On-line ISSN:2147-155X

MERSİN’DE NÜKLEER ENERJİYE KARŞI İNSAN ZİNCİRİ

14 Mart 2013, Perşembe, 12:52 | Genel, Son Dakika Haber | 1.216 kez okundu | 0 yorum
Mersin’de Nükleer Enerjiye Karşı İnsan Zinciri Eylemi Yapıldı Dr. Ful Uğurhan Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Japonya’nın Fukuşima kentinde 11 Mart 2011 günü yaşanan deprem ve tusunami sonrası, Çernobil’den sonra dünyanın en büyük  nükleer felaketlerinden biri meydana geldi. Felaketin 2. yıldönümünde binlerce Mersinli aynı akibeti yaşamak istemediklerini göstermek için 09 Mart 2013 cumartesi günü Çamlıbel Balıkçı […]
Mersin’de Nükleer Enerjiye Karşı İnsan Zinciri Eylemi Yapıldı
Dr. Ful Uğurhan
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu
Japonya’nın Fukuşima kentinde 11 Mart 2011 günü yaşanan deprem ve tusunami sonrası, Çernobil’den sonra dünyanın en büyük  nükleer felaketlerinden biri meydana geldi.
Felaketin 2. yıldönümünde binlerce Mersinli aynı akibeti yaşamak istemediklerini göstermek için 09 Mart 2013 cumartesi günü Çamlıbel Balıkçı Barınağı önünde biraraya geldiler. Mersin Nükleer Karşıtı Platformun dönem sözcüsü Sabahat Aslan  tarafından okunan basın açıklamasını takiben Doğu Akdeniz Çevre Platformu Sekreteri Prof. Dr. Figen Doran, Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Ertuğrul Kürkçü ve Vahap Seçer birer konuşma yaptı. Topluluk daha sonra ele ele tutuşarak Çamlıbel’de çalışmalarını sürdüren Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde  insan zinciri oluşturdular. Nükleer santral istemeyen Mersinlilere merkezin önündeki 37 adımlık kaldırımda yürümek  bir süre önce yasaklanmıştı. Böylece 37 adım 37 bin adıma dönüşmüş oldu, Mersinliler bir kez daha Mersin’e sahip çıktı.
Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.