On-line ISSN:2147-155X

Kongrelerden Duyurular Kasım 2013 Güncellendi

6 Kasım 2013, Çarşamba, 8:41 | Kongrelerden-Toplantılardan | 2.731 kez okundu | 0 yorum
Değerli Okuyucular, Kongre ve toplantılarla ilgili duyurulmasını istediğiniz bir bilgi olduğunda lütfen pinaris2011@hotmail.com adresine iletiniz… Ayrıca sayfanın daha güzelleşmesi için öneriniz olursa da lütfen aynı posta adresine yazın.. Saygılar Uz.Dr.Pınar B.   TGDF GIDA KONGRESİ 2013 12 Kasım 2013 – 14 Kasım 2013 Sueno Hotels Beach Side Acente:  ComArt Web : aliresat@comart.com.tr “Yüzüncü yıla on kala” Türkiye tüm […]

Değerli Okuyucular,

Kongre ve toplantılarla ilgili duyurulmasını istediğiniz bir bilgi olduğunda lütfen pinaris2011@hotmail.com adresine iletiniz…

Ayrıca sayfanın daha güzelleşmesi için öneriniz olursa da lütfen aynı posta adresine yazın..

Saygılar

Uz.Dr.Pınar B.

 

TGDF GIDA KONGRESİ 2013

12 Kasım 2013 – 14 Kasım 2013

Sueno Hotels Beach Side

Acente:  ComArt

Web : aliresat@comart.com.tr

Yüzüncü yıla on kala”

Türkiye tüm enerjisiyle 2023 Vizyonu’na kilitlenmiş durumda. 2 trilyon dolar milli gelir, 500 milyar dolar dış ticaret hacmi, 150 milyar dolarlık tarımsal hasıla ve 40 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefiyle Türkiye, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı arzuluyor.

Gayri safi milli hasıla içerisindeki 280 milyar liralık payı ve 15 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile ülkemiz ekonomisinin en önemli destekçisi konumunda olan Türk gıda ve içecek sanayisi ise TGDF öncülüğünde Türkiye’nin 2023 Vizyonu’na en büyük katkıyı vermeye hazırlanıyor. 2023 yolunda sanayimizin; gıda güvenliği, inovasyon, tarım-sanayi entegrasyonu, mevzuat ve rekabet, istihdam, tüketici refahı ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda uzun dönemli stratejik öncelikleri var.

Cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlediğimiz bu hedeflere ulaşmak konusunda çok yoğun bir çaba içindeyiz. “Yüzüncü yıla on kala” ana teması ile gerçekleştireceğimiz TGDF Gıda Kongresi ’13, bu çabalarımızın ve sanayimizin 2023 hedeflerinin yaşama geçirilmesinde anahtar bir etkinlik olacak.

Dünyanın büyük değişim içerisine girdiği bir dönemde düzenlediğimiz Kongremizin, sektörümüzün 2023 Vizyonu’nu en doğru şekilde çizmemizde yardımcı olacağına inanıyor, tüm sektör profesyonellerini aramızda görmeyi ümid ediyoruz..

Saygılarımızla,
Şemsi Kopuz
TGDF Yönetim Kurulu Başkanı

http://www.gidakongresi.com/

 

 1. ULUSLARARASI DİYABET SEMPOZYUMU:

14 Kasım 2013

Şehitkâmil Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kongre Salonu

Acente:  Euro Health Turkey   m.nur@eurohealthturkey.com

Web : http://www.gaziantepuluslararasidiyabetsempozyumu2013.com/

 

Gaziantep Aile Hekimleri Derneği’nin 1. Uluslararası Diyabet Sempozyumu 14 Kasım 2013 tarihinde Şehitkâmil Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kongre Salonu Gaziantep’te gerçekleştirilecektir. Sıklığı, sebepleri, belirtileri, tedavisi, riskleri ve yol açabileceği organ tahribatları açısından diyabet hastalığı her zaman güncelliğini korumaktadır.

Sempozyumumuzda derneğimizin çalışma grupları ve siz değerli hekim ve sağlık çalışanlarının önerileri doğrultusunda hazırlanan ve güncel konuları kapsayan zengin bir bilimsel program birbirinden değerli yerli ve yabancı bilim insanları tarafından sunulacaktır.

Aile hekimleri, iç hastalıkları uzmanları, endokrinologlar, hemşireler, diyetisyenler, psikologlar, psikiyatrlar, biyo-mühendisler, eczacılar ve diğer tüm branşlardaki hekimlerimiz olmak üzere her düzeydeki katılımcının beklentisini karşılayacağını umduğumuz sempozyumumuzun, sizlerin yoğun katılımı ve aktif katkılarıyla değer kazanacağını ve bilimsel bir şölen olma şansını yakalayacağını düşüncesindeyiz.

Prof.Dr.Mehmet Akif Büyükbeşe
Sempozyum Başkanı

Dr. H. Esen Aşkar Gürsel
GAHEDER-Gaziantep Aile Hekimleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

 

4. ULUSLARARASI HASTANE VE SAĞLIK YÖNETİMİ KONGRESİ, 11-14 ARALIK 2013, ANTALYA

Dünya Sağlık çevrelerinde, sağlık sorunlarının çözümünde “yönetim”in önemli bir işlevi olduğu her vesile ile ifade edilen bir konudur. Günümüzde kurumların gelişimlerini sürdürebilmesi için hedeflerin çok iyi belirlenmesi ve tüm kaynakların bu hedeflere ulaşmayı sağlayacak şekilde kullanılması gerekmektedir. Dünya çapında sağlık kuruluşları planlamak ve inşa etmek tek başına yeterli değildir. Bu kuruluşlara dünya çapında statüsünü sağlayacak olan özellik, sizin yürüteceğiniz “yönetimde stratejik yönetim ilkelerinin” uygulanması ile mümkün olabilmektedir. Stratejik yönetim, sağlık kurumunun çevresiyle tam bir uyum içinde olmasını sağlayan sürekli, yinelenen bir süreçtir. Stratejik yönetim süreci “Stratejik Bilinç”e sahip olmakla başlar ; Bu nedenle Sağlık Kurumu Yöneticilerinin;

  1. Kurumların ve rakiplerinin sürekli olarak çeşitli stratejiler ürettiğini ve uyguladığını,
  2. Bu stratejilerin nasıl daha etkili olarak geliştirilebileceğini,
  3. Değişim için çevresel fırsat veya tehditlerden nasıl yararlana bilineceğini anlayabilmeleri gerekir.

Stratejik yönetim ve planlama; uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşır. Kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Kuruluşun amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir ve kuruluş bütçesinin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedefleri ifade edecek şekilde hazırlanmasına, kaynak tahsisinin önceliklere dayandırılmasına ve hesap verme sorumluluğuna rehberlik eder.

Bu nedenle, Dördüncü Uluslar arası Sağlık Yönetimi Kongresi, siz, sağlık yöneticilerine, sektörde lider olan sizlere, yeni yönetim yöntemleri, etkili yönetim becerileri, stratejik yönetim ve ilkeleri, üstün hizmet veya ürün kalitesi ve önemli insan kaynakları kapasiteleri yoluyla geleceği güvence altına alan çözümleri gösterecektir. Kongre süresince stratejik yönetim unsurlarının neler olduğu, kurumlarımızda uygulanabilirliliği ve bir sağlık kuruluşunda, bölgede, ilde stratejik planlama geliştirebilmek için izlenmesi gereken adımlar, örnek uygulamalar, paneller, sizin katkıda bulunduğunuz sözlü ve poster sunumları ve çalıştaylar şeklinde tartışılacaktır.

Ayrıca kongrede sağlık ekonomisinden, hasta akışı ve sağlık turizmine, kalite ve akreditasyon sistemlerinden, pratik bilgilere kadar sağlık yönetimi sorumluluklarının gerektirdiği tüm yönler ele alınacaktır. Bu kongre, sağlık yöneticileri ve uzmanları ile toplumun diğer kesimleri arasında, sağlık ve hastane yönetimiyle ilgili dünya çapında geliştirilmiş bilgi ve deneyim birikiminin paylaşılması için gerekli işbirliğini ve koordinasyonu teşvik etmek gibi pek çok bilgi ve beceri sağlayacaktır. Uluslararası sağlık yönetimi kongresinin amacı; geniş bir yelpazede akademisyenleri, politika yapıcıları ve uygulayıcıları, sınırları iyi belirlenmiş konu başlıkları etrafında bir araya getirmek, katılımcıları faydalı tartışmalarda buluşturmak ve ortak anlayışı ve dil birliğini sağlamaktır.

Dördüncü Sağlık Yönetimi Kongresinde (www.hsyk-antalya.org) ana temanın yanı sıra, paralel oturumlarda sağlık sektörünün yönetim boyutu, bilgi yönetimi ve bilgi teknolojileri gibi aşağıda sunulan 20’ye yakın ayrı konu başlığı işlenecektir. 11-14 Aralık tarihleri arasında Antalya’ da gerçekleşecek olan kongremize akademik çevrelerden, kamu ve özel sektör uygulayıcılarına, bilim adamlarından, uzmanlara kadar seçkin yaklaşık 50 konuşmacı katılacak, konuyla ilgili ulusal ve evrensel çaptaki bilgi birikimlerini, konunun ilgili tarafıyla tartışmaya imkan sağlayacağı gibi uygulanabilir önerilerin yaşama geçirilmesini de teşvik edici bir zemin yaratacaklardır.

  1. Kongrede tartışılacak bazı kongre başlıkları;
  2. Sağlık Kuruluşlarında Stratejik Planlama Ve Yönetim
  3. Sağlık Sistemleri ve Sorunları,
  4. Sağlık Kuruluşları Yönetimi,
  5. Sağlık Kuruluşlarında Finans Yönetimi
  6. Sağlık Programı Geliştirme
  7. Sağlık Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
  8. Hastane Organizasyonu Ve Yönetimi
  9. Sağlık Hizmetlerinde Pazarlama,
  10. Yönetim Muhasebesi, Bütçeleşme
  11. İnsan Kaynakları Yönetimi
  12. Sağlık Politikaları
  13. Sağlık Hizmetleri Mevzuatı ve Etik
  14. Sağlık Enformasyon Sistemler (Sağlık Bilişimi)
  15. Sağlık Reformları
  16. Sağlık Ekonomisi
  17. Sağlık Hizmetlerinde Afet Yönetimi
  18. Sağlık Yönetiminde Tahmin Yöntemleri
  19. Sağlık Hizmetlerinde Halkla İlişkiler
  20. Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemler, Sağlık Sigortacılığı
  21. Sağlık İletişimi.
  22. Medikal Turizm

Toplumumuzun sağlık sorunları ve çözümleri konusundaki farkındalık ve bilinç düzeyinin de yükseltilmesine katkıda bulunacağına inandığımız, Antalya da gerçekleşecek kongremizde bize katılacağınızı umuyoruz.

Sizleri 11-14 Aralık 2013 tarihlerinde aramızda görmekten onur duyarız.

Saygılarımızla,

Prof. Dr. Seval Akgün Prof Dr. A.F. Al Assaf

Kongre/Sempozyum Web Adresi
http://www.hsyk-antalya.org

KONGRE SEKRETERİ Müzeyyen BAYDOĞRUL +90507.291 59 49

muzeyyen@dunyacongress.com

KAYIT VE KONAKLAMA Rüzgar Selen SİPAHİ +90545.231 31 00 kayit@dunyacongress.com

DÜNYA KONGRE TURİZM ORGANİZASYON LTD. ŞTİ.       Kennedy Cad. No: 25/3 Kavaklıdere / Ankara

Tel :+90 312.467 14 24- +90 312.419 86 50

Fax:+90 312 419 86 49

e-mail: info@dunyacongress.com 

1. ULUSLARARASI KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, 7-8 ARALIK 2013, İSTANBUL

Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri 7-8 Aralık 2013′de İstanbul ‘da düzenlecek ”1. ULUSLARARASI KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMLAR KONGRESİ” ne davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiyede şimdiye kadar Kadına yönelik şiddet konulu birçok toplantı, seminer ve kongre yapılmasına rağmen ,multidisipliner bir bakış açısı ile konu irdelenmemiştir. Bu eksikliği gidermek hepimizin görevidir

Kongrenin teması “kadına yönelik şiddeti önlemede multidisipliner yaklaşım” olarak belirlenmiştir. Kadınlara yönelik aile içi şiddet temel insan hakları ve özgürlüklerin ihlali olup kadınlarla erkekler arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu ortaya çıkan toplumsal bir sorun ve önemli bir halk sağlığı problemidir. Kadına yönelik aile içi şiddet, tüm dünyada ekonomik, sosyal ve coğrafi sınır tanımaksızın varlığını sürdürmekte olup, kadının yalnızca bedensel ve ruh sağlığını etkilemekle kalmayıp, kendine saygısını, güvenini, yaşam kalitesini ve kendi yaşamını kontrol etme yetisini de yitirmesine neden olmaktadır. Kadınların hukuki, sosyal, siyasal ve ekonomik statülerinin yükselmesini engellemektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadele doğrultusunda, şiddet mağduru kadınların korunması, desteklenmesi ve faillerin cezalandırılması konularında gerekli yasal düzenlemeler yapılmış olmakla birlikte; kadına karşı şiddetin önlenmesinde toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığının arttırılması ve zihinsel dönüşümün sağlanması son derece önemlidir.

Bu kongrenin temel amacı kadına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenlemeler, toplumsal farkındalık ve zihinsel dönüşüm, kadının sosyo-ekonomik konumunun güçlendirilmesi, koruyucu hizmetler, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ve sektörler arası işbirliğidir.
Bu hedefler doğrultusunda gerçekleşmesi planlanan bu kongrede sizleri aramızdan görmekten mutluluk duyarız.

Prof.Dr. Emine DEMİRAY
Prof.Dr.Yasemin İNCEOĞLU
Prof.Dr. Şengül HABLEMİTOĞLU
Prof.Dr.Nezahat GÜÇLÜ
Prof.Dr. Sami ŞENER

konular:

ÇOCUK, EŞ VE ANNE OLARAK AİLEDE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

EĞİTİMDE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

HUKUKTA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

PSİKOLOJİK ve FİZİKİ OLARAK KADINA YÖNELİK ŞİDDET

SAĞLIKTA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

SANAL VE SOSYAL MEDYADA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

SANATTA KADINA ŞİDDET
• RESİM
• SERAMİK
• MÜZİK

EDEBİYATTA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

SİYASETTE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

SPORDA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

TARİHTE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

İLAHİ DİNLERDE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

EKONOMİDE ve İŞLETMECİLİK ALANINDA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

SOSYOLOJİK AÇIDAN TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Kongre Web Sayfası: http://www.kadinasiddet2013.org/

 

EURASIA WASTE MANAGEMENT SYMPOSIUM

28 Nisan 2014 – 30 Nisan 2014

YTÜ 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi

Acente:  Galaksi Turizm

WEB: http://www.eurasiasymposium.com/

pelinoz@galaksiturizm.com

EurAsia Waste Management Symposium, Asya ve Avrupa bölgelerindeki ülkelerde
uygulanan atık yönetim stratejilerinin karsılastırılmasını saglayacaktır. Ayrıca,
sempozyum katılımcıları bölgedeki mevcut ve ileride uygulanacak atık yönetim ve
geri dönüsüm stratejilerini tartısma ve degerlendirme imkanını bulacaklardır.
Üniversiteler, endüstriyel kuruluslar, kamu kurumları ve yerel yönetimleri,
deneyimlerini paylasmak ve atık yönetimi konusunda bölgede yasanan problemlerin
çözümü için ortak bir akıl ortaya koymak amacıyla sempozyuma katılmaya davet
ediyoruz.

Sempozyum, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisligi Bölümü tarafından
düzenlenmekte ve Çevre ve Sehircilik Bakanlıgı, Orman ve Su Isleri Bakanlıgı,
Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISKI), ISTAÇ.
A.S. ve International Waste Working Group (IWWG) tarafından desteklenmektedir.
Sempozyum konuları, evsel, tehlikeli, tıbbi ve diger atık türleri için yasal
düzenlemeler, toplama, tasıma, arıtma, geri kazanma, tekrar kullanım gibi atık
yönetiminin tüm alanlarını içermektedir. Sempozyumda sözlü sunumlarla birlikte
poster sunumlar ve davetli konusmacılar yer alacaktır.
Katı atık yönetiminin gelismesine katkıda bulunmak isteyen tüm meslektaslarımızı
Asya ve Avrupa’nın kalbinde yer alan Istanbul’da gerçeklestirilecek olan “EurAsia
Waste Management Symposium” Sempozyumu’nda aramızda görmekten onur
duyacagız.
Doç. Dr. M. Sinan Bilgili
Kongre Baskanı

 

6.EUROPEAN CONGRESS ON TOBACCO AND HEALTH

Istanbul is ready to welcome you to the 6th European Conference on Tobacco or Health (ECToH) in 26-29 March 2014.

Web: http://ectoh.org/
“Turkish Association for Cancer Research and Control” in collaboration with “National Coalition on Tobacco or Health” will organize the congress under the auspices of the Association of European Cancer Leagues (ECL)

Turkey has a long history in the fight against tobacco whose first law became effective in 1996. The new legislation was brought in 2008 with a major tobacco ban and the the legislation was expanded to a higher standard, with comprehensive smoke legislation in 2009. The country was listed among the top five in 2010 European Tobacco Control Scale for European countries. With the latest regulations in 2012, Turkey is going on its way to be a tobacco free country. 

Turkey also has a unique geography since it’s located at the intersection of three continents. On the other hand, Istanbul is the largest city of the modern Turkey with a bridge connecting not only East and West, but also the past and the future. In this context “capital of the three greatest empires in history” offers a unique experience with its colorful daily life, historical sites of various ancient civilizations and delightful tastes of its rich cuisine. We extremely glad to invite you to our congress to share this exciting atmosphere with us.

This conference is a must for policy makers, scientists, health educators, advocacy officers and health professionals involved in tobacco control.  For more information about ECTOH 2014, you could reach us at info@ectoh.org

We are looking forward to welcoming you in Istanbul.

Prof Tezer Kutluk, MD PhD

Chair, Executive Committee, ECTOH 2014 
Past President, Association for European Cancer Leagues, ECL 
Past President, Turkish Association for Cancer Research and Control
President, National Coalition on Tobacco or Health
President-Elect, UICC

 

1.ÇOCUK VE BİLGİ GÜVENLİĞİ KONGRESİ

Web: http://www.cocukveinternet.org/index.php

Çağımız bilgi, iletişim ve teknoloji çağı. Günümüzde bilgiye ulaşım artık çok kolay ve iletişim olanakları da elimizde, hatta avcumuzun içinde. Bilişim ve iletişim teknolojilerini yaşamın her alanında sıkça ve çok yaygın şekilde kullanıyoruz. Bu teknolojilerin doğru şekilde ve uygun kullanılması bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, öte yandan kısmen de olsa zorlaştırabiliyor. Ayrıca öğrenme, iş yapma ve eğlence kültürümüzü farklılaştırıyor; alışkanlıklarımızı etkiliyor ve değiştiriyor.

Tüm faydalarına ve kullanım kolaylığına karşın internet ve diğer iletişim araçları bilinçli ve kontrollü kullanılmadıkları takdirde, özellikle çocuk yaş grubundaki kullanıcılar için zararlı etkilerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Oysa çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlığı ve esenliği en temel sorumluluk alanımız. Yeni medyanın sağladığı nimetlerden yararlanırken elde ettiğimiz faydayı en üst düzeye çıkarmak, aynı zamanda karşılaşabileceğimiz olumsuz etkilerini de dikkate almak ve müdahale etmek durumundayız.


Bu amaçla; 7-9 Kasım 2013’de Ankara’da 
“Çocuk ve İnternet” ana temalı bir kongre düzenleyerek çocuk sağlığı, bilişim ve iletişim gibi farklı alanlarda çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi planlıyoruz. Özellikle çevrimiçi etkinliklerin ve iletişim araçlarının çocuklar üzerine etkilerini ve çocuklarımızın zarar görmesini önlemek için neler yapılması gerektiğini birlikte tartışmayı, bilgi ve iletişim çağında bu araçlardan en üst düzeyde fayda sağlayacak sonuçları elde etmeyi hedefliyoruz.


Kongrede bilimsel çalışmaların sunulması ve tartışılmasının yanı sıra, uzman konuşmacılar davet etmeyi, paneller düzenlemeyi ve eğitimler vermeyi planlıyoruz.


Sizi kongremize katılmaya, katkı vermeye ve birikimlerinizi bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz.


Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Betül ULUKOL

 

TÜRK GERİATRİ KONGRESİ 2014

6.ULUSAL YAŞLI SAĞLIĞI KONGRESİ

web: http://www.turkgeriatri2014kongresi.org/

Değerli Meslektaşlarım,
Geriatri ve Gerontoloji Bilimlerinin Değerli Araştırmacıları,

Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Birliği (International Association of Gerontology and Geriatrics-IAGG) üyesi, Avrupa Birliği Geriatrik Tıp Derneği (European Union Geriatric Medicine Society-EUGMS) ve Avrupa Yaşlanma Platformu (AGE Platform Europe) gözlemci üyesi olan ve eğitim etkinlikleri Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü (International Institute on Ageing-INIA) tarafından desteklenen; Türk Geriatri Derneği 3-6 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi’nde Türk Geriatri 2014 “6. Ulusal Yaşlı Sağlığı Kongresi”ni düzenlemektedir.

Kongrede yaşlılık tüm yönleriyle ele alınarak irdelenecek, uluslararası ve ulusal katılımcıların birikimleri ile zenginleştirilecektir. Kongre öncesinde 3 Nisan 2014 tarihinde “Temel Geriatri Güncelleme Kursu” ve “Geriatri Hemşireliği Kursu: Güncel Bilgiler” yapılacaktır.

Kongrede sunulacak bildiri özetleri Science Citation Index Expanded, Social Science Citation Index, Journal Citation Reports/Science Edition, Journal Citation Reports/Social Sciences Edition, Index Copernicus Master List, EMBASE, SCOPUS, ELSEVIER, EBSCO, TÜBİTAK – ULAKBİM Türk Tıp Dizini, Türk Medline ve Türkiye Atıf Dizini kapsamında yer alan Türk Geriatri Dergisi’nin  kongre özel sayısında yayınlanacak ve en iyi bildiriler ödüllendirilecektir.

Kurslara ve kongreye katılımınızı; birikimlerinizi paylaşmanızı bekler, saygılar sunarız.

Türk Geriatri Derneği Yönetim Kurulu adına
Prof. Dr. Yeşim GÖKÇE KUTSAL
Başkan
www.turkgeriatri.org

MEDİCRES “GOOD MEDİCAL RESEARCH”, 16-18 EKİM 2014, NEW YORK


Türkiye’nin Değerli Bilim İnsanları,

2011 yılında ilki İstanbul’da gerçekleşen MedicReS “Good Medical Research” kongrelerinin dünyadaki yankıları hala sürmektedir. 2012 de Viyana’da gerçekleşen Dünya Kongresi’nin ardından The Lancet Dergisi kongre ile ilgili bir editorial yayınladı.

MedicReS aims to educate researchers and provoke discussion about good scientific method, statistics, ethics, publication, and education. Faced with stifling bureaucracy, competition for funds, and employer pressure to deliver results, finding the time and space to produce the best research can seem an arduous process. Events like the MedicReS World Congress should help to emancipate researchers, refocusing them on the steps to ensure that their research is as rigourous as possible. “ The Lancet. Volume 379, Issue 9832, Page 2118, 9 June 2012.

MedicReS’in 4. Dünya Kongresi, 2014 yılı Ekim ayında New York’ta gerçekleşecektir.
Bu toplantıların en önemli özelliği, bir tıp araştırmasının tüm taraflarının bir arada bulunmasıdır.
‘Metodolojik’ ve ‘Etik’ tüm konuların tartışılacağı bu kongrede; Klinik araştırmalarda yer alan hastalar, etik kurullar, araştırmacılar, destekleyiciler , editörler, hakemler, yayınevleri ve temsilci ülkelerin sağlık bakanlıkları yer alacaktır.

Dünya kongresi içinde 3 önemli uluslararası konferans ( İyi Biyoistatik Uygulamaları, İyi Biyoetik Uygulamaları , İyi Yayıncılık Uygulamaları) ve bir uluslararası seminer ( İlaç Endüstri için İyi Tıp Araştırmaları Araçları) gerçekleşecektir.

Detaylar ve özet gönderme koşulları için lütfen http://www.nyc2014.medicres.org
sayfasını ziyaret ediniz.
Amerika Tabip Odası, FDA, California Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi ‘nin ev sahipliği yaptığı, Mersin Üniversitesi’nin de eş başkanlık görevini üstlendiği bu büyük tıp bilimi zirvesine katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

Saygılarımızla
Dünya Kongresi Eş Başkanları
Shelley Hurwitz, PhD, Harvard University
Nicholas P. Jewell, PhD, University Of California
E. Arzu Kanık, PhD, Mersin University

Uluslarası Konferanslar Başkanları
Nicholas Jewell, PhD, University of California ( MedicReS İyi Biyoistatistik Uygulamaları)
Avi OMER UNESCO International Network in Bioethics – Tel Aviv, Israel ( MedicReS İyi Biyoetik Uygulamaları)
Howard C. Bauchner, MD, Senior Vice President, Editor-in-Chief, Scientific Publications, JAMA ( MedicReS İyi Yayıncılık Uygulamaları)

Uluslararası Seminer Başkanı
Josef von Rickenbach, ACRO Chairman, Chairman and Chief Executive Officer, PAREXEL

 

2014 AMERİCAN STATİSTİCAL ASSOCİATİON CONFERENCE ON STATİSTİCAL PRACTİCE

http://www.amstat.org/meetings/csp/2014/index.cfm

Welcome

Welcome to the 2014 American Statistical Association Conference on Statistical Practice. Follow the tabs at the top of this page to navigate through the site.

Statistical Practice 2014 aims to bring together hundreds of statistical practitioners, including data analysts, researchers and scientists, who engage in the application of statistics to solve real-world problems on a daily basis. The conference will provide an opportunity to learn about the latest statistical methodologies and best practices in statistical design, analysis, programming and consulting.

The conference is designed to aid applied statisticians in improving their abilities in consulting with and helping customers and organizations solve real-world problems.

  • Learn statistical techniques that apply to your job as an applied statistician

  • Learn how to better communicate with customers

  • Learn how to have a positive impact on your organization

Statistical Practice 2014 will offer courses, tutorials, an Opening Plenary Session, concurrent paper and poster sessions, a Closing Session, and exhibits.

Target Audience

The intended audience includes those statisticians, data analysts, researchers and scientists who engage in statistical analysis, design and consulting as a major component of their jobs. They may teach, engage in research and perform administrative duties as well, but their main role is the practice of statistics. A sizable portion of the audience will have graduate degrees in statistics, or a related area, and still others will have no statistics degree per se but will have mastered their skills through coursework as part of another discipline of study and self-study.

Conference Goals

The conference will provide opportunities for this audience to learn new statistical methodologies and best practices in statistical analysis, design, consulting and statistical programming through courses; sessions with papers, panels, and posters; and keynote and plenary presentations. The conference will also provide opportunities for attendees to further their career development through workshops and seminars on effective communication, management and leadership skills in additional to career placement activities. Another goal of the conference is to strengthen relationships in the statistical community for those practitioners not necessarily part of an academic community or a large statistical organization.

Comments and suggestions are welcome at meetings@amstat.org. This page is updated frequently, so visit often.

Key Dates

  • October 1, 2013
    Early Registration Opens (discounts apply)
    Speaker Registration Opens

  • November 4, 2013
    Abstract Editing Opens

  • January 2, 2014
    Early Registration Closes (discounts apply)
    Speaker Registration Closes
    Abstract Editing Closes

  • January 3, 2014
    Regular Registration Opens

  • January 17, 2014
    Housing Deadline

  • February 6, 2014
    Regular Registration Closes

  • February 20 – 22, 2014
    CSP in Tampa, FL


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.