On-line ISSN:2147-155X

Yaşlı Dostu Şehirler: Kavramsal Çerçeve ve Örnekler Üzerinden Değerlendirmeler

15 Kasım 2013, Cuma, 11:52 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 1.673 kez okundu | 0 yorum
Caner ÖC, Gözün G, Hilwah A, Gökçek M. (Aslan D, Basan NM, Danışmanlar). Güneş Tıp Kitabevleri Yayınları, Ankara, Kasım 2013. (ISBN:978-975-277-524-4). Dünya bir yandan yaşlanırken, değişimin her bölgede eşit olmadığı, buna bağlı olarak da yaşlanma olgusunun dünyada bir “eşitsizlik” konusu haline geldiği de bilinir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde bu ve benzeri durumların engellenmesi adına […]

Caner ÖC, Gözün G, Hilwah A, Gökçek M. (Aslan D, Basan NM, Danışmanlar). Güneş Tıp Kitabevleri Yayınları, Ankara, Kasım 2013. (ISBN:978-975-277-524-4).

Dünya bir yandan yaşlanırken, değişimin her bölgede eşit olmadığı, buna bağlı olarak da yaşlanma olgusunun dünyada bir “eşitsizlik” konusu haline geldiği de bilinir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde bu ve benzeri durumların engellenmesi adına farklı yaklaşımlar ve modeller denenmekte ve geliştirilmektedir. Son dönemlerde dikkat çeken uygulamalar arasında yer alan “Yaşlı Dostu Şehir” yaklaşımı da bu uygulamalardan birisi olarak kabul edilebilir. Kavramın incelenmesi geleceğe dair yapılacak çalışmalar açısından değerlidir. Yaşlı Dostu Şehirler: Kavramsal Çerçeve ve Örnekler Üzerinden Değerlendirmeler başlıklı kitap içerisinde; “Yaşlı Dostu Şehir” kavramı, bu kavramın gerektirdikleri, konuya ilişkin kimi bilimsel çalışmaların sonuçları, pratik yaşamda kavramın bulduğu karşılık, dünyadan örnekler ve geleceğe dair öneriler yer almaktadır.

Dokümana

http://www.geriatri.org.tr/

ve

http://www.geriatri.org.tr/pdf/Yasli_Dostu_Sehirler_Baski11_11_2013.pdf

adreslerinden ulaşılabilmektedir.

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.