HALK SAĞLIĞI İNSAN GÜCÜ VE SEAB ÇALIŞTAYI YAPILDI

9 Mayıs 2013, Perşembe, 10:08 | Son Dakika Haber, Yönetim Kurulundan | 2.385 kez okundu | 0 yorum
HALK SAĞLIĞI İNSAN GÜCÜ VE SEAB ÇALIŞTAYI YAPILDI HASUDER yönetiminin isteği ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun çağrısıyla 08 Mayıs 2013 tarihinde Hak Sağlığı İnsan Gücü ve Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesi Ptotokolü gündemiyle bir günlük çalıştay yapıldı. Çalıştaya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Doç.Dr. Turan Buzgan, başkan yardımcısı Dr. Halil Ekinci, Hukuk Müşaviri Av. Halil Şen,, […]

HALK SAĞLIĞI İNSAN GÜCÜ VE SEAB ÇALIŞTAYI YAPILDI

Çalıştaya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Doç.Dr. Turan Buzgan, başkan yardımcısı Dr. Halil Ekinci, Hukuk Müşaviri Av. Halil Şen,, Döner Sermaye Daire Başkanı Ahmet Öner, Atama Daire Başkanı Ercan Sapmaz, Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığından Uzm.Dr. Özgür Erdem; Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. İrfan Şencan; HASUDER yönetiminden Doç.Dr. Tacettin İnandı (Başkan), Prof.Dr. Gamze Çan, Prof.Dr. Melikşah Ertem, Doç.Dr. C. Tayyar Şaşmaz; Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyelerinden Prof.Dr. Muhsin Akbaba, Prof.Dr. Recep Akdur, Prof.Dr. Osman Günay, Prof.Dr. Cemalettin Kalyoncu, Prof.Dr. Levent Akın, Prof.Dr. Erhan Eser, Prof.Dr. Nuray Özgülnar, Prof.Dr. Bülent Kılıç , Doç.Dr. Nuray Çelebiler, Doç.Dr. Ethem Erginöz; Halk sağlığı Müdürlüklerinden Prof.Dr. Mustafa Öztürk, Prof.Dr. Işıl Maral, Doç.Dr. Mustafa Taşdemir, Doç.Dr. Mustafa Tözün ve Uzm.Dr. Cemal güvercin katıldı.

Olumlu bir havada geçen çalıştayda iki konu  masaya yatırıldı. Bunlardan birincisi Halk Sağlığı İnsan Gücü istihdamı ve planlaması idi. Konu ile ilgili olarak halen var olan Halk Sağlığı Uzmanlarının sayısı, isitihdam yerleri ve gereksinim tartışıldı. Gereksinimin karşılanması için önümüzdeki on yılda 1000 kadar Halk Sağlığı Uzmanının yetiştirilmesi, gereksinim saptamasının her yıl yapılarak buna uygun şekilde öğrenci kontenjanlarının belirlenmesi önerildi.

İkinci konu ise Halk sağlığı Anabilim Dallarının hem mezuniyet öncesi hem de mezuniyet sonrası halk sağlığı eğitimleri için Sağlık Eğitim Araştırma Bölgelerini (SEAB) kurulması idi. Bu konuda daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan protokol üzerinde revizyon yapıldı. Taslak SEAB protokolü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlarına gönderilip öneri ve görüşleri alındıktan sonra, protokole son hali verilecek.

Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler: ,