On-line ISSN:2147-155X

KONGRELERDEN DUYURULAR

4 Kasım 2013, Pazartesi, 10:41 | Kongrelerden-Toplantılardan | 1.367 kez okundu | 0 yorum
TGDF GIDA KONGRESİ 2013 12 Kasım 2013 – 14 Kasım 2013 Sueno Hotels Beach Side Acente:  ComArt Web : aliresat@comart.com.tr “Yüzüncü yıla on kala” Türkiye tüm enerjisiyle 2023 Vizyonu’na kilitlenmiş durumda. 2 trilyon dolar milli gelir, 500 milyar dolar dış ticaret hacmi, 150 milyar dolarlık tarımsal hasıla ve 40 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefiyle Türkiye, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda […]

TGDF GIDA KONGRESİ 2013

12 Kasım 2013 – 14 Kasım 2013

Sueno Hotels Beach Side

Acente:  ComArt

Web : aliresat@comart.com.tr

Yüzüncü yıla on kala”

Türkiye tüm enerjisiyle 2023 Vizyonu’na kilitlenmiş durumda. 2 trilyon dolar milli gelir, 500 milyar dolar dış ticaret hacmi, 150 milyar dolarlık tarımsal hasıla ve 40 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefiyle Türkiye, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı arzuluyor.

Gayri safi milli hasıla içerisindeki 280 milyar liralık payı ve 15 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile ülkemiz ekonomisinin en önemli destekçisi konumunda olan Türk gıda ve içecek sanayisi ise TGDF öncülüğünde Türkiye’nin 2023 Vizyonu’na en büyük katkıyı vermeye hazırlanıyor. 2023 yolunda sanayimizin; gıda güvenliği, inovasyon, tarım-sanayi entegrasyonu, mevzuat ve rekabet, istihdam, tüketici refahı ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda uzun dönemli stratejik öncelikleri var.

Cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlediğimiz bu hedeflere ulaşmak konusunda çok yoğun bir çaba içindeyiz. “Yüzüncü yıla on kala” ana teması ile gerçekleştireceğimiz TGDF Gıda Kongresi ’13, bu çabalarımızın ve sanayimizin 2023 hedeflerinin yaşama geçirilmesinde anahtar bir etkinlik olacak.

Dünyanın büyük değişim içerisine girdiği bir dönemde düzenlediğimiz Kongremizin, sektörümüzün 2023 Vizyonu’nu en doğru şekilde çizmemizde yardımcı olacağına inanıyor, tüm sektör profesyonellerini aramızda görmeyi ümid ediyoruz..

Saygılarımızla,
Şemsi Kopuz
TGDF Yönetim Kurulu Başkanı

http://www.gidakongresi.com/

 

 

1. ULUSLARARASI DİYABET SEMPOZYUMU:

14 Kasım 2013

Şehitkâmil Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kongre Salonu

Acente: 

 Euro Health Turkey

Web : http://www.gaziantepuluslararasidiyabetsempozyumu2013.com/

m.nur@eurohealthturkey.com

Gaziantep Aile Hekimleri Derneği’nin 1. Uluslararası Diyabet Sempozyumu 14 Kasım 2013 tarihinde Şehitkâmil Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kongre Salonu Gaziantep’te gerçekleştirilecektir. Sıklığı, sebepleri, belirtileri, tedavisi, riskleri ve yol açabileceği organ tahribatları açısından diyabet hastalığı her zaman güncelliğini korumaktadır.

Sempozyumumuzda derneğimizin çalışma grupları ve siz değerli hekim ve sağlık çalışanlarının önerileri doğrultusunda hazırlanan ve güncel konuları kapsayan zengin bir bilimsel program birbirinden değerli yerli ve yabancı bilim insanları tarafından sunulacaktır.

Aile hekimleri, iç hastalıkları uzmanları, endokrinologlar, hemşireler, diyetisyenler, psikologlar, psikiyatrlar, biyo-mühendisler, eczacılar ve diğer tüm branşlardaki hekimlerimiz olmak üzere her düzeydeki katılımcının beklentisini karşılayacağını umduğumuz sempozyumumuzun, sizlerin yoğun katılımı ve aktif katkılarıyla değer kazanacağını ve bilimsel bir şölen olma şansını yakalayacağını düşüncesindeyiz.

Prof.Dr.Mehmet Akif Büyükbeşe
Sempozyum Başkanı

Dr. H. Esen Aşkar Gürsel
GAHEDER-Gaziantep Aile Hekimleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

 

EURASIA WASTE MANAGEMENT SYMPOSIUM

28 Nisan 2014 – 30 Nisan 2014

YTÜ 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi

Acente:  Galaksi Turizm

WEB: http://www.eurasiasymposium.com/

pelinoz@galaksiturizm.com

EurAsia Waste Management Symposium, Asya ve Avrupa bölgelerindeki ülkelerde
uygulanan atık yönetim stratejilerinin karsılastırılmasını saglayacaktır. Ayrıca,
sempozyum katılımcıları bölgedeki mevcut ve ileride uygulanacak atık yönetim ve
geri dönüsüm stratejilerini tartısma ve degerlendirme imkanını bulacaklardır.
Üniversiteler, endüstriyel kuruluslar, kamu kurumları ve yerel yönetimleri,
deneyimlerini paylasmak ve atık yönetimi konusunda bölgede yasanan problemlerin
çözümü için ortak bir akıl ortaya koymak amacıyla sempozyuma katılmaya davet
ediyoruz.

Sempozyum, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisligi Bölümü tarafından
düzenlenmekte ve Çevre ve Sehircilik Bakanlıgı, Orman ve Su Isleri Bakanlıgı,
Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISKI), ISTAÇ.
A.S. ve International Waste Working Group (IWWG) tarafından desteklenmektedir.
Sempozyum konuları, evsel, tehlikeli, tıbbi ve diger atık türleri için yasal
düzenlemeler, toplama, tasıma, arıtma, geri kazanma, tekrar kullanım gibi atık
yönetiminin tüm alanlarını içermektedir. Sempozyumda sözlü sunumlarla birlikte
poster sunumlar ve davetli konusmacılar yer alacaktır.
Katı atık yönetiminin gelismesine katkıda bulunmak isteyen tüm meslektaslarımızı
Asya ve Avrupa’nın kalbinde yer alan Istanbul’da gerçeklestirilecek olan “EurAsia
Waste Management Symposium” Sempozyumu’nda aramızda görmekten onur
duyacagız.
Doç. Dr. M. Sinan Bilgili
Kongre Baskanı

 

6.EUROPEAN CONGRESS ON TOBACCO AND HEALTH

Istanbul is ready to welcome you to the 6th European Conference on Tobacco or Health (ECToH) in 26-29 March 2014.

Web: http://ectoh.org/
“Turkish Association for Cancer Research and Control” in collaboration with “National Coalition on Tobacco or Health” will organize the congress under the auspices of the Association of European Cancer Leagues (ECL)

Turkey has a long history in the fight against tobacco whose first law became effective in 1996. The new legislation was brought in 2008 with a major tobacco ban and the the legislation was expanded to a higher standard, with comprehensive smoke legislation in 2009. The country was listed among the top five in 2010 European Tobacco Control Scale for European countries. With the latest regulations in 2012, Turkey is going on its way to be a tobacco free country. 

Turkey also has a unique geography since it’s located at the intersection of three continents. On the other hand, Istanbul is the largest city of the modern Turkey with a bridge connecting not only East and West, but also the past and the future. In this context “capital of the three greatest empires in history” offers a unique experience with its colorful daily life, historical sites of various ancient civilizations and delightful tastes of its rich cuisine. We extremely glad to invite you to our congress to share this exciting atmosphere with us.

This conference is a must for policy makers, scientists, health educators, advocacy officers and health professionals involved in tobacco control.  For more information about ECTOH 2014, you could reach us at info@ectoh.org

We are looking forward to welcoming you in Istanbul.

Prof Tezer Kutluk, MD PhD

Chair, Executive Committee, ECTOH 2014 
Past President, Association for European Cancer Leagues, ECL 
Past President, Turkish Association for Cancer Research and Control
President, National Coalition on Tobacco or Health
President-Elect, UICC

1.ÇOCUK VE BİLGİ GÜVENLİĞİ KONGRESİ

Web: http://www.cocukveinternet.org/index.php

Çağımız bilgi, iletişim ve teknoloji çağı. Günümüzde bilgiye ulaşım artık çok kolay ve iletişim olanakları da elimizde, hatta avcumuzun içinde. Bilişim ve iletişim teknolojilerini yaşamın her alanında sıkça ve çok yaygın şekilde kullanıyoruz. Bu teknolojilerin doğru şekilde ve uygun kullanılması bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, öte yandan kısmen de olsa zorlaştırabiliyor. Ayrıca öğrenme, iş yapma ve eğlence kültürümüzü farklılaştırıyor; alışkanlıklarımızı etkiliyor ve değiştiriyor.

Tüm faydalarına ve kullanım kolaylığına karşın internet ve diğer iletişim araçları bilinçli ve kontrollü kullanılmadıkları takdirde, özellikle çocuk yaş grubundaki kullanıcılar için zararlı etkilerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Oysa çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlığı ve esenliği en temel sorumluluk alanımız. Yeni medyanın sağladığı nimetlerden yararlanırken elde ettiğimiz faydayı en üst düzeye çıkarmak, aynı zamanda karşılaşabileceğimiz olumsuz etkilerini de dikkate almak ve müdahale etmek durumundayız.


Bu amaçla; 7-9 Kasım 2013’de Ankara’da 
“Çocuk ve İnternet” ana temalı bir kongre düzenleyerek çocuk sağlığı, bilişim ve iletişim gibi farklı alanlarda çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi planlıyoruz. Özellikle çevrimiçi etkinliklerin ve iletişim araçlarının çocuklar üzerine etkilerini ve çocuklarımızın zarar görmesini önlemek için neler yapılması gerektiğini birlikte tartışmayı, bilgi ve iletişim çağında bu araçlardan en üst düzeyde fayda sağlayacak sonuçları elde etmeyi hedefliyoruz.


Kongrede bilimsel çalışmaların sunulması ve tartışılmasının yanı sıra, uzman konuşmacılar davet etmeyi, paneller düzenlemeyi ve eğitimler vermeyi planlıyoruz.


Sizi kongremize katılmaya, katkı vermeye ve birikimlerinizi bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz.


Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Betül ULUKOL

 

TÜRK GERİATRİ KONGRESİ 2014

6.ULUSAL YAŞLI SAĞLIĞI KONGRESİ

web: http://www.turkgeriatri2014kongresi.org/

Değerli Meslektaşlarım,
Geriatri ve Gerontoloji Bilimlerinin Değerli Araştırmacıları,

Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Birliği (International Association of Gerontology and Geriatrics-IAGG) üyesi, Avrupa Birliği Geriatrik Tıp Derneği (European Union Geriatric Medicine Society-EUGMS) ve Avrupa Yaşlanma Platformu (AGE Platform Europe) gözlemci üyesi olan ve eğitim etkinlikleri Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü (International Institute on Ageing-INIA) tarafından desteklenen; Türk Geriatri Derneği 3-6 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde Türk Geriatri 2014 “6. Ulusal Yaşlı Sağlığı Kongresi”ni düzenlemektedir.

Kongrede yaşlılık tüm yönleriyle ele alınarak irdelenecek, uluslararası ve ulusal katılımcıların birikimleri ile zenginleştirilecektir. Kongre öncesinde 3 Nisan 2014 tarihinde “Temel Geriatri Güncelleme Kursu” ve “Geriatri Hemşireliği Kursu: Güncel Bilgiler” yapılacaktır.

Kongrede sunulacak bildiri özetleri Science Citation Index Expanded, Social Science Citation Index, Journal Citation Reports/Science Edition, Journal Citation Reports/Social Sciences Edition, Index Copernicus Master List, EMBASE, SCOPUS, ELSEVIER, EBSCO, TÜBİTAK – ULAKBİM Türk Tıp Dizini, Türk Medline ve Türkiye Atıf Dizini kapsamında yer alan Türk Geriatri Dergisi’nin  kongre özel sayısında yayınlanacak ve en iyi bildiriler ödüllendirilecektir.

Kurslara ve kongreye katılımınızı; birikimlerinizi paylaşmanızı bekler, saygılar sunarız.

Türk Geriatri Derneği Yönetim Kurulu adına
Prof. Dr. Yeşim GÖKÇE KUTSAL
Başkan
www.turkgeriatri.org

 


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.