On-line ISSN:2147-155X

Büyük Bir Öğrenci Ordusu Var (Seçil Özkan)

30 Ocak 2014, Perşembe, 10:10 | İz Bırakanlar, Prof.Dr.Sabahat Tezcan | 1.465 kez okundu | 0 yorum
BÜYÜK BİR ÖĞRENCİ ORDUSU VAR Prof.Dr. Seçil ÖZKAN Türkiye Halk sağlığı Kurumu Başkanı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı   Değerli Hocam için bir metin yazmam istendiğinde büyük bir gururla kabul ettim. Bilime ve halk sağlığına büyük katkıları olan Hocam hakkında bir şeyler yazmak! Kafamda kurgulamaya başladım, ancak bu sefer içimi büyük bir […]

BÜYÜK BİR ÖĞRENCİ ORDUSU VAR

Prof.Dr. Seçil ÖZKAN

Türkiye Halk sağlığı Kurumu Başkanı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı

 

Değerli Hocam için bir metin yazmam istendiğinde büyük bir gururla kabul ettim. Bilime ve halk sağlığına büyük katkıları olan Hocam hakkında bir şeyler yazmak! Kafamda kurgulamaya başladım, ancak bu sefer içimi büyük bir kaygı kapladı: Ne ve nasıl yazmalıydım? Daha sonra, içimden geldiği gibi yazmaya karar verdim:

Gazi Üniversitesi’nde asistanımdım. Bizim bölüm, Hacettepe Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın asistan eğitimine asistan göndermiyordu. Ben ve Işıl Maral, çok sevgili M.Ali Hocam ile konuşup özel olarak Sabahat Hocanın epidemiyoloji derslerini almak istediğimizi söyledik. İşte hocamla ilk tanışmam böyle oldu.Sabahat Hocanın ders anlatışı çok hoşuma giderdi. Aslında hocadan hem korkar, hem severim dersem yalan olmaz. Derslerde mahcup olmama duygusu ile ödevlerimizi sıkı sıkı yapardık.

Daha sonralarda değerli hocamı kongrelerde de bir arkadaş gibi tanıdım. Kongrelerde beraber katıldığımız oturumlar,  içtiğimiz kahveler, gezdiğimiz yerler…..hepsini hatırlayınca içimi bir gurur, yüzümü ise bir gülümseme kaplar. Sevgili hocam bizlere; “sizler benim kızım gibisiniz” derdi. O da benim annem (kızı kıskanmasın), hocam ve arkadaşım gibi oldu.  Hocamın saha deneyimlerini ve anılarını dinlemek hem çok zevkli, hem de çok öğreticidir.

Sayın Hocamın akademik hayatını anlatmayacağım. Hepimiz eğitimini ve önemli görevlerde yer aldığını, Türkiye’de birçok ilke imza attığını biliyoruz.

Halk Sağlığının Epidemiyoloji gibi önemli bir dalında ulusal ve uluslararası uzun yıllar eğitimine katkısı olduğu ve yetiştirdiği büyük bir öğrenci ordusu vardır. Bir öğretim üyesinin en büyük kazancı da bu olsa gerek. Bu öğrencilerinin öğrencileri ile de uzun yıllar daha katkıları devam edecektir. Ben de şimdi öğrencilerime epidemiyoloji anlatırken Sayın Hocam için “Epidemiyolojinin Anasıdır” diye bahsediyorum.Birçok kitabı olmakla birlikte, “Epidemiyoloji Tıbbi Araştırmaların Yöntem Bilimi” kitabı halen kullanılan ve uzun yıllarca da kullanılacak, Halk Sağlığı camiasına değerli bir hediyesidir.

Hocam titiz, düzenli, dürüst ve sevgi dolu bir insandır.Sevgili Hocam, bizleri her zaman olumlu yönlendirdi, elimizi tutup, önümüzü açtı, yetiştirdiği öğrencileri ve kendim adıma teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız…

Size ailenizle ve bizlerle beraber sağlıklı, mutlu nice yıllar diliyorum.


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.