TÜTÜN İLE MÜCADELE ÇALIŞMA GRUBUNDAN GÜNCEL HABERLER

4 Eylül 2013, Çarşamba, 11:37 | Tütün İle Mücadele Çalışma Grubu | 1.203 kez okundu | 0 yorum
HASUDER-Tütün İle Mücadele Çalışma Grubu’ndan Güncel Haberler…..   Ağustos 2013   Antalya’da, 27-31 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen 16 Ulusal Halk Sağlığı Kongresi kapsamında HASUDER-Tütün İle Mücadele Çalışma Grubu (HASUDER-TMÇG) tarafından organizasyonu yapılan Tütün Kontrolü ve Sigara Bağımlılığı Tedavisi Kursunun hazırlıkları başlamıştır. Kurs 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacaktır. HASUDER TMÇG Ağustos ayında 3 bilgi notu/makale […]

HASUDER-Tütün İle Mücadele Çalışma Grubu’ndan Güncel Haberler…..

Ağustos 2013

1. Antalya’da, 27-31 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen 16 Ulusal Halk Sağlığı Kongresi kapsamında HASUDER-Tütün İle Mücadele Çalışma Grubu (HASUDER-TMÇG) tarafından organizasyonu yapılan Tütün Kontrolü ve Sigara Bağımlılığı Tedavisi Kursunun hazırlıkları başlamıştır. Kurs 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacaktır.
  2. HASUDER TMÇG Ağustos ayında 3 bilgi notu/makale özet çevirisi hazırlamıştır:
    1. a.    Ortaokul öğrencileri arasında sigara içme aşamaları/kategorileri ile akran, okul, ebeveyn ilişkisi (2.8.2013)

1. b.    Tütün reklam, promosyon ve sponsorluğunun önlenmesi sigara içme sıklığını azaltmaktadır ! (12.8.2013)

1. c.    Kaliforniya’da üçüncü el sigara dumanı etkilenimi: Sigara içilmeyen odalar sigara içmeyen otel müşterilerinin sigara dumanından pasif etkilenimini ENGELLEMİYOR! (15.8.2013)