Sağlık Ekonomisi

Sağlık Ekonomisi Çalışma Grubu

Sağlık Ekonomisi Çalışma Grubu, Halk Sağlığı alanının güncel sorunlarına çözüm arayışlarına sağlık ekonomisi disiplininden katkılar sunmak amacıyla kurulmuştur. Kıt kaynakların en verimli şekilde kullanılmasının halk sağlığı alanı için de bir zorunluluk olduğu gerçeğinden hareketle, ekonomi disiplininin sağlık, özelde de halk sağlığı alanına uygulanması konusunda çalışmalar yürütür.

Halk Sağlığı alanı neredeyse tamamen kamu kaynaklarını kullanır. Dolayısıyla bu kaynakların uygun yerde ve uygun şekilde kullanılmasının sağlanması gerekmektedir. Bu durum sağlık hizmetlerinde ekonomik değerlendirme teknikleri kullanımının önemini daha da artırmaktadır. Halk Sağlığı müdahaleleri sahip olduğu özellikler nedeniyle piyasanın arz talep mekanizmasına diğer deyişle piyasanın görünmez eline bırakılamamaktadır. Multidisipliner bir çalışma alanı olan Halk Sağlığı alanının sağlık ekonomisi disiplininin bakış açısına da ciddi oranda gereksinimi bulunmaktadır. Çalışma Grubumuz bu alandaki yenilikleri izlemek uzmanlık derneğimiz üyeleriyle paylaşmak, alanımızı zenginleştirmek için elinden geldiğince çalışmalarına devam edecektir.

Mahmut Yardım

Yürütücü

Sarp Üner

Yönetim Kurulu Üyesi