On-line ISSN:2147-155X

Aydınlanmanın Öncüsü Büyük Önder Atatürk’ün Anısı Önünde Saygı ile Eğiliyoruz

16 Aralık 2012, Pazar, 7:16 | Genel, Yönetim Kurulundan | 2.596 kez okundu | 0 yorum
Aydınlanmanın Öncüsü Büyük Önder Atatürk’ün Anısı Önünde Saygı ile Eğiliyoruz Pek çok yönü ile üstün yetenekleri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm bu başarılarının ortak noktası onun aynı zamanda iyi bir düşünür olmasıdır. Atatürk’ün çabalarının içinde insan aklının özgürleşmesine, eleştirel düşüncenin ve bilimin yol göstericiliğine özel bir önem vermiştir. Nakilci değil akılcı eğitimi savunmuş, bilimin yol […]

Aydınlanmanın Öncüsü Büyük Önder Atatürk’ün Anısı Önünde Saygı ile Eğiliyoruz

Pek çok yönü ile üstün yetenekleri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm bu başarılarının ortak noktası onun aynı zamanda iyi bir düşünür olmasıdır. Atatürk’ün çabalarının içinde insan aklının özgürleşmesine, eleştirel düşüncenin ve bilimin yol göstericiliğine özel bir önem vermiştir. Nakilci değil akılcı eğitimi savunmuş, bilimin yol göstericiliğine vurgu yapmıştır.

Bu yaklaşım Türkiye’de bilimin ve bilimsel düşüncenin gelişmesinde önemli katkı sağlamış olmakla birlikte, insan aklının ve bilimin ortak bir referans olarak alınması gerektiği düşüncesi henüz toplumsal düzeyde özümsenememiş, siyasi iktidarlar bu yönde yeterli çaba göstermemiştir. Ne yazık ki ülkemizde, toplumsal yaşamda, akıl mantık ve bilim üzerinde ortaklaşabilmekte hala zorlanmaktayız. Atamızın tüm öğütlerine rağmen, dogmatik yaklaşımların bilimsel yaklaşıma üstün gelebildiğine sıklıkla tanık olabilmekteyiz.

İnsan aklına ve bilime verdiği önemden dolayı büyük önder Atatürk’ün anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. 10.11.2012

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.