On-line ISSN:2147-155X

BASINDA HALK SAĞLIĞI ŞUBAT 2013

22 Şubat 2013, Cuma, 2:42 | Basında Halk Sağlığı | 1.098 kez okundu | 0 yorum
BASINDA HALK SAĞLIĞI ŞUBAT 2013 Doç.Dr. Coşkun Bakar Şubat ayı sağlık gündemi açısından oldukça yoğun bir haber yükünü doğal olarak da tartışmaları barındırmıştır. Öncelikle Sağlık Bakanlığında görev değişimi olmuştur ki, Cumhuriyet Tarihinin en uzun bakanlık görevini yürüten Prof.Dr.Recep Akdağ görevini Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na devretmiştir. Bu değişikliğin bir önceki dönemde sağlık sistemimizde yaşanan hataların değerlendirilmesi için fırsat olarak değerlendirilebilmesi, […]

BASINDA HALK SAĞLIĞI ŞUBAT 2013

Doç.Dr. Coşkun Bakar

Şubat ayı sağlık gündemi açısından oldukça yoğun bir haber yükünü doğal olarak da tartışmaları barındırmıştır. Öncelikle Sağlık Bakanlığında görev değişimi olmuştur ki, Cumhuriyet Tarihinin en uzun bakanlık görevini yürüten Prof.Dr.Recep Akdağ görevini Dr.Mehmet Müezzinoğlu’na devretmiştir. Bu değişikliğin bir önceki dönemde sağlık sistemimizde yaşanan hataların değerlendirilmesi için fırsat olarak değerlendirilebilmesi, sağlık politikaları ile ilgili herkesin en önemli beklentisi olduğunu düşünmekteyiz.

Şubat ayı gündemimizde Türkiye’de yaşanan iş kazaları (aslında cinayetleri olarak ifade etmek gerekiyor) ile ilgili haberlere yer verdik. Bundan sonra İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi tarafından aylık olarak yayınlanan iş kazaları istatistiklerine düzenli olarak yer vermeye çalışılacaktır. Bu sayede Bilim Alanımızın temel alanlarından biri olan İş Sağlığı Güvenliği ile ilgili ülkemizde yer alan temel sorunları unutturmamaya çalışacağız. Bizler iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalar yapıyoruz, dersler anlatıyoruz, ödüller alıyoruz ve ödüller veriyoruz; ancak ülkemizde her gün insanlar iş kazalarında hayatını kaybetmeye devam ediyor. Ve bu kazaların çoğunun engellenebileceğini biliyoruz.

Bu ay köşemize yansıtacağımız bir diğer önemli olan haber konusu da çevre sağlığı ile ilgili haberlerdir. Ülkemizde insan eliyle yaratılan çevre sorunları her yerden yüzümüze çarpmaktadır. Kimi zaman Dilovası’ndan sanayi atıkları ile kimi zaman Çanakkale Bayramiç barajından tarım ilaçları atıkları ile doğa kâr amacıyla yaptığımız tüm marifetlerimizi adeta yüzümüze vurmaktadır. Arşivlerden seçmeler bölümümüze takılan iki haber ise sorunun bugünden değil onlarca yıldan beri orada yer aldığını; ancak hâlâ bizim çözüm yaratamadığımızı düşündürmektedir.

Şubat ayı gündemimizde bu ay Türk Tabipleri Birliği sayfasından gündeme dair bazı açıklamaları da sizinle paylaşmaya çalıştık.

Ayrıca sağlık gündemini ilgilendiren bazı köşe yazılarını sizinle paylaşmayı uygun gördük.

Bu ayın önemli gündemlerinden birisi ise Anayasa Mahkemesi’nin 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili verdiği karardır.

Doç.Dr.Coşkun Bakar

 BASINDA HALK SAĞLIĞI ŞUBAT DOSYASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 

 


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.