 Kasım 2019

Prof. Dr. Ayşe Akın’a BM Nüfus Fonu Ödülü

Kenya ve Danimarka hükümetlerinin ev sahipliğinde ve BM Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansının (ICPD) 25’inci yıl dönümü, “Nairobi Zirvesi: Süreci Hızlandırmak” teması ile 12-14 Kasım 2019 tarihinde Nairobi’de gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansının 25. Yıldönümünde (ICPD25)) Prof. Dr. Ayşe Akın hocamız, “BM Nüfus Fonu Ödülü”ne layık görülmüştür.

Prof. Dr. Ayşe Akın, bu ödüle, “herkesin hak ve seçimlerin hayata geçirilmesinde ve uluslararası mutabakatla ortaya konan taahhütlerin gerçekleşmesindeki öncü rolü ile Türkiye ve ötesindeki sağlık hizmetlerine ulaşımın geliştirilmesi ve aile planlamasına katkı ve olağanüstü liderliği ” nedeni ile layık görülmüştür.

Hocamıza ödülü 13 Kasım 2019 tarihinde Butan’ın Ana Kraliçesi Sangay Choden Wangchuck ve  UNFPA İcra Direktörü Dr. Natalia Kanem tarafından verilmiştir.

Değerli hocamızı kutluyor; en içten saygılarımızı sunuyoruz. Ülkemize ve disiplinimize yapmış olduğu katkılar için minnettarız.

Hocamızın ilham verici ödül konuşması