On-line ISSN:2147-155X

Editörlerden Şubat 2013

25 Şubat 2013, Pazartesi, 11:43 | Editörden | 1.239 kez okundu | 1 yorum
Değerli Halk Sağlıkçılar, Halk Sağlığında Gündem bir aydır yeni bir yüzle okuyucularının karşısına çıkıyor. Gündemin yeni ara yüzü daha canlı, daha görsel ve daha etkileyici. Burası bizim dışarıya açılan penceremiz, hem meslektaşlarımız hem de kamuoyu için. Halk sağlığında Gündemi www.hasuder.org.tr/hsg/ adresinden ziyaret edebilirsiniz. Buradan yazıları okuyabildiğiniz gibi, her yayınlanan yazı için yorum ve önerilerinizi de […]

Değerli Halk Sağlıkçılar,

Halk Sağlığında Gündem bir aydır yeni bir yüzle okuyucularının karşısına çıkıyor. Gündemin yeni ara yüzü daha canlı, daha görsel ve daha etkileyici. Burası bizim dışarıya açılan penceremiz, hem meslektaşlarımız hem de kamuoyu için. Halk sağlığında Gündemi www.hasuder.org.tr/hsg/ adresinden ziyaret edebilirsiniz. Buradan yazıları okuyabildiğiniz gibi, her yayınlanan yazı için yorum ve önerilerinizi de yazabilirsiniz.

 Gündemin Şubat sayısına hepimizin yakından tanıdığı ve bize ışık olan Prof.Dr. Ayşe Akın Hocamızı konuk ediyoruz. “Cumhuriyetin Cesaret Anası” için dostları ve öğrencilerinden gelen yazıları okurken, geçmişle bu gün arasında nereden nereye nasıl geldiğimizin öyküsünü bulacaksınız. Disiplin,  çalışmak ve sevecenlik hocamızı tanımlamak için yeter sanırım.

Onbir yıldır kesintisiz sağlık bakanlığı yapan Prof.Dr. Recep Akdağ görevini Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na bıraktı. Onbir yıllık görev süresince sağlık hizmet sunumu ve yönetiminde radikal değişikliklere izma atan Akdağ’ın yerini bıraktığı Müezzinoğlu hakkındaki haberi bültenimizin sürmanşetinde okuyabilirsiniz.

Anayasa Mahkemesi 11 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin bazı maddelerinin yürürlüğünü durdurdu. Anayasa Mahkemesi Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatını değiştiren, Kamu hastane Birliği ve yabancı hekim istihdamı gibi önemli değişiklikler içeren 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi büyük oranda anayasaya uygun gördü. İptal edilen maddelerle ilgili haberi sürmanşetten okuyabilirsiniz.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile WHO, CDC ve AB’den uzmanların katıldığı “Saha Epidemiyolojisi Ulusal Bilimsel Konferansı” 6-7 Şubat 2013’te Ankara’da yapıldı. Toplantıya Halk Sağlığı AD başkanları da katıldı. Toplantıya katılıp izlenimlerini bizimle paylaşan Prof.Dr. Resul Buğdaycı hocamızın haberini bültenimizde okuyabilirsiniz.

Halk Sağlığı Uzmanlık eğitimine ilgi her geçen gün giderek artıyor. Alandan sesleniyoruz bölümünde yer alan habere göre Ocak 2012 – Şubat 2013 döneminde 115 yeni araştırma görevlisinin uzmanlık eğitimine başladığı bildirilmektedir. Yeni başlayan arkadaşlarımıza eğitim yaşamlarında başarılar dileriz.

HASUDER E-Okul üzerinden telekonferanslar devam ediyor. Son olarak 20 Şubat 2013 tarihinde HASUDER Bulaşıcı Hastalıklar Grubu tarafından düzenlenen ve Prof.Dr. Levent Akın’ın konuşmacı olduğu “Türkiye’de Kızamık Sürveyansı” başlıklı telekonferansa 59 ayrı noktadan 100’den fazla dinleyici katıldı. Telekonferansla ilgili haberi manşetten okuyabilirsiniz.

Yamalı bohçaya dönem Aile Hekimliği Yönetmeliği konusunda Doç.Dr. A. Öner Kurt ve Araş.Gör.Dr. Hakkı Aktaş’ın hazırladığı değerlendirme yazısını mevzuat bölümünden okuyabilirisiniz.

Ayrıca bültenimizin bu sayısında ayrıca Çevrenin Penceresinden bölümünde “Çadır Yangınlarının Önlenmesi”, Sağlık Politikaları ve İstihdam Grubu bölümünde “Sağlık Meslek Kurulu Yönetmeliğinin Değerlendirilmesi”, Okudum İzledim Paylaşıyorum bölümünde “Halk Sağlığı Temel Bilgiler” başlıklı yazıları okuyabilirsiniz.

Halk Sağlığında Gündemin Daha Fazla okunması ve okutulması için desteğinizi, yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz.

Yeni sayıda görüşmek dileğiyle…

Halk Sağlığında Gündem Editörleri

 Prof.Dr. Erhan Eser

Doç.Dr.C. Tayyar Şaşmaz

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

23 Mart 2013 Cumartesi, 12:26
umur gürsoy

HS Gündemin eski sayılarına sayfadan ulaşamıyorum (Menüsünü bulamıyorum). Halk Sağlında iz bırakanları okumam gerek. Doğum ve ölüm tarihleri lazım. Doğan Benli örn.