On-line ISSN:2147-155X

Halk Sağlığı Uzmanı Reçete Yazamıyor

6 Nisan 2013, Cumartesi, 5:34 | Kapak haberi, Yönetim Kurulundan | 3.023 kez okundu | 1 yorum
Halk Sağlığı Uzmanı Reçete Yazamıyor   24 Mart 2013 tarihli ve 28597 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) Halk Sağlığı Uzmanları yine reçete yazamıyor. Daha önceki SUT’larda olduğu gibi, bu SUT’da da kamu ve özel sağlık kurumlarında muayene ücreti belirlenen uzmanlık alanları içinde Halk Sağlığı Uzmanı yer almamaktadır. […]

Halk Sağlığı Uzmanı Reçete Yazamıyor

 

24 Mart 2013 tarihli ve 28597 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) Halk Sağlığı Uzmanları yine reçete yazamıyor.

Daha önceki SUT’larda olduğu gibi, bu SUT’da da kamu ve özel sağlık kurumlarında muayene ücreti belirlenen uzmanlık alanları içinde Halk Sağlığı Uzmanı yer almamaktadır.  Bu nedenle kamu ve özel sağlık kurumlarında  Halk Sağlığı Ünvanı ile muayene ve reçete yazamayan meslektaşlarımızın mağduriyeti devam etmektedir. Üç yıl önce HASUDER yönetimi bu konunun düzeltilmesi için SGK’ya başvurmuş ve bir gelişme olmaması üzerine konuyu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme hala devam etmekte olup, dernek yönetimi tarafından takip etmektedir.

24 Mart 2013 tarihli resmi gazeteye “http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130324.htm” linkinden ulaşabilirsiniz.


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

10 Nisan 2013 Çarşamba, 14:17
Lütfiye COŞKUN

TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin DEVLET ÜNİVERSİTELERİ nin TIP FAKÜLTELERİ ni bitiren her hekimin reçete yazma hakkı vardır.Uzmanlık alanlarına göre bazı ilaçlara çok özel istisnalar dışında, her hekim reçete yazabilir.Pratisyen hekimliğini daha iyi ve daha fazla ilgilenebileceği bir alanda yapmak için uzmanlık eğitimi aldık.Bu bizim yasal hakkımız.Mahkemenin de adaletli bir kararla hakkımızı koruyacağına inanıyorum.