On-line ISSN:2147-155X

HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM BASINDA SAĞLIK – NİSAN

24 Nisan 2013, Çarşamba, 11:29 | Basında Halk Sağlığı | 1.074 kez okundu | 0 yorum
HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM BASINDA SAĞLIK – NİSAN Nisan ayı basında sağlık köşesinde oldukça yoğun bir gündemle karşınızdayız. Özne insan sağlığı olunca doğal olarak kamuoyunda en çok tartışılan konu oluyor. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu başkanı ile ilgili haberleri daha önce sizinle yine bu sayfadan paylaşmıştık. Bu haberin dışında Nisan ayı sağlık gündemi hayli yoğun ve birbirinden […]

HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM

BASINDA SAĞLIK – NİSAN

Nisan ayı basında sağlık köşesinde oldukça yoğun bir gündemle karşınızdayız. Özne insan sağlığı olunca doğal olarak kamuoyunda en çok tartışılan konu oluyor. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu başkanı ile ilgili haberleri daha önce sizinle yine bu sayfadan paylaşmıştık.

Bu haberin dışında Nisan ayı sağlık gündemi hayli yoğun ve birbirinden ilginç gündemleri barındırmaktadır. Bu ayın en önemli konusu 14 Nisan’da Edirne’den basına yansıdı. Dilek Özçelik isimli bir kanser hastası, kronik bir sorun haline gelmiş ilaç sorununu masum bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanına iletmek istediğinde beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Hastanın içinde bulunduğu sorunu anlayamayan Bakan, ilaçlarını alması için Dilek’e para verdi. Dilek bu duruma tepkisini, “Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek ve parayı iade ederek gösterdi. Bu konu ile ilgili haberleri ve Edirne Tabip Odası’nın açıklamasını bültende bulabilirsiniz.

Tek başına olgu gibi görülen bu olay son derece önemli bir veridir. Ülkemizde uygulanan sağlık sisteminin insanların sorunlarını çözmede yeterli olmadığını bir göstergesidir. Dilek tek başına gösterdiği bu tepki ile soruna ayna tutmuştur. Aslında bu ve benzeri sorunlar ülkemizde hep yaşana gelmiştir. Bu ay ki arşivlerden köşemizde de bunun benzeri haberler bulunmaktadır.

Bu haber dışında sağlıkla ilgili olabilecek gündem birçok haber Nisan ayının bülten köşesine taşınmıştır. Bunlardan en çarpıcı olanı otizm ile ilgili son günlerdeki tartışmadır. Bu haberi ve Otizm Derneğinin açıklamasını paylaşırken şu uyarıyı da yapmadan geçmek istemiyoruz. Ülkemizde giderek daha fazla konu son derece kişiye özel bir durum olan din ekseni üzerinden tartışılmak istenmektedir. Bu durum basına konu olan bu açıklamada olduğu gibi sakıncalı sonuçlara neden olabilmektedir.

Bu ay dikkat çekmek istediğimiz bir konu da 23 Nisan 2013 günü, yani Çocuk Bayramında çocuk yoksulluğu ile ilgili haberdir.

İstanbul İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin bildirdiğine göre Mart ayı içinde en az 50 kişi iş kazalarında hayatını kaybetmiştir.

Nisan ayı basın bülteni içinde sağlıkla ilgili ilginç haberleri bulabilirsiniz.

Basında Halk Sağlığı Nisan Dosyasının Tamamını Görmek İçin BURAYA TIKLAYINIZ…

 

BASINDA HALK SAĞLIĞI NİSAN

Doç.Dr.Coşkun Bakar


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.