On-line ISSN:2147-155X

Prof. Dr. ÇAĞATAY GÜLER’DEN YENİ BİR ÖYKÜ KİTABI !

24 Şubat 2016, Çarşamba, 9:53 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 1.602 kez okundu | 0 yorum
Hekimlerin ve halk sağlıkçıların “Çağatay Hocası”  Prof. Dr. Çağatay Güler’in iki yeni kitabı yayımlandı. Palme yayınlarından çıkan bu iki yeni kitabın biri bir öykü kitabı. Kitap, “Sen Mütevelli Oğlu Musun” adını taşıyor. Kitap, Çağatay Hoca’nın on altıncı öykü kitabı. Kitap adını ağaçların dibindeki gazelleri toplamalarını istediği torunlarından kaytaran haylaza “Neden boş boş dikilip duruyorsun? Sen […]

Hekimlerin ve halk sağlıkçıların “Çağatay Hocası”  Prof. Dr. Çağatay Güler’in iki yeni kitabı yayımlandı. Palme yayınlarından çıkan bu iki yeni kitabın biri bir öykü kitabı.

Kitap, “Sen Mütevelli Oğlu Musun” adını taşıyor. Kitap, Çağatay Hoca’nın on altıncı öykü kitabı. Kitap adını ağaçların dibindeki gazelleri toplamalarını istediği torunlarından kaytaran haylaza “Neden boş boş dikilip duruyorsun? Sen mütevelli oğlu musun?” diye soran bir nenenin öyküsünden alıyor.

Kitaptaki öyküler bizi beyaz ekranın “like”, “retweeet”, “password” ve paylaşımlar dünyasından uzak yerlere götürüyor. Kimi zaman unutulmuş ve merak uyandıran sözcüklerin, kimi zaman tanıdık olayların dünyasına. Kitaba da adını veren öyküdeki “gazel” sözcüğü buna örnek verilebilir: “Ağaçların dibindeki gazel” . Gazel sözcüğünün bırakın “sonbaharda kuruyup dökülen ağaç yaprağı” olduğunun, en yaygın kullanılan “bir nazım biçimi” ya da “müzik eseri” anlamlarının bilinmediği içinde yaşadığımız zamanlarda Çağatay Hoca bizi yolculuklara çıkarıyor. Kimisi bugünün köşelerinde gizlenmiş kimisi farklı anlarda farklı gündelik yaşamların yolculuklarına.

 

Sen Mütevelli Oğlu Musun

Çağatay Güler

Palme yayıncılık, Ankara 2015

 
Kitap tanıtım yazısını gönderen Cavit Işık Yavuz’a teşekkürler…


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.