On-line ISSN:2147-155X

Sağlık Antropolojisi

10 Haziran 2013, Pazartesi, 1:54 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 1.609 kez okundu | 0 yorum
Sağlık Antropolojisi Yazar: Prof.Dr.Nuran Elmacı Yayın Evi: Siyasal Kitapevi, Akademik kitaplar dizisi Yayın yılı: 2013 Bu ay, Diyarbakır’dan Prof.Dr.Nuran Elmacı’nın yazdığı Sağlık Antropolojisi kitabını tanıtıyoruz: Ülkemizde sağlık antropolojisi ile ilgili araştırmalar çok yenidir. Bu araştırmalar hızlı bir şekilde artacaktır. Çünkü bir taraftan yeni antropoloji bölümleri açılmakta, sağlığa duyulan ilgi artmakta, diğer yandan değişen koşullara ve […]

Sağlık Antropolojisi

Yazar: Prof.Dr.Nuran Elmacı

Yayın Evi: Siyasal Kitapevi, Akademik kitaplar dizisi

Yayın yılı: 2013

Bu ay, Diyarbakır’dan Prof.Dr.Nuran Elmacı’nın yazdığı Sağlık Antropolojisi kitabını tanıtıyoruz:

Ülkemizde sağlık antropolojisi ile ilgili araştırmalar çok yenidir. Bu araştırmalar hızlı bir şekilde artacaktır. Çünkü bir taraftan yeni antropoloji bölümleri açılmakta, sağlığa duyulan ilgi artmakta, diğer yandan değişen koşullara ve sosyal yapımıza uyan sağlık modelleri denenmektedir.

Bu kitap antropologların, halk sağlıkçılarının, sahada çalışan sağlık elemanlarının, sağlık yöneticilerinin, sağlık eğitimcilerinin yararlanması planlanarak hazırlamıştır.

Kitapta yer alan makaleler halk sağlığı sorunlarının antropolojik açıdan nasıl incelendiğini gösteren örneklerdir. Aynı zamanda bu makaleler halk sağlığı sorunlarının kökenlerinin nerelerde olduğunu araştıran, sağlık sorunlarının toplumdaki hâkim davranış kalıplarından ve toplumsal değişmelerden nasıl etkilendiğini gösteren örneklerdir.


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.