On-line ISSN:2147-155X

Sağlık Bakanlığından Haberler

4 Ocak 2013, Cuma, 2:34 | Kurumlardan-Birimlerden Haberler | 2.970 kez okundu | 0 yorum
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN HABERLER Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Etkinliği: Ulusal Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programına Başvurular Başlamıştır Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Erken Uyarı-Cevap ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanlığı tarafından yönetilen Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programı’na katılmak isteyenler için başvurular başlamıştır. Başvuru için son tarih 7 Ocak 2013’dür. http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/448-ulusal-saha-epidemiyoloji-egitim-programi-basvurulari ——————- ————– ————– ————— Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu […]

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN HABERLER

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Etkinliği:

Ulusal Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programına Başvurular Başlamıştır

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Erken Uyarı-Cevap ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanlığı tarafından yönetilen Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programı’na katılmak isteyenler için başvurular başlamıştır. Başvuru için son tarih 7 Ocak 2013’dür.

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/448-ulusal-saha-epidemiyoloji-egitim-programi-basvurulari

——————- ————– ————– —————

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Etkinliği:

Diyabetli Hasta Eğitici Rehberi Çalıştayı Ankara’da Yapıldı

Ülkemiz için de önemli bir ölüm ve hastalık yükü sebebi olan diyabet hastalığının erken tanı ve tedavisinin sağlanması, ilgili risk faktörleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, diyabete bağlı diğer sağlık sorunları sıklığının Dünya Sağlık Örgütü hedeflerine indirilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” halen uygulanmaktadır.

Program, diyabet hastalığının önlenmesi ve kontrolüne yönelik olarak risk faktörleri ve korunma, örgütlenme, insan gücü planlaması ve eğitim, rehabilitasyon, tedavi ve evde bakım hizmetleri, sürveyans ve araştırmalar, finansman ve sektörlerarası işbirliği ile geleceğe yönelik uygulama yaklaşımlarını kapsamaktadır.

“Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı”nın “diyabetiklerin ve yakınlarının eğitiminde standardizasyon ve yaygınlaştırma sağlanması” hedefine yönelik olarak, “Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı” tarafından “Diyabetli Hasta Eğitimci Rehberi Hazırlık Çalıştayı” 10-12 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılmıştır. Çalıştaya Üniversitelerin ilgili bölümleri, konuyla ilgili çalışan derneklerin temsilcileri ve Bakanlığımızın ilgili kurumlarından temsilcilerin de arasında olduğu yaklaşık 100 kişi katılmıştır. Çalıştayın 12 Aralık 2012 günü yapılan kapanış törenine, Kurum Başkanımız Sn. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy ve Başkan Yardımcımız Uz. Dr. Bekir Keskinkılıç teşrif etmişlerdir.

Kaynak:

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/438-diyabetli-hasta-egitici-rehberi-calistayi-ankara-da-yapildi

——————- ————– ————– —————

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Etkinliği:

Kronik Hastalıklar Ve Risk Faktörlerine İlişkin Temel Epidemiyoloji Eğitimi

Kronik Hastalıklar ve Risk Faktörlerine İlişkin Temel Epidemiyoloji Eğitimi ile 50 ilin kronik hastalıklar yaşlı sağlığı ve özürlüler konusunda ilgili birim sorumlusu veya çalışan personelinin katılımı ile 26-30 Kasım 2012 tarihleri arasında Ankara yapılmıştır

Kaynak:

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/427-kronik-hastaliklar-risk-faktoru-iliskin-temel-egitimi

——————- ————– ————– —————

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Etkinliği:

Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından İzleme ve Değerlendirme Eğitimi gerçekleştirildi

 

Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından İzleme ve Değerlendirme Eğitimi 10-14 Aralık 2012 tarihleri arasında 81 ilimizden 105 katılımcı ile Ankara’da gerçekleştirildi.

Kaynak:

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/452-aile-hekimligi-degerlendirme-izleme

——————- ————– ————– —————

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Etkinliği:

Etkin Bütçe Kullanımı Çalıştayı Yapıldı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Döner Sermaye Yönetimi Daire Başkanlığımızca düzenlenen “Etkin Bütçe Kullanımı Çalıştayı” tamamlandı.

Mali konuların ve 2013-2015 yılları döner sermaye bütçesinin değerlendirildiği çalıştay 10-12 Aralık ve 13-15 Aralık tarihleri arasında 2 grup halinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Kaynak:

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/444-etkin-butce-kullanimi-calistayi-yapildi

——————- ————– ————– —————

Zonguldak’ta Mobil Ketem Projesi

Kaynak:

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/430-zonguldakta-mobil-ketem-projesi

——————- ————– ————– —————

 

Meme Kanseri Taramaları Bilimsel Toplantısı Yapıldı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı “MEME KANSERİ TARAMALARI” ana başlığı ile 10.11.2012 İstanbul’da Bilimsel toplantı düzenledi.

Kaynak:

http://thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/428-meme-kanseri-taramasi-bilimsel

Anahtar Kelimeler: ,

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.