On-line ISSN:2147-155X

HASUDER YETERLİK KURULU TOPLANDI

17 Haziran 2013, Pazartesi, 10:20 | Yönetim Kurulundan | 1.170 kez okundu | 0 yorum
HASUDER YETERLİK KURULU VE KOMİSYONLARI TOPLANDI HASUDER Yeterlik Kurulu ve Komisyonları 15-16 Haziran 2013 tarihlerinde Ankara’da toplandı. Toplantıya katılan Yeterlik Kurul Üyeleri aşağıda görülmektedir:  Katılımcılar (Ad alfabetik) 1. Dr. Ayşe Akın 2. Dr. Dilek Aslan 3. Dr. Emel İrgil 4. Dr. Ferda Özyurda 5. Dr. Feride Aksu Tanık 6. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu 7. Dr. […]

HASUDER YETERLİK KURULU VE KOMİSYONLARI TOPLANDI

HASUDER Yeterlik Kurulu ve Komisyonları 15-16 Haziran 2013 tarihlerinde Ankara’da toplandı. Toplantıya katılan Yeterlik Kurul Üyeleri aşağıda görülmektedir:

 Katılımcılar (Ad alfabetik)

1. Dr. Ayşe Akın

2. Dr. Dilek Aslan

3. Dr. Emel İrgil

4. Dr. Ferda Özyurda

5. Dr. Feride Aksu Tanık

6. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu

7. Dr. Meltem Çiçeklioğlu

8. Dr. Muzaffer Eskiocak

9. Dr. Necati Dedeoğlu

10. Dr. Nilay Etiler

11. Dr. Songül Acar Vaizoğlu

12. Dr. Şafak Taner

13. Dr. Şevkat Bahar Özvarış

14. Dr. Tacettin İnandı

15. Dr. Zafer Öztek

Tartışma Konuları ve Alınan Kararlar

1. Açılış konuşmaları HASUDER Yeterlik Kurulu Başkanı Dr. Ferda Özyurda ve HASUDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tacettin İnandı tarafından yapıldı.

 2. Dr. Tacettin İnandı HASUDER Yeterlik Kurulu kurma sürecini ve HASUDER gündemine ilişkin gündemi aktardı.

3. Dr. Dilek Aslan TTB Ulusal Yeterlik Kurulu sürecini, TTB ve HASUDER Yeterlik Kurulu ilişkilerine ilişkin sunum yaptı.

 4. Dr. Ferda Özyurda HASUDER Yeterlik Kurulu kurulma aşamasını paylaştı.

 5. Sunumların ardından genel tartışma/paylaşım oturumu tamamlandı.

TUK sürecinde HASUDER mezuniyet sonrası çalışmaları ile HASUDER Yeterlik Kurulu çalışmalarının eşgüdüm içerisinde sürdürülmesine ilişkin grup kararı alındı. TUK ile ilgili süreci Dr. Şevkat Bahar Özvarış aktardı.

 6. Ortak çalışma sürecine ilişkin çalışma sistematiği belirlendi.

a. Komisyonlar kendi alt grup çalışmalarını kısa bir süre içinde başlattıktan sonra bütün katılımcılar Eğitim Programları Geliştirme Komisyonu tarafından yapılması beklenen çalışmalara katkı sunuldu. Çalışma zemini TUK hazırlıkları olarak belirlendi. Dr. Şevkat Bahar Özvarış’ın TUK sürecinde daha önce hazırlanmış olan metni paylaşması doğrultusunda ortak görüş oluşturulması yöntemiyle metinde güncellemeler yapıldı.

 b. Belirlenen komisyon başkan ve yazmanları aşağıda sunulmuştur:

                 i. Eşyetkilendirme Kurulu

                Başkan: Dr. Zafer Öztek, Yazman: Dr. Emel İrgil

               ii. Ölçme-değerlendirme Kurulu

              Başkan: Dr. Şevkat Bahar Özvarış, Yazman: Dr. Meltem Çiçeklioğlu

             iii. Eğitim Programı Geliştirme Kurulu

             Başkan: Dr. Nilay Etiler Yazman: Dr. Öner Kurt

7. Geleceğe dair planlama yapıldı.

a. HASUDER Yeterlik Yürütme Kurulu ve komisyonlar için e-posta gruplarının oluşturulması ve bu başlık için HASUDER Yürütme Kurulu’nun teknik desteğinin istenmesi kararlaştırıldı.

i. Her bir komisyon için ayrı e-grup oluşturulması

ii. Bütün komisyon ve yeterlik yürütme kurulu ortak e-posta grubu oluşturulması

 b. 15-16 Haziran 2013 toplantısında ortak çalışma yöntemi ile TUKMOS çalışması materyali üzerinde çalışma sonucunda, Eğitim programı geliştirme komisyonunun sorumluluğunda yürütülecek ve elde edilen ürünlerin tüm HASUDER Yeterlik Kurul ve komisyonları ile paylaşılmasına, geri bildirim alınmasına ve komisyonların çalışmalarında bu ürünü dayanak olarak almasına karar verildi.

 c. Ekim 2013 tarihinde Antalya’da yapılacak olan Ulusal Halk Sağlığı Kongresi kapsamında Halk Sağlığı Yeterlik Kurulu Çalışmalarının sunumuna (30 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 17.15-18.00) ilişkin ayrıntıların belirlenmesinin önümüzdeki en kısa dönemde (Eylül 2013’e kadar) tamamlanarak HASUDER Yeterlik Yürütme Kurulu’na iletileceği kararlaştırıldı.

 d. Halk Sağlığı uzmanlığının yeterliliğinde bilgi, beceri ve tutum ölçmek amacıyla ölçek geliştirmek üzere araştırma(lar) yapılabileceği paylaşıldı.

 e. Halk Sağlığı Yeterlik Kurulu komisyonlarının 15-16 Haziran 2013 tarihinde yaptıkları çalışma raporlarını Yeterlik Yürütme Kurulu’na iletmeleri kararlaştırıldı.

 f. HASUDER Yeterlik Kurulunun isminin HALK SAĞLIĞI YETERLİK KURULU olmasına karar verildi.

 g. Halk Sağlığı Yeterlik Kurulu çalışma yönergesinde saptanan/saptanacak eksik/hataların Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan HASUDER Yeterlik Genel Kurulunda değişiklik yapılması için önerilmesine karar verildi. Ön hazırlığın Yeterlik Yürütme Kurulu tarafından tamamlanmasına karar verildi.

 h. Bir sonraki Komisyon Çalışmalarının Ekim 2013 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantı sürecinde yapılmasına karar verildi. Bu toplantının kongrenin 1. günü (28 Ekim 2013) yapılabileceği konuşuldu.

 

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.