BASINDA HALK SAĞLIĞI – TEMMUZ – AĞUSTOS

21 Ağustos 2013, Çarşamba, 5:03 | Basında Halk Sağlığı | 1.183 kez okundu | 0 yorum
BASINDA HALK SAĞLIĞI TEMMUZ – AĞUSTOS Herkese merhaba, Temmuz ve Ağustos aylarının basın köşelerinden seçmeleri içeren bu Basında Halk Sağlığı Köşesini ağırlıklı olarak iş sağlığı ve güvenliği haberlerine ayırdım. Bu konuya fazla önem verdiğim düşünülebilir. Ancak, ülkemizde yaşayan herkesi bir şekilde ilgilendiren konulardan birisidir, İş sağlığı ve güvenliği. O kadar ki son yıllarda siyasi irade […]

BASINDA HALK SAĞLIĞI TEMMUZ – AĞUSTOS

Herkese merhaba, Temmuz ve Ağustos aylarının basın köşelerinden seçmeleri içeren bu Basında Halk Sağlığı Köşesini ağırlıklı olarak iş sağlığı ve güvenliği haberlerine ayırdım. Bu konuya fazla önem verdiğim düşünülebilir. Ancak, ülkemizde yaşayan herkesi bir şekilde ilgilendiren konulardan birisidir, İş sağlığı ve güvenliği. O kadar ki son yıllarda siyasi irade mevzuat yenileme, YÖK ve üniversiteler, içinde iş sağlığı ve güvenliği programları açma, doktorlar ile mühendisler ise iş yeri hekimliği ile iş güvenliği uzmanlığı kapma yarışmasındadır. Ancak bu durum ne yazık ki ülkemizdeki iş cinayetlerine çözüm bulamamaktadır. İş kazaları basına yansımaya devam ettiği sürece, Basında Halk Sağlığı köşesine taşınacaktır.

Bu ay basın köşesine taşıdığım bir diğer konu trafik kazaları. Özellikle uzun bayram tatillerinde yaşanan kazaların bilançosu çok ağır olmaktadır. Geçtiğimiz ramazan bayramında da onlarca insan hayatını yollarda kaybetti. Arşive de taşıdığımız bu konun öneminin halen devam ettiğini düşünüyorum.

Bu ay Birgün Gazetesinden Osman Öztürk’ün köşesinden bir yazıyı Basında Halk Sağlığı köşesine taşıdım. Bu yazı artık iliklerimize kadar hissettiğimiz Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın neler getirdiğinin bir başhekimin kaleminden itirafı niteliğinde.

Basında Halk Sağlığı köşesinin bir diğer haberi ise sağlık çalışanlarına yönelik şiddet; artık ülkenin her yerinden her gün sağlık çalışanına yönelik şiddet haberi duymaya çok alıştık. Bu sefer ki olay Çanakkale’de bir aile hekimine yönelik olarak yaşandı. En üzücü olanı da olayı çözmesi gerekenlerin, nedenlere yönelik olarak doğru tanı koyamamış olmalarıdır. Sabah Gazetesinde yayınlanan habere göre Sağlık Bakanlığı şiddet olaylarını basına duyurmayarak çözmeye çalışmaktadır. Bakanlık personelinden olayları sadece adli makamlara duyurmalarını, basınla paylaşmamalarını istemektedir.

Bu ay Basında Halk Sağlığı Köşesine farklı gazetelerin sağlık sayfalarını taşıdım. Neredeyse basın yayın organlarının tamamı sağlık köşeleri hazırlamakta ve insanlara bilgiler sunmaktadır. Toplum sağlığı açısından bu köşelerin takip ihtiyacı bulunmaktadır.

Bunların dışında farklı konularda kısa bir basın turu bu ayki bültenin içinde bulabileceğiniz başlıklar arasındadır.

BASINDA HALK SAĞLIĞI METNİNİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Doç.Dr.Coşkun Bakar

Galerideki Resimler