On-line ISSN:2147-155X

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından

23 Aralık 2013, Pazartesi, 9:31 | Kapak haberi, Kongrelerden-Toplantılardan | 1.273 kez okundu | 0 yorum
16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından   Değerli üyelerimiz, değerli kongre katılımcıları… Bu sene 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresini Antalya’da yaptık. Kongrenin planlanması ve yapılmasında enerjisini ve emeğini seferber eden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalının bütün öğretim üyelerine teşekkür ederiz. Dernek olarak Halk Sağlığı Kongrelerinin düzeyini hem nicel hem de nitel seviyesini […]

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin Ardından

 

Değerli üyelerimiz, değerli kongre katılımcıları…

Bu sene 16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresini Antalya’da yaptık. Kongrenin planlanması ve yapılmasında enerjisini ve emeğini seferber eden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalının bütün öğretim üyelerine teşekkür ederiz.

Dernek olarak Halk Sağlığı Kongrelerinin düzeyini hem nicel hem de nitel seviyesini artırma konusunda kararlıyız. Her sene edindiğimiz deneyim ve birikimi bir sonraki kongrenin hazırlığında kullanmaktayız. Bu süreçte üye ve çalışma gruplarımızın görüş ve önerileri bizim için çok kıymetli olmaktadır. Bu nedenle Antalya’da 16.’sını gerçekleştirdiğimiz Ulusal Halk Sağlığı Kongresi hakkında katılımcı değerlendirmelerini almak için online bir anket yapıldı. Anket 13 sorudan oluşmakta idi. İlk 12 soruya katılımcının “1 – 10” arasında puan vermesi istendi. 7, 8 ve 12. sorular hariç, diğer sorularda “1” puan en düşük memnuniyetsizliği, “10” en yüksek memnuniyeti gösterirken, 7 ve 8 sorularda “5 ve 6” puan yüksek uygunluğu göstermektedir. 12. soruda ise 1-5 arası ekonomik olarak ucuz, 6-7 uygun, 8-10 arası da pahalı olarak değerlendirildi.

Anket Sonuçları:

Ankete 173 katılımcı katılarak cevap verdi. Katılımcıların konaklama ve yiyecek içeceklerden %81 oranında memnun olduğu tespit edildi. Tablo 1’de diğer sorulardan memnuniyet düzeyleri görülmektedir.

Tablo 1. Kongre katılımcılarının memnuniyet düzeyleri

Soru No Soru

Memnuniyet Yüzdesi

1 Size göre kongrenin iletişimi

75

2 Sizce kongre içeriği

74

3 Kongre programı konusundaki düşünceniz

74

4 Oturumlarda tartışma ortamı

69

5 Konuşmacıların yetkinliği

76

6 Kongrenin yararı

75

9 Yiyecek içecekler

81

10 Konaklama olanakları

81

11 Ulaşım olanakları

75

Kongre süresinin sorgulandığı 7. soruda katılımcıların %53’ünün süreyi yeterli bulduğu, %45’inin uzun ve %2’sinin de kısa bulduğu tespit edildi.

Kongre sosyal etkinliklerinin sorgulandığı 8. Soruda katılımcılarının %61’inin sosyal etkinlikleri yeterli, %19’u fazla ve %20’si de yetersiz bulduğu saptandı.

Ekonomik açıdan kongrenin sorgulandığı 12. soruda katılımcılarının %58’i (1-7 arasında puan verenlerin oranı) kongreyi ekonomik olarak uygun bulurken, %42’sinin pahalı bulduğu belirlendi.

Kongre sonrası değerlendirme raporunun tamamını pdf  dosyası olarak görmek için BURAYA TIKLAYINIZ…

Ayrıca anket sonuçlarının tamamı ve grafiklerine: https://docs.google.com/forms/d/1oSEFWF48yU_l3lshrwQwN0KnT-wnbaxlrIkF8Z0SnB0/viewanalytics linkinden de ulaşabilirsiniz.

 


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.