On-line ISSN:2147-155X

Okudum İzledim Paylaşıyorum

4 Ocak 2013, Cuma, 1:41 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 2.177 kez okundu | 0 yorum
 Okudum, izledim, paylaşıyorum Aralık 2012  Annelerin Anlatımıyla Bebeklerinin Ölümü Pınar Okyay “Annelerin Anlatımıyla Bebeklerinin Ölümü” kitabına konu olan anlatılar, Aydın ilinde 2006 yılının ilk altı ayında bebeklerini kaybeden anne ve bebeklerinin gerçek öyküleridir. Kitap,  Uz.Dr. Gonca Atasoylu, Prof .Dr. Pınar Okyay, Prof.Dr. Münevver Kaynak Türkmen,  Yrd.Doç. Dr. S. Ayvaz Aydoğdu, Prof. Dr. Ayşe Yenigün, Prof.Dr. […]

 Okudum, izledim, paylaşıyorum

Aralık 2012

 Annelerin Anlatımıyla Bebeklerinin Ölümü

Pınar Okyay

“Annelerin Anlatımıyla Bebeklerinin Ölümü” kitabına konu olan anlatılar, Aydın ilinde 2006 yılının ilk altı ayında bebeklerini kaybeden anne ve bebeklerinin gerçek öyküleridir. Kitap,  Uz.Dr. Gonca Atasoylu, Prof .Dr. Pınar Okyay, Prof.Dr. Münevver Kaynak Türkmen,  Yrd.Doç. Dr. S. Ayvaz Aydoğdu, Prof. Dr. Ayşe Yenigün, Prof.Dr. Erdal Beşer tarafından yayıma hazırlanmıştır. Bu öyküler, Uz. Dr. Gonca Atasoylu’nun, danışmanlığını  Prof. Dr. Pınar Okyay’ın  yaptığı ‘’Aydın İlinde Bebek Ölümlerine Yönelik Bir Olgu Kontrol Çalışması ve Sözel Otopsi Yöntemiyle Ölüm Nedenlerinin Değerlendirilmesi’’  başlıklı tez çalışması sırasında derlenmiştir.

Yayımlanabilmesi için annelerden ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurulu’ndan etik onay alınmıştır. Söz konusu tez, Sağlık Bakanlığı yetkililerine iletilmiş, çalışma sonunda geliştirilen ölüm verisinin farklı kaynaklardan toplanması, son hastalığında bir sağlık personeli tarafından görülmemiş bebeklerin ölüm nedenlerine yönelik sözel otopsi uygulanması ve ölümlerin bir komisyon tarafından ele alınması önerileri Bakanlık yetkililerince dikkate alınmış, öneriler bir genelge ile hayata geçirilmiştir.

 

İletişim: pinarokyay@adu.edu.tr

 

Çağrı

Halk sağlığı ile ilişkili veya halk sağlıkçıların yazdığı kitapların, internet sitelerinin, videoların ve raporların tanıtımının yapıldığı bu köşe için tanıtım yazılarınızı bekliyoruz:

raika.durusoy@ege.edu.tr

 

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.