HASUDER İŞ SAĞLIĞI ÇALIŞMA GRUBU (İSÇG) TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ – BURSA

17 Aralık 2012, Pazartesi, 11:53 | Çalışma Grupları, Genel | 2.161 kez okundu | 0 yorum
Ferdi TANIR Metin PIÇAKÇIEFE Çalışma Grubu Yürütücüleri   Bildiğiniz gibi 15.ncisi düzenlenen Ulusal Halk Sağlığı Kongresi Bursa’da gerçekleştirildi. Daha öncesinde sizlere duyurduğumuz gibi 04 Ekim 2012 (Perşembe) günü Kongre Merkezi D Salonunda toplantımızı yaptık. Neyazık ki beklediğimizden daha az sayıda üyemiz ile bir araya gelebildik. Ancak buna rağmen toplantımızı yaptık ve sonuçlandırdık. Toplantımızın sonucu ile ilgili siz değerli […]

Ferdi TANIR

Metin PIÇAKÇIEFE

Çalışma Grubu Yürütücüleri

Toplantımızın sonucu ile ilgili siz değerli üyelerimizi bilgilendirmek istedik:

İlk olarak 2011-2012 dönemi ÇG’muzun yürütücülüğü ile ilgili bir sunum yaptık. Sunumun alt başlıkları kısaca şöyleydi:

ÇG’nun kısa tarihçesi, geçmişten günümüze grup yürütücüleri, grup faaliyetlerinin paylaşılması, önümüzdeki dönem için; beklentiler, öneriler, …olarak özetlenebilir.

Sunumun ayrıntılarını Web sitemize (HASUDER Çalışma grupları-İş sağlığı) önümüzdeki günlerde koymayı düşünüyoruz. Ayrıca ekteki dosyada sunumumuzu gönderiyoruz.

Sunum sonrasında katılan üyelerimizle beklenti-leri/mizi ve öneri-leri-mizi hep birlikte paylaştık. Bazı kararlar oluşturduk. Bunları kısaca özetlemek gerekirse;

*Önümüzdeki dönem yani 2012-2013 dönemi ÇG yürütücülüğü için katılan üyelerimiz arasından bir aday çıkmadı ve toplantıya katılamayanlar/katılmayanlar adına da bir aday önerilmedi. Toplantımıza katılan üyelerimiz önümüzdeki dönem için de bizden (Ferdi TANIR ve Metin PIÇAKÇIEFE) devam etmemizi istediler. Bizde bu önerileri kabul ettik ve yürütücülük görevimizi sürdürüyoruz. Ancak toplantıya katılmayan/katılamayan ÇG’muzun diğer değerli üyelerimizin de bu konudaki düşüncelerini önemsiyoruz. Farklı bir önerisi olan üyelerimizin bu konudaki düşüncelerini grubumuzla paylaşmasından da memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isteriz.

*Çalışma alanımızla ilgili bir kongrenin duyurusunu yapmak istiyoruz. TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 7. Ulusal İşçi Sağlığı ve Güvenliği kongresi 18-20 Nisan 2013 tarihinde Adana’da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak. Uygun olanların bu kongreye katılmalarını bekliyoruz. Kongrede ÇG’muza ait bir oturum verilmesi için kongre düzenleme kuruluna bir öneri götüreceğiz. Süreci sizlerle paylaşacağız. Ayrıca Çalışma Grubumuzun diğer toplantısının Adana’da yapılmasını (kongre ile aş zamanlı) düşünüyoruz. Bu öneriyi de sizlerle paylaşmak istedik.

*Bu dönemde 13 yeni üyeyi grubumuza dahil ettik ve grubumuzun üye sayısını 53’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde de “yeni üyelerin” katılımının sağlanmasını hedefledik.

*Çalışma alt gruplarının “yeniden güncellenmesi” gerektiği kanaatine vardık.

*Önerilerinizle “yeni alt çalışma grupları” oluşturulabilir diye düşündük.

*HASUDER-İş Sağlığı çalışma grubuna ait “web sitesinin” geliştirilmesi için HASUDER yönetimi ile görüşmeye karar verdik.

*“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) ile Hacettepe Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİSAM) tarafından 17 Ekim 2012 tarihinde Kişisel Koruyucu Donanım Sempozyumu düzenlenecektir.” Duyurusunu afişlerini de kullanarak bir kez daha yaptık.

Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler: