Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Ziyareti

TTB Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü jüri üyeleri belirlendi
11 Eylül 2019
Bildiri Özet Gönderim Son Tarihi
Bildiri Özet Gönderim Son Tarihi Uzatıldı – 3. Uluslararası – 21. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi 2019
14 Eylül 2019

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Ziyareti

HASUDER  Yönetim Kurulu olarak 06.09.2019 tarihinde TTB Merkez Konseyi ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarete Yönetim Kurulumuzu temsilen Dernek Başkanımız Prof.Dr. Pınar Okyay ve Yönetim Kurulu üyemiz Prof. Dr. Sarp Üner katıldı. Yönetim Kurulu üyelerimizi, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Genel Sekreter Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Uz. Dr. Selma Güngör,  Uz. Dr. Kayhan Çetin Atasoy, Uz. Dr. Samet Mengüç ve Uz. Dr. D. Yaşar Ulutaş misafir etti.

Görüşmede, Derneğimizin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve TTB Halk Sağlığı Kolu bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TTB’ne Halk Sağlığı asistan eğitimine gerek Gezici Eğitim gerekse güncel eğitim toplantıları ile vermiş oldukları destek için teşekkür edildi. Kendileri de tüm Halk Sağlığı camiasına TTB çalışmalarında vermiş oldukları destek için şükranlarını iletmemizi istedi.

Toplantıda işbirliğimizin geliştirilmesi için çalışma alanları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Merkez Konseyi tarafından, TTB bünyesinde örgütlenmenin tüm uzmanlık dernekleri için önemine ve üyelerimizin tarafından bu yönde verilecek desteğin çok değerli olacağına değinildi. Özellikle tıp fakültesi öğrencilerinin mezuniyet öncesinde Halk Sağlığı Stajları bünyesinde Tabip Odası ziyaretlerinin önemine dikkat çekildi. Anabilim Dalı başkanlarımız başta olmak üzere tüm öğretim üyelerimizden bu ziyaretlerin müfredatta yer alması için destek bekledikleri belirtildi. Bu uygulamayı halen gerçekleştiren çok sayıdaki anabilim dalına da teşekkür edildi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Kasım ayında gerçekleştirilecek kongremizde “Sağlıkta Şiddet” başlıklı oturum için gerekli her türlü desteği vereceklerini belirtti.

TTB Merkez Konseyimize nazik ev sahiplikleri ve verimli görüşme için Derneğimiz adına teşekkür ederiz.

HASUDER Yönetim Kurulu