On-line ISSN:2147-155X

BASINDA HALK SAĞLIĞI – MAYIS – HAZİRAN

26 Haziran 2013, Çarşamba, 1:01 | Basında Halk Sağlığı | 1.021 kez okundu | 0 yorum
HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM BASINDA HALK SAĞLIĞI – MAYIS-HAZİRAN Herkese merhaba; iki aylık bir aradan sonra Mayıs ve Haziran aylarının basın bülteni ile tekrar karşınızdayız. Mayıs ayı programının yoğunluğu nedeniyle iki ayı birleştirerek yayınlayabiliyorum. Yaşanan bu aksilikten dolayı herkesten özür diliyorum. Mayıs ve Haziran ayları ülke gündemi açısından son derece yoğun olayları bünyesinde barındırdı. Takip edebildiğimiz […]

HALK SAĞLIĞINDA GÜNDEM

BASINDA HALK SAĞLIĞI – MAYIS-HAZİRAN

Herkese merhaba; iki aylık bir aradan sonra Mayıs ve Haziran aylarının basın bülteni ile tekrar karşınızdayız. Mayıs ayı programının yoğunluğu nedeniyle iki ayı birleştirerek yayınlayabiliyorum. Yaşanan bu aksilikten dolayı herkesten özür diliyorum.

Mayıs ve Haziran ayları ülke gündemi açısından son derece yoğun olayları bünyesinde barındırdı.

Takip edebildiğimiz ölçüsünde bazı başlıkları sizinle paylaşmaya çalışacağız.

Bu iki ayın en önemli gündemi herhalde Gezi Parkın protestolarıdır. Kimsenin hazır olmadığı bu olaylar, ülkemizin gündeminde günlerdir farklı açılardan tartışılmaktadır. Ve bence hepimiz onaylayalım ya da onaylamayalım, bu olayların bir parçası haline geldik. Yıllardır apolitik olarak bilinen kuşağın öncülük ettiği Gezi Parkı olayları, muhtemelen Cumhuriyet tarihin en önemli mihenk taşı olarak geçecektir. Gezi parkı ile gündeme taşıdığımız yazılara, The Independent’de yayınlanan bir makaleden alıntılarla başladık. Daha sonra HASUDER başta olmak üzere basın açıklamaları ve gözaltına alına bir hekimin röportajı ile devam ettik.

Geride bıraktığımız ayın en önemli konularından bir diğeri de alkol düzenlemesiydi. Siyasi iradenin sağlık gerekçesi ile yaptığı bu düzenlemeler basında farklı açılardan çok sert tartışıldı. Ve hatta Gezi Parkı olaylarının da nedenleri arasında sayıldı. Basın köşesinde farklı açılardan yayınlanmış haber ve yazıları bulacaksınız.

Mayıs ayında gerçekleşen olaylardan birisi de Dünya 66. Sağlık Asamblesi idi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun burada yaptığı konuşmadan alıntılar, Basında Sağlık Köşesinde yer almaktadır.

Bir diğer önemli konu da İŞ CİNAYETLERİDİR. Ne yazık ki bu konuda siyaset kurumu kadar, hekimlerin de suçu vardır. İş Sağlığı Güvenliği konusunda birçok yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Herkes bu düzenlemelerden payını almak için adeta yarışmaktadır. Birçok toplantı yapılmakta ve bu toplantılarda sözde çözüm önerileri gündeme getirilmektedir. Ancak işçilerin bu süreçten payın hâlâ kaza ve ölüm düşmektedir. İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin Mayıs ayı verilerine göre, 114 işçi Mayıs ayında hayatını kaybetmiştir. Haziran ayında ise Milas’ta korkunç bir kaza 7 işçiyi ailelerinden sonsuza kadar ayırmıştır. Daha önce de vurguladığım gibi bu noktada herkesin durup düşünmesi gereken şeyler olduğu ortadır. Daha önce maden kazaları için belirtildiği gibi bu olayları bir kader olarak tanımlayacaksak, o zaman söylenecek bir söz de yoktur.

Mayıs ve Haziran ayının gündeminde basında gördüğümüz ve sağlıklı dolaylı ya da doğrudan ilgili olan başka haberlerden de seçmeler bulabileceksiniz.

MAYIS HAZİRAN BASINDA HALK SAĞLIĞI DOSYASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ… 

Doç.Dr.Coşkun Bakar


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.