On-line ISSN:2147-155X

İşletmelerde Sigara İhlali %50’ye Varıyor

31 Mayıs 2013, Cuma, 2:45 | Tütün İle Mücadele Çalışma Grubu | 1.272 kez okundu | 0 yorum
Sigara Yasası Uygulamalarına Dair Yapılan Araştırma Sonuçları Gösterdi:   İşletmelerde İhlal Oranı %50’ye Varıyor. 31 Mayıs Tütünsüz Dünya Günü öncesi Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) bileşenlerini oluşturan uzmanlar bir araya gelerek sigara yasası ihlallerini değerlendirdi. SSUK bileşeni derneklerin yaptığı araştırmaların çarpıcı sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, 4 yıl önce 4207 sayılı yasanın genişletilmesiyle getirilen yasakların […]

Sigara Yasası Uygulamalarına Dair Yapılan Araştırma Sonuçları Gösterdi:

 

İşletmelerde İhlal Oranı %50’ye

Varıyor.

31 Mayıs Tütünsüz Dünya Günü öncesi Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) bileşenlerini oluşturan uzmanlar bir araya gelerek sigara yasası ihlallerini değerlendirdi. SSUK bileşeni derneklerin yaptığı araştırmaların çarpıcı sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda, 4 yıl önce 4207 sayılı yasanın genişletilmesiyle getirilen yasakların her geçen gün daha az uygulandığı ortaya kondu. Araştırmalara göre işletmelerin %50’ye yakınında ihlal yapılıyor. İşletmelerin %42.7’si hiç denetim görmediğini beyan ederken, denetim gördüğünü belirtenlerin %40.8’inde ve ceza kesilenlerin % 57.1’inde ihlaller devam ediyor.

Yeni alkol yasaklarını içeren Torba Yasa ile yapılan değişikliklerin, sigara yasaklarındaki uygulama sorunlarını çözemeyeceğini belirten SSUK yetkilileri ‘Sigara mücadelesi alkolden ayrı tutulmalıdır.’ dedi.

BASIN BİLDİRİSİNİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ… 


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.