On-line ISSN:2147-155X

16. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ 2. DUYURU

5 Mart 2013, Salı, 9:55 | Kongrelerden-Toplantılardan | 7.610 kez okundu | 0 yorum
16. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ (SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ) 27-31 Ekim 2013 AKKA ANTEDON OTEL, BELDİBİ, ANTALYA   Değerli Meslektaşlarımız, 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi bu yıl 27-31 Ekim 2013 tarihlerinde Antalya, Beldibi, AKKA ANTEDON OTEL’de düzenlenecektir. Kongrenin ana teması “Sağlığı Geliştirme”dir. Halk sağlığının hemen her alanını yakından ilgilendiren “sağlığı geliştirme” konusunu Kongremizde daha yakından ele almak […]

16. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ

(SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ)

27-31 Ekim 2013

AKKA ANTEDON OTEL, BELDİBİ, ANTALYA

 

Değerli Meslektaşlarımız,

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi bu yıl 27-31 Ekim 2013 tarihlerinde Antalya, Beldibi, AKKA ANTEDON OTEL’de düzenlenecektir.

Kongrenin ana teması “Sağlığı Geliştirme”dir. Halk sağlığının hemen her alanını yakından ilgilendiren “sağlığı geliştirme” konusunu Kongremizde daha yakından ele almak ve incelemek arzusundayız. 
Bunun yanı sıra kongrede; halk sağlığı alanının kapsamında bulunan diğer tüm konular ele alınacaktır. Kongrede yer alacak diğer konular 16 ana başlık halinde aşağıda belirtilmiştir.

Kongremizin ilk gününde halk sağlığının güncel ve yenilik getiren çeşitlik konularında, alanında yetkin kişilerce kurslar düzenlenecektir. Kursların ardından 3,5 gün boyunca kongrenin ana teması ve diğer halk sağlığı konularında konferans ve paneller yer alacak, sözel ve poster bildirileri sunulacaktır.

Kongremize halk sağlığı alanında lisansüstü eğitim almış olan, halk sağlığı alanında çalışan ya da bu alanda yetişmekte olan her düzeydeki öğrenciler, akademisyenler, sahada çalışanlar, hemşire, diş hekimi, veteriner, sağlık memurları, toplum sağlığı merkezinde, sağlık müdürlüklerinde çalışanlar ile sağlık yöneticileri olmak üzere tüm sağlık çalışanları davetlidir. Kongremizde akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ve yöneticileri, özel sektör çalışanları ve sahada çalışanlar olmak üzere halk sağlığının tüm taraflarını, paydaşlarını buluşturmayı hedefliyoruz.

Kongrelerimizin temel hedefi halk sağlığı biliminin gelişmesi ve halk sağlığı sorunlarının çözümü için ortam hazırlamaktır. Kongrelerimizde tüm paydaşlar düşüncelerini bilimsel bir platformda özgürce dile getirebilir ve tartışabilirler.

Halk Sağlığı ile ilgilenen herkesi 16.Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’nde görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.
Saygılarımızla.

 

Prof. Dr. Levent Dönmez Doç. Dr. Tacettin İnandı

 

KONGRE BAŞKANLARI

Prof. Dr. Levent Dönmez

Doç. Dr. Tacettin İnandı

 

Kongre Sekreterleri:

Prof. Dr. Melikşah Ertem

Yrd. Doç. Dr. Mehtap Türkay

 

Kongre Düzenleme Kurulu:

Alp Ergör, Ferruh Ayoğlu, Gamze Çan, Hakan Erengin, Levent Dönmez, Mehmet R. Aktekin, Mehtap Türkay, Melikşah Ertem, Mine Kaya, Tacettin İnandı, Tayyar Şaşmaz,

 

Kongre Bilimsel Kurulu:

Oluşturulmaktadır

 

İletişim: Yrd. Doç. Dr. Mehtap TÜRKAY (Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı) Tel: 0 242 249 69 39 – 0 242 249 69 40; e-posta: mehtapturkay@gmail.com

 
Bildiri Konu Başlıkları:

 

  1. Temel halk sağlığı
  1. Sağlık yönetimi
  2. Epidemiyoloji
  3. Sağlık ekonomisi
  4. Demografi ve sağlık
  5. Tıp için sosyal bilimler
  6. Sağlık eğitimi
  7. Çevre sağlığı
  8. Sağlığın geliştirilmesi
  9. Toplum beslenmesi
  10. Bulaşıcı hastalıklar
  11. Afetler/kazalar
  12. Kadın sağlığı/üreme sağlığı
  13. Çocuk sağlığı
  14. Kronik hastalıklar ve engellilik
  15. İş sağlığı


GENEL BİLGİLER:

Kongre Yeri: Antalya, Beldibi, AKKA Otel Antedon

Kongre Tarihi: 27-31 Ekim 2013

Kongre Dili: Türkçedir

 

Kredilendirme: Kongrenin tüm oturumları Türk Tabipleri Birliği Sürekli Tıp Eğitimi Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirilecektir.

 

Davet Mektubu: Çalıştıkları kurumdan izin alarak kongreye katılmak isteyenlere, istekleri üzerine davet mektubu gönderilecektir. Davet mektubu sahibi katılımcıların kayıt, konaklama ücretleri kendilerine aittir.

Önemli Tarihler:

Bildiri kabul başlangıcı: 1 Nisan 2013

Bildiri gönderme son günü: 21 Haziran 2013

Erken kayıt indirimi son gün: 30 Haziran 2013

Konaklama indirimi son günü: 30 Haziran 2013

 

Yaka Kartı: Kayıt yaptıran tüm katılımcılara yaka kartı verilecektir. Yaka kartlarının tüm etkinliklerde takılması rica olunur.

Kayıt-Danışma Masası: Kayıt-Danışma masası kongre süresince açık olacaktır.

Kayıt İşlemleri: Kongre kayıt işlemleri kongre web sayfasından yapılacaktır. Kayıt işlemi için “kongre kayıt ücretinin” ödenmiş olma şartı aranmamaktadır. Bu işlemi yapmanız kongre ile ilgili her türlü gelişme ve bilginin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayacaktır. Ancak kayıt işlemi yaptırmış olmak erken kayıt indirimi sağlamaz. Bunun için “kongre katılım ücreti”nin ödenmesi gereklidir.

Kongre katılım ücretine; kongre çantası ve çanta içinde yer alacak diğer dokümanlar yanında kongre kitapçığını içeren USB disk, kongre katılım belgesi, panel ve konferanslara katılım, kahve araları dâhildir.

 

Kongre Katılım Ücreti İşlemleri:

Erken kayıt (kongrenin tamamı için)

Öğretim Üyesi ve Uzman Doktor Katılımcılar: 275 TL

Diğer tüm kongre katılımcıları: 150 TL

Refakatçi: 40 TL

 

Geç Kayıt (kongrenin tamamı için)

Öğretim Üyesi ve Uzman Doktor: 350 TL

Diğer tüm kongre katılımcıları: 250 TL

Refakatçi: 40 TL

 

Günlük katılım: tüm katılımcılar için 100 TL/gün (refakatçi için 10 TL/gün)

 

Kayıt İptal Koşulları: Kongreye yapılmış kayıtların iptali ve ücret iadesi istemleri düzenleme kuruluna yazılı başvuru ile yapılacaktır.

30 Haziran 2013 tarihine kadar yapılan başvurularda banka masrafları hariç katılım bedelinin tamamı,

30 Eylül 2013 tarihine kadar yapılan başvurularda banka masrafları hariç katılım bedelinin yüzde ellisi geri ödenecektir.

30 Eylül 2013 tarihinden sonra yapılan başvurularda iade yapılmayacaktır.

Geri ödemeler kongre bitiminde sonraki ilk ay içinde gerçekleştirilecektir.

 

Kongre Kayıt ve Kurslar için Hesap Numarası:

 

Yapı ve Kredi Bankası HACETTEPE Şubesi

Hesap Adı: HASUDER 16.UHSK

Hesap Numarası: 71093099

IBAN: TR51 0006 7010 0000 0071 0930 99

 

Kayıt veya Kurslar için yapılacak ödemeler yukarıda belirtilen banka hesabına yatırılmalıdır. Ödeme sırasında açıklama kısmına “KONGRE KAYIT ÜCRETİ” veya “KURS ÜCRETİ” ibaresi yazılmalı ve ödeme yapan kişilerle iletişime geçilebilmesi için “CEP TELEFONU NUMARASI” eklenmelidir. Yapılan ödemenin banka dekontunun bir örneği kongre sekreterliğinde bildirilen iletişim adresine (Yrd. Doç. Dr. Mehtap TÜRKAY) gönderilmelidir.

 

Kurslar: Kongre kapsamında açılacak kurslar web sayfasından ilan edilecek, aynı zamanda kongreye kayıt işlemi yaptıranların (kayıt ücreti ödeyip ödemediğine bakılmaksızın) e-posta adreslerine, Anabilim Dalı Başkanlarının e-posta adreslerine ve hasuder e-posta grubuna üye olanlara gönderilecektir.

 

Kongre web sitesi:  http://kongre.hasuder.org.tr/index.php/uhsk16/uhsk16

 

Kongre Kitabı: 16.Ulusal Halk Sağlığı Kongre Kitabı elektronik ortamda verilecektir.

 

Katılım Belgesi: Kongreye kayıt yaptıran ve kayıt ücreti yatırmış olan kongre katılımcılarına 30 Ekim 2013 tarihinden itibaren kayıt-danışma masasından katılım belgesi verilecektir.

 

Kongrede Konaklama:

 Konaklama için önemli bilgiler:

1)     Konaklamaların, katılımcılara kolaylık olması yönünden kongre otelinde yapılması tavsiye edilir. Kongre oteli dışındaki konaklamalarda otele günlük (saat 9.00 – 18.00 arası) giriş ücreti (45 TL/gün) ödenmesi gerekmektedir (bunun 30 TL’si katılımcı, 15 TL’si kongre/HASUDER tarafından ödenecektir).

2)     Kongre otelinde belirli bir oda sayısı üzerinden planlama yapılmış olup, oda sayısı sınırlıdır. Bu nedenlerle katılımcıların uygun bir tarihte konaklama için rezervasyon ve ödeme işlemlerini yapması uygun olur.

3)     Kongre otelinde konaklama için, erken ve geç ödemelerde farklı seçenekler söz konusudur

4)     Kongre otelinde konaklama ücreti “her şey dahil” olarak verilmiştir.

5)     Konaklama için tüm işlemler “UPGRADE Seyahat Acentesi / ÖZÜMSE Turizm Ticaret Ltd. Şti” aracılığıyla yapılacaktır.

6)     Konaklamalar rezervasyonlu veya rezervasyonsuz yapılabilir. Geç ödeme tercih edildiğinde bile rezervasyon taleplerinin erken (15 Mayıs 2013’den önce) yapılması tavsiye edilir.

7)     0-6 yaş ilk çocuk ücretsizdir,

8)     7-11 yaş arası ilk çocuk için belirtilen konaklama ücretinin %50’si ödenir

9)     İkinci çocuk için 2-11 yaş arası %50’si ödenir

10) Otele giriş saati: konaklamanın başlangıç günü odaya yerleşme saati 14.00’dır

11) Çıkış günü anahtar teslim saati 12.00 olup, otelde öğle yemeği yemek isteyenler kişi başı 25 TL ödemesi gerekecektir

 

Doğrudan (rezervasyonsuz) konaklama işlemi

Rezervasyonsuz konaklama için “erken ödeme” ve “geç ödeme” geçerlidir. Katılımcı tarafından ödenmesi gereken toplam konaklama ücretinin tamamı tahsil edilir.

Konaklama için erken ödeme

(toplam ödemenin 30 Haziran 2013’den önce tamamlanması anlamına gelir)

3 kişilik odada kişi başına 80 TL

2 kişilik odada kişi başına 90 TL

2 kişilik odada tek başına 135 TL

 

Konaklama için geç ödeme

(toplam ödemenin 30 Haziran 2013 – 11 Ekim 2013 arası tamamlanması anlamına gelir)

3 kişilik odada kişi başına 90 TL

2 kişilik odada kişi başına 100 TL

2 kişilik odada tek başına 150 TL

 

11 Ekim 2013 sonrası yapılacak rezervasyon ve konaklama talepleri karşılanamayacaktır.

 

Rezervasyonlu konaklama işlemi:

Erken rezervasyon

(15 Mayıs 2013 tarihine kadar yaptırılan rezervasyonlar anlamına gelmektedir)

Erken rezervasyonda “katılımcı tarafından erken ödemede ödenmesi gereken toplam konaklama ücreti”nin %15’i tahsil edilir.

Erken rezervasyon yaptırmak “konaklama için erken ödeme” fiyatlarını garantilemez. Bunun için “toplam ödemenin 30 Haziran 2013’den önce tamamlanması” gerekmektedir. Toplam ödemenin tamamlanması 30 Haziran 2013 sonrasına kalması durumunda “geç ödeme fiyatları” geçerli olur.

 

Geç rezervasyon

(15 Mayıs – 30 Haziran 2013 tarihleri arasında rezervasyon yaptırılması anlamına gelir)

Geç rezervasyonda “katılımcı tarafından erken ödemede ödenmesi gereken toplam konaklama ücretinin %30’u tahsil edilir”.

(NOT: %15’lik erken veya %30’luk geç rezervasyon ücretinin ödenmesi, buna karşılık toplam ödemenin 30 Haziran 2013’e kadar tamamlanmaması durumunda “konaklama için geç ödeme” fiyatları geçerli olur)

 

Konaklama için iletişim:

Müjgan Başer, Birsen Bahat

Konaklama için e-posta : uhsk16@akdeniz.edu.tr

Tel: 0 (242) 313 08 32

Cep: 0 (533) 345 23 34

Konaklama için Hesap Numarası:

ÖZÜMSE TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.

Banka hesap no:

Garanti Bankası Fener Şubesi: 1128 (şube kodu) – 6299146 numaralı TL hesabı

İBAN NUMARASI: TR18 0006 2001 1280 0006 299146

 Konaklama için yapılacak ödemeler yukarıda belirtilen banka hesabına yatırılmalı, ödeme sırasında açıklama kısmına “konaklayacak kişinin ADI SOYADI ve CEP TELEFONU NUMARASI” yazılmalıdır. Kongre bitişinde konaklama faturası isteyecek olanların bu taleplerini “FATURADA YER ALMASINI İSTEDİĞİ BİLGİLERİNİ” de yazarak “konaklama için e-posta adresi” olan uhsk16@akdeniz.edu.tr adresine göndermeleri uygun olur (bunun yapılması kongre sırasında fatura düzenlenmesi için zaman kaybını azaltacaktır).

Açıklanan konaklama amaçlı ödeme planı; banka havalesi, kredi kartı ödemesi veya benzeri diğer nakit ödemelerle yapılabilir.

NOT: Diğer her türlü açıklama için “konaklama için iletişim”de belirtilen telefon numaraları ile bağlantıya geçilmelidir.

 

Bildiriler:

 Poster: Poster bildiriler için poster başında tartışma oturumları düzenlenecektir.

Sözel: Sözel bildiriler, bildiriyi sözel olarak sunma talebi olanlar arasından seçilecektir. Sözel sunum talebinin çok fazla olması durumunda bildirilerin hakemlerden aldıkları puanlar doğrultusunda seçim yapılacak, daha düşük puan alan bildirilerin poster olarak sunulması yoluna gidilecektir.

Bildiri Ödülleri: Sözel ve poster için ayrı olmak üzere ilk üçe giren bildiriler ödüllendirilecektir.

Bildiri Gönderme:

Önemli Bilgiler

Gönderilen bildiriler Kongre Bilim Kurulu’nda yer alan hakemlerin değerlendirmesine sunulacaktır. Bildiri ile ilgili karar (kabul/düzeltme/ret) hakemlerin ve editörler kurulunun değerlendirmesine göre verilecektir. Düzeltme istenen bildirilerin en geç iki hafta içinde düzeltilerek yeniden gönderilmesi istenecektir.

Bildiri gönderen kişiye en geç yedi işgünü içerisinde “alındı” bilgisini içeren bir e-posta gönderilecektir. Alındı bilgisi bu süre içerisinde gelmez ise Kongre sekreterliği ile iletişime geçilmesi uygun olur.

Bildiri son gönderme tarihi 21 Haziran 2013’tür. Tarih uzatılmayacaktır ve geç gönderilen bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kongreye gönderilen bildirilerin tümü değerlendirmeye alınacaktır. Ancak kongre kitapçığında bildirinin basılabilmesi için yazarlardan en az birinin 30 Haziran 2013 (erken kayıt tarihi bitimine kadar) tarihine kadar kayıt yaptırması zorunludur.

 

Yazar Kılavuzu

 

  1. Bildiriler kongre web sayfası üzerinden kabul edilecektir. http://kongre.hasuder.org.tr/index.php/uhsk16/uhsk16
  2. Daha önce her hangi bir ulusal ya da uluslararası dergide yayınlanmış çalışmalar kabul edilmeyecektir.
  3. Son iki yıl içinde olmak koşuluyla, HASUDER’in etkinlikleri dışındaki ulusal ya da uluslararası etkinliklerde daha önce sunulmuş çalışmalar, sunuldukları yer ve zaman belirtilerek gönderilmek koşuluyla kabul edilecektir.
  4. Bildiri, gönderilen halk sağlığı alanına uygun olmalıdır.
  5. Derleme özetleri, konu üzerinde özelleşmiş ve deneyimli yazarlar (derleme konusunda biri SCI olmak üzere en az üç yayını olmak) tarafından ve tek isimli olarak gönderildiği takdirde, değerlendirmeye tabii tutulmadan kabul edilecektir.
  6. Hakem değerlendirmesi, gönderilen bildirinin niceliksel veya niteliksel çalışma olmasına göre, önceden standartlaştırılmış iki ayrı değerlendirme formu ile yapılacaktır.
  7. Sorumlu yazar bildirisini sunma biçimini sözel/poster olarak belirtmelidir; ancak sözlü sunumlara ayrılabilecek zaman darlığı nedeniyle, sözel sunum istemlerinin tümünün karşılanamayabileceği başvuru sırasında öngörülmelidir. Sözel sunum talebi fazla olduğu takdirde hakemlerin değerlendirmeleri sonucunda bazı bildirilerin sözel yerine poster olarak sunulması yoluna gidilecektir.
  8. Bildirilerde yazar(lar)ın ya da çalışma yapılan yerin tanınmasını sağlayacak bölümlerin özet metni içerisinde yer almaması yazarların sorumluluğundadır.
  9. Kongreye bildiriler özet olarak kabul edilecek, yazarlardan tam metin istenmeyecektir. Özet metni 500 sözcüğü aşmayacak biçimde yazılmalıdır.
  10. Bildiride tablo, şekil vb. görseller kullanılmamalıdır.
  11. Bildiri başlığı çalışma ile uyumlu, çalışma içeriğini yansıtacak biçimde, açık ve olduğunca kısa olmalıdır, tüm başlık boşluklu olarak 99 karakteri geçmemeli ve büyük harflerle yazılmalıdır. Başlıkta kısaltma kullanılmamalıdır.
  12. Yazar ismi/isimleri ad ve soyadların ilk harfleri büyük olarak, unvan belirtilmeden, formdaki ilgili kısma “yazar ekle” seçeneği ile yazılmalı, yazarların kurum isimlerinde kısaltma kullanılmamalıdır. Metin içinde herhangi bir yazar ve kurum adı bulunmamalıdır.
  13. Özet metni “Giriş ve Amaç”, “Gereç ve Yöntem”, “Bulgular” ve “Sonuç ve Öneriler” alt bölümlerinden oluşmalıdır.
  14. “Giriş ve Amaç” bölümünde bu araştırmaya neden gerek duyulduğu ve çalışmanın amacı açık ve anlaşılır biçimde belirtilmelidir.
  15. “Gereç ve Yöntem” bölümünde: Araştırmanın tipi, zaman, yer ve kişi özellikleri, olguların kapsam içine alınması ile ilgili ölçütler, evren ve örneklem, bağımlı ve bağımsız değişkenler, kullanılan araçlar ve ölçüm standartları, ölçüm yönteminin geçerlik ve güvenilirliği, kullanılan istatistiksel yöntemlerin adı ve araştırma etiği ile ilgili yapılan işlemlerin açıkça yazılması beklenmektedir.
  16. “Bulgular” bölümünde çalışma sonucunda elde edilen bulgular; çalışmanın amacı, hipotezleri/araştırma soruları dikkate alınarak açık, net ve anlaşılır biçimde, tarafsız ve yorumsuz olarak aktarılmalıdır.
  17. “Sonuç ve Öneriler” bölümünde araştırmacının bulgularına dayanarak vardığı sonuç, yargı birkaç cümle ile özetlenmelidir.  Araştırmanın amacını ve elde edilen sonuçları aşan zorlama çıkarımlardan kaçınılmalı, araştırmanın yol açtığı yeni sorular veya yapıcı öneriler belirtilerek hazırlanmalıdır.
  18. Anahtar sözcük sayısı 3’ten az, 5’den fazla olmamalıdır.
  19. Bildiri Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır.
  20. Çalışma için her hangi bir kaynaktan finansal destek alınması durumunda, bu destek açık olarak yazılmalıdır.
  21. Yazarların tümünün bu çalışma ile ilgisi olabilecek biçimde her hangi bir kurum ya da kuruluşla çıkar ilişkisi içerisinde olup olmadıklarını belirtmeleri gerekmektedir.
  22. Yazarlar bildirinin kabul edilmesi halinde, Kongre kitabında ve HASUDER’e ait sitelerde elektronik ortamda yayınlanmasına ilişkin izni, telif hakkı istemeksizin vermiş olduklarını belirtmelidir.

  

Sosyal Program: kongre web sayfasında ilan edilecek, kongre kaydı yaptıranların ve Anabilim Dallarının e-posta adreslerine bildirilecektir.

 

 

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.