On-line ISSN:2147-155X

DOÇ.DR. İLKER BELEK’E MAAŞTAN KESME CEZASI VERİLDİ

25 Haziran 2013, Salı, 2:21 | Basında Halk Sağlığı | 1.142 kez okundu | 0 yorum
DOÇ.DR. İLKER BELEK’E MAAŞTAN KESME CEZASI VERİLDİ Bilindiği gibi, Doç Dr İlker Belek hakkında, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği adına basın açıklaması yaptığı ve konuyu “onurluakademisyenlik” isimli google grupta tartışmaya açtığı için, soruşturmacı tarafından “Görevinden çekilmiş sayma” (işten çıkarma) cezası önerilmişti. Belek için açılan soruşturmaya karşı Halk Sağlığı Uzmanları Derneği de  (HASUDER) dahil çok sayıda […]

DOÇ.DR. İLKER BELEK’E MAAŞTAN KESME CEZASI VERİLDİ

Bilindiği gibi, Doç Dr İlker Belek hakkında, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği adına basın açıklaması yaptığı ve konuyu “onurluakademisyenlik” isimli google grupta tartışmaya açtığı için, soruşturmacı tarafından “Görevinden çekilmiş sayma” (işten çıkarma) cezası önerilmişti. Belek için açılan soruşturmaya karşı Halk Sağlığı Uzmanları Derneği de  (HASUDER) dahil çok sayıda dernek ve TTB haksız bir uygulama olduğu yönünde görüş bildirmiş ve imza kampanyası başlatmıştı.

Üniversite Disiplin Kurulu, Danıştay’ın önceki bir kararını dikkate alarak “görevinden çekilmiş sayma” cezasının yasal dayanağının bulunmadığını düşünerek, Doç. Dr. İlker Belek’e “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasının verilmesini kararlaştırmıştır. Rektörlük ise, Doç Dr İlker Belek’in ilerleyecek kademesinin kalmamış olması nedeniyle, bu cezayı, Disiplin Yönetmeliği’nin 13. maddesi uyarınca, 1/2 oranında maaştan kesme cezası olarak değiştirmiştir.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği tarafından yapılan açıklamada Doç.Dr. İlker Belek’e verilen maaştan kesme cezasının da hukuksuz olduğu bildirilmektedir.

 

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.