Sağlık Bakanlığı İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri Yönetici Sözleşmeleri İle İlgili Basın Bildirisi
6 Temmuz 2020
İstanbul Sözleşmesi’ne Sahip Çıkıyoruz…
18 Temmuz 2020

Webinar: Sıcak Dalgaları ve Türkiye’de Halk Sağlığı

HEAL – Sağlık ve Çevre Birliği, HASUDER – Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ve  Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı olarak İstanbul Politikalar Merkezi işbirliğiyle 21 Temmuz 2020 Salı günü saat 18.00 – 20.00 saatlerinde gerçekleştireceğimiz “Sıcak Dalgaları ve Türkiye’de Halk Sağlığı” webinarına sizi davet  etmek isteriz.

Bu webinarda sıcak dalgalarının Türkiye’deki sağlık etkilerini, Avrupa’daki erken uyarı sistemleri üzerindeki son gelişmeleri ve Türkiye’deki sağlık uzmanlarını COVID-19 önlemleri ışığında konuya nasıl dahil edebileceğimizi konuşacağız.

Webinarda eş zamanlı İngilizce-Türkçe çeviri sağlanacaktır.

Konuşmacılar:

• Dr Toker Ergüder (Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlığın Geliştirilmesi Program Yöneticisi); DSÖ-Türkiye’nin çevre sağlığı yaklaşımı.
  • Dr Ümit Şahin, (Halk Sağlığı Uzmanı ve İstanbul Politikalar Merkezi İklim Çalışmaları Koordinatörü); Sıcak dalgaları ve Türkiye’deki sağlık etkileri.
  • Dr Peter van den Hazel, (INCHES Başkanı ve HEAL Yönetim Kurulu Başkanı); Global Heat Health Information Network çalışmaları ve meslek hastalıkları.
  • Dr Karine Laaidi (Santé Publique France [Fransız Halk Sağlığı Ajansı]); Fransa sıcaklık dalgaları uyarı sistemi ve Avrupa perspektifi.

Webinara katılım için kayıt zorunludur, lütfen formu doldurunuz: https://forms.gle/fvAc5FDGzQuJEZ7m8

Katılım bağlantısı kayıt sonrasında gönderilecektir.

HEAL, HASUDER, Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü ve İstanbul Politikalar Merkezi olarak önümüzdeki Salı günü sizleri görmekten mutluluk duyacağız.

Bu webinar Çevre, İklim ve Sağlık için İşbirliği Projesi kapsamında düzenlenmektedir

HEAL – Sağlık ve Çevre Birliği, HASUDER (Halk Sağlığı Uzmanları Derneği) ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliğiyle Nisan 2020’de başlatılan Çevre, İklim ve Sağlık için İşbirliği Projesini (ÇİSİP) üç yıl boyunca Türkiye’de çevre sağlığı alanında çalışan tüm aktörleri buluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda;

• Tüm sağlık uzmanlarının katılımına açık, çevre ve iklim değişikliği üzerine çalışan ve işbirliğine dayanan bir platformun kurulması,
  • Halk sağlığının korunması temelli bir yaklaşımla iklim değişikliği ve çevre alanında çevrimiçi eğitimler, tıp öğrencilerine yönelik gezici eğitim seminerleri ve yüz yüze kurslar düzenlenmesi,
  • Türkiye’nin sağlık uzmanlarıyla, Avrupa’daki meslek örgütleri, sivil toplum ve düşünce kurumları arasında diyalog kurulması,
  • Çevre, iklim değişikliği ve sağlık konularında sağlık uzmanlarına yönelik içerik, bilgi notu ve eğitim materyali üretilmesi hedeflenmektedir.

Daha fazla bilgi için;

Berkay Hacımustafa, Proje Koordinatörü, berkay@env-health.org

Funda Gacal, Enerji ve Sağlık Politikaları Kıdemli Danışmanı, funda@env-health.org