On-line ISSN:2147-155X

HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM BASINDA SAĞLIK – MART

25 Mart 2013, Pazartesi, 9:02 | Basında Halk Sağlığı, Genel | 1.134 kez okundu | 0 yorum
HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM BASINDA SAĞLIK – MART Mart Türkiye’de hekimlik mesleği için önemli bir aydır. Ülkemizde modern tıp bayramının eğitiminin başladığı 14 Mart 1827 tarihi, 1919 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Önemli bir tarih olan 14 Mart, Tıbbiyeli Hikmet ve Arkadaşlarının (Dr.Hikmet Boran) öncülüğünde Payitaht’ın işgaline tepki olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu ayın en […]

HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM BASINDA SAĞLIK – MART

Mart Türkiye’de hekimlik mesleği için önemli bir aydır. Ülkemizde modern tıp bayramının eğitiminin başladığı 14 Mart 1827 tarihi, 1919 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Önemli bir tarih olan 14 Mart, Tıbbiyeli Hikmet ve Arkadaşlarının (Dr.Hikmet Boran) öncülüğünde Payitaht’ın işgaline tepki olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu ayın en önemli konusu dolayısıyla 14 Mart olmuştur

Ancak bu ay Basında Sağlık Köşemizi bizi çok üzen Ata Soyer Hocamızın kaybının haberi ile başlayacağız. Hepimizin bir şeyler öğrendiği Ata Soyer Hocamız 19 Mart 2013 tarihinde aramızdan ayrıldı. 20 Mart 2013 tarihinde İzmir’de yapılan törenle sonsuzluğa uğurlanan hocamızın ışıklar içinde yatmasını diliyoruz.

Mart ayının önemli gündemlerinden birisi de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günüdür. Bununla ilgili TTB’nin açıklamasını sizinle paylaşıyoruz.

İş kazaları can yakmaya devam ediyor. Mart ayı içinde 50 işçinin iş kazalarında öldüğü tahmin ediliyor. Ancak en can yakıcı olanı 13 yaşındaki Ahmet’in pres makinesine sıkışarak yaşadığı ölüm haberidir.

Bu ayki bültenimizde 24 Mart Dünya Tüberküloz günü ile ilgili olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun haberini sizinle paylaştık.

TTB hekimlerin yaşadığı sorunlarla ilgili yeni Sağlık Bakanı’ndan 14 talebini dile getirdi. Bunu da Basında Sağlık köşemize taşıdık.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Sedat Ergin uzun bir yazı dizisi ile Tıp Eğitimindeki darboğazı kendi kaleminden köşesine taşıdı. Bu yazı dizisini de Mart Ayı bülteninde okuyabilirisiniz.

Bu ay köşemize taşıdığımız ilginç bir konu da “Hasta Bina Sendromu”dur. Bu konuda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr.Sibel Menteşe’nin açıklamasını sizinle paylaşıyoruz.

Mart ayı bülteninde yer alan bir diğer konu da 22 Mart Dünya su günü ile ilgili haberlerdir.

Arşivlerden köşesinde bu ay sizinle geçmişten 14 Mart haberlerini paylaşmayı uygun gördük.

 

DOSYANIN TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ…

Doç.Dr.Coşkun Bakar


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.