On-line ISSN:2147-155X

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

14 Mart 2013, Perşembe, 1:17 | Genel, Yönetim Kurulundan | 1.056 kez okundu | 0 yorum
14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN Bununla birlikte ne yazık ki bugün, tıp mesleğinin etik değerleri hiç bir dönemde olmadığı kadar baskı altındadır. Ticaretin ve kapitalin kuralları tıp etiği kurallarını geride bırakmış ve önemli yaralar açmıştır. Rekabet ve kar amacı sık sık insan sağlığı ve hasta çıkarının üstüne çıkabilmiştir. Hekimler yaşamın kutsallığı, sevginin, kardeşliğin, dayanışma […]

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

Bununla birlikte ne yazık ki bugün, tıp mesleğinin etik değerleri hiç bir dönemde olmadığı kadar baskı altındadır. Ticaretin ve kapitalin kuralları tıp etiği kurallarını geride bırakmış ve önemli yaralar açmıştır. Rekabet ve kar amacı sık sık insan sağlığı ve hasta çıkarının üstüne çıkabilmiştir.

Hekimler yaşamın kutsallığı, sevginin, kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın, temel hak ve özgürlüklerin, adalet ve toplumsal barışın, dürüstlüğün önemini herkesten daha kolay görebilmişler ve pek çok bildirgede bu değerleri dile getirmişlerdir.

Bu durum hekimlere tarihsel bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk insanların nasıl bir dünyada mutlu olabileceğine, nasıl sağlıklı olabileceğine dair düşüncelerini söylemek ve yaşatmatır. Bu sorumluluk, her türlü yabancılaşma ve bozulma karşısında, etik değerlerini koruyarak, toplumsal ahlakın önemini tüm insanlara göstermektir. Humanistik değerlerin gerilediği, kapitalist değerlerin öne çıktığı bir dünyada hekimlik mesleğini icra etmek çok zor olsa da, hekimlerin geçmişten bu yana yaşattığı etik değerlerine sahip çıkacaklarına inanıyoruz.

 Zor koşullarda, mesleğini her türlü fedakarlık altında yerine getirmeye çalışan tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, tüm sağlık çalışanlarına saygılarımızı sunuyoruz. 14.03.2013

HASUDER YÖNETİM KURULU

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.