On-line ISSN:2147-155X

İLKER BELEK’E YÖNELİK HAKSIZ TUTUMDAN VAZGEÇİLMESİNİ BEKLİYORUZ

26 Nisan 2013, Cuma, 9:48 | Yönetim Kurulundan | 1.000 kez okundu | 0 yorum
Meslektaşımız İlker Belek’e Yönelik Haksız Tutumdan Vazgeçilmesini Bekliyoruz!  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan meslektaşımız Doç. Dr. İlker Belek hakkında 29.01.2013 tarih ve 1305/1723 sayılı Rektörlük onayı ile bir disiplin soruşturması açıldığını ve soruşturma raporunda ‘öğretim üyeliğinden çekilmiş sayma’ cezası teklif edilerek son savunması istendiğini öğrendik. Elde edilen bilgiler soruşturma […]

Meslektaşımız İlker Belek’e Yönelik Haksız Tutumdan Vazgeçilmesini Bekliyoruz!

 Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan meslektaşımız Doç. Dr. İlker Belek hakkında 29.01.2013 tarih ve 1305/1723 sayılı Rektörlük onayı ile bir disiplin soruşturması açıldığını ve soruşturma raporunda ‘öğretim üyeliğinden çekilmiş sayma’ cezası teklif edilerek son savunması istendiğini öğrendik.

Elde edilen bilgiler soruşturma konusunun Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği faaliyetleri ve elektronik ortamda yapılan tartışmalar olduğunu göstermektedir. Konu ne olursa olsun böylesi bir yaklaşım kabullenilemez. Akademik özerklik bakımından, düşünce özgürlüğü bakımından çok sakıncalıdır. Demokrasi, temel hak ve özgürlükler açısından da bu ve benzeri yaklaşımlar kaygı vericidir. Üniversiteler her türlü fikrin özgürce tartışıldığı ortamlar olmalıdır. Üniversite yalnızca mesleğimizi öğrendiğimiz yer değil, özgür düşünce ve sorgulama becerilerimizi pekiştirdiğimiz bu bakımdan da toplumun gelişimi açısından çok önemli bir yapı taşıdır.

Tam da bu nedenle meslektaşımıza yönelik bu tutum bir anlamda hepimize yönelik olarak yapılmıştır. Yaşanan, tüm öğretim üyelerini ilgilendiren bir sorundur. Bu sorun Türkiye’de akademisyenliğin geleceğini etkileyecek olan haksız bir yaklaşımdır.

Bizler bu süreçte meslektaşımız İlker Belek’in yanında yer alacak ve haklarını savunacağız. Aynı zamanda tüm akademisyenleri, halk sağlığı uzmanı meslektaşlarımızı ve hatta tüm kamuoyunu da yukarıdaki gerekçelerle Doç.Dr.İlker Belek’e destek olmaya çağırıyoruz.

Gelişmeleri üzüntü ve kaygı ile izliyoruz. Öte yandan Üniversite yönetiminin bu hatalı tutumunu görmesini umuyor, bu yaklaşımından vazgeçmesini diliyoruz. Meslektaşımıza yönelik bu haksız uygulamadan vazgeçilmesini bekliyoruz.

Saygılarımızla… 18.04.2013 HASUDER YÖNETİM KURULU


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.