Bilgi Güçtür (Fehminaz Temel)

30 Ocak 2014, Perşembe, 10:06 | İz Bırakanlar, Prof.Dr.Sabahat Tezcan | 1.415 kez okundu | 0 yorum
SEVGİLİ HOCAMA Uzm. Dr. Fehminaz Temel Sabahat Hocamı ilk kez Akdeniz Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’ne başladığım yıllarda tanıdım. O zamanlar hocamın disiplinli, biraz da sert görünüşlü olduğunu hatırlıyorum. Ama her zamanki gibi görünüşü ve bilgisiyle çok etkilemişti beni. Halk Sağlığı alanını sevmemde, epidemiyolojinin sadece kaynak kitaplarda bir bölüm olmadığını anlamamda hocamın katkısı Büyüktür. Sevgili hocamla yıllar […]

SEVGİLİ HOCAMA

Uzm. Dr. Fehminaz Temel

Sevgili hocamla yıllar sonra Hacettepe’de Halk Sağlığı Uzmanlığı eğitimime başladığımda yollarımız tekrar kesişti ve iyi ki de öyle oldu. Hem halk sağlığı eğitimimde hem de epidemiyoloji yandal eğitiminde onunla birlikte çalışma fırsatı bulmuş olan şanslı insanlardan biriyim.

Hocam, böyle yazıya dökünce sizi anlatmak o kadar da kolay değilmiş.

Halk sağlığı öyle bir alan ki bu alanı en ilkeli, en nitelikli, en iyilerden öğrenmelisiniz. Hocam siz bizlere şartlar ne olursa olsun ilkeli olmak gerektiğini söylediniz her zaman. Hep çok çalışmak gerektiğini, bildiklerini başkalarına anlatmanın keyfini, bilginin paylaşılınca güzel olduğunu sizden öğrendik. Derslerin yaşam tecrübeleriyle birleştirilerek anlatıldığında daha güzel olduğunu sizden öğrendik. Halk sağlığı ve epidemiyoloji alanında o kadar çok emeğiniz var ki bunları diğer hocalarım zaten anlatacaklardır.

Sevgili Hocam, hep söylediğiniz gibi “Bilgi Güçtür”. Ancak bence asıl güç “insanın hayatta sizin gibi, hep yanında olacağını bildiği, başı sıkıştığında her zaman danışabileceği, kişisel dertlerini bile anlatabileceği, sadece hoca olarak değil, bir anne gibi size şevkat gösteren, derdinizi dinleyen, destek olan, her konuda yol göstermeye çalışan, değerli, nitelikli, ilkeli insanların olduğunu bilmesi”dir.

Sizinle birlikte çalıştığım her andan çok şey öğrendim ve çok büyük keyif aldım. İyi ki varsınız, iyi ki sizinle tanışma ve çalışma şansını buldum sevgili hocam. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Biliyorum ki her zaman biz öğrencilerinizin bir telefon uzağında olacaksınız.