On-line ISSN:2147-155X

Editörden – Kasım 2012

16 Aralık 2012, Pazar, 7:01 | Editörden, Genel | 2.130 kez okundu | 0 yorum
Editörlerden Değerli Halk Sağlıkçılar, Halk Sağlığında Gündem’in Kasım sayısına hoş geldiniz. Bültenimizin her sayısını yayınlamaktan keyif, mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Geçen iki yılda HASUDER olarak Sağlık Bakanlığı ile sıcak bir ilişki kurduk. Bu ilişkide özellikle Halk Sağlıkçıların Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında istihdamını öne çıkardık ve meslek tanımımıza uygun yerlerde çalıştırılmasını vurgulamıştık. Bakanlıktan bu […]

Editörlerden

Değerli Halk Sağlıkçılar,

Halk Sağlığında Gündem’in Kasım sayısına hoş geldiniz. Bültenimizin her sayısını yayınlamaktan keyif, mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Geçen iki yılda HASUDER olarak Sağlık Bakanlığı ile sıcak bir ilişki kurduk. Bu ilişkide özellikle Halk Sağlıkçıların Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında istihdamını öne çıkardık ve meslek tanımımıza uygun yerlerde çalıştırılmasını vurgulamıştık. Bakanlıktan bu yönde de olumlu sinyaller almıştık. 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname sonrasında haklı olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve İl Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev alma beklentisi içindeydik. Atamalar sonrasında sadece bir kurum başkanlığı yardımcı ile 14 İl Halk Sağlığı Müdürü Halk sağlıkçılardan atandı. Bu da bir başlangıç deyip, işimize bakalım dedik. Geçen ay başkan yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Öztürk’ün Ankara İl Halk Sağlığı Müdürü olarak atanması sonrasında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan ve Başkan yardımcısı düzeyinde Halk Sağlıkçı kalmadı. Konu ile ilgili yazıyı “Kapak Haberi” bölümünde okuyabilirsiniz.

Bu sayımızın Halk Sağlığında İz Bırakanlar bölümünde bir çınarı; Prof.Dr. Necati Dedeoğlu hocamızı konuk ediyoruz. Hocamızla ilgili yazılardan onu daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. Hocamıza emeklilik döneminde tekrar sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Kasım ayında E-okul hareketli günler yaşadı. Önce Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu aşı şemasına yeni eklenen Hepatit A aşısı hakkında bir online konferans verdi. Konferansı canlı olarak 70-80 dolayında kişi izledi. Konferans sonrasında pek çok soruya birinci elden cevaplar verildi. İkinci olarak Dokuz Eylül Üniversitesi ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalları ortak bir makale saati yaptılar. Her iki etkinlikte ileriye dönük heyecan verici düşüncelerin ortaya çıkmasına neden oldu, örneğin Anabilim Dalları arasında ortak seminer, eğitim programı vb gibi. Etkinliklere katılanların geri bildirimlerini E-okul bölümünde okuyabilirsiniz.

Egeli Halk Sağlıkçılar 11. kez bir araya geldiler. Keşke ben de orada olsaydım diyeceğiniz bir toplantı yapmışlar.  Toplantıyla ilgili detayları bültende okuyabilirisiniz.

Gerisi mi, gerisi bültenin sayfalarında…

Yeni sayımızda görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın…

Prof.Dr. Erhan Eser, Doç.Dr. C. Tayyar Şaşmaz

Halk Sağlığında Gündem Editörleri

 

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.