BASINDA HALK SAĞLIĞI – EYLÜL 2013

8 Ekim 2013, Salı, 11:55 | Basında Halk Sağlığı | 1.036 kez okundu | 0 yorum
BASINDA HALK SAĞLIĞI – EYLÜL 2013 İklimin tekrar kışa dönmeye başladığı ve yaprakların sararak düşmeye yüz tuttuğu, Eylül ayının basın bülteninde herkese merhaba. Bu ay basın bültenimizin en önemli konusu Akkuyu Nükleer Santralidir. Giderek santralin yapımına daha fazla yaklaşılmaktadır. Santral inşaatine başlanması için yasal prosedür olan ÇED raporu hazırlandı ve duyuruldu. Yaklaşık olarak 3000 sayfa […]

BASINDA HALK SAĞLIĞI – EYLÜL 2013

İklimin tekrar kışa dönmeye başladığı ve yaprakların sararak düşmeye yüz tuttuğu, Eylül ayının basın bülteninde herkese merhaba. Bu ay basın bültenimizin en önemli konusu Akkuyu Nükleer Santralidir. Giderek santralin yapımına daha fazla yaklaşılmaktadır. Santral inşaatine başlanması için yasal prosedür olan ÇED raporu hazırlandı ve duyuruldu. Yaklaşık olarak 3000 sayfa olan rapor hakkında kamuoyunun görüşü istendi. Bu konuda Mersin’de Tabip Odası ve konu ile ilgili tüm bileşenler elinden gelen mücadeleye devam ediyor. Ancak 3000 sayfalık raporu kim nasıl anlayacak ve nasıl eleştirecek o da ayrı bir konu olarak karşımızda durmaktadır.

Bir diğer konu Obama Sağlık Reformudur. Obama’nın en çok tartışılan konusu olan reform son günlerde ABD’de gündem yaratmaya devam etmektedir. Olay (29 Eylül günü itibarı ile) genel bütçe görüşmelerini etkileyecek duruma gelmiştir.

Bu ayın bülteninde yer alan konulardan birisi de kanser tedavileridir. Artık görünmeye başlayan kanser tedavilerinin boyutu, önümüzdeki dönemlerde daha fazla bizi daha fazla meşgul edeceğe benzer.

Bu ay bültenlere düşen bir haber de Katar’dan. Bilindiği üzere 2022 Dünya Kupası Katar’da yapılması planlanmaktadır. Bu amaçla da yoğun bir inşaat süreci yaşanmaktadır. Th Guardian’da yer alan ve yerel basına da düşen habere göre, inşaatlarda çoğunluğu göçmenler olmak üzere yoğun iş cinayetleri yaşanmaktadır.

İş cinayetleri ülkemizde de devam etmektedir. Ağustos ayı içinde 147 işçi hayatını kaybetmiştir.

Bunların dışında yazılı medyada yer alan sağlıkla ilgili bazı haberlerden örnekler sunulmuştur.

Bu ayın arşivlerden köşesinde ülkemizdeki Nükleer Santral hikâyesi ile ilgili haberler yer almıştır. Bu rüyanın 1960’lı yıllardan bu yana ülkemizde yoğun bir şekilde görüldüğü bilinmektedir. Ancak birilerinin nükleer rüyası böyle giderse Türk Halkı için kabusa dönecektir.

Basında Halk Sağlığı Eylül 2013 dosyasına ulaşmak için TIKLAYINIZ…

Doç.Dr.Coşkun Bakar

Galerideki Resimler