On-line ISSN:2147-155X

Ben Gelemiyorsam da Kalbim Her Gün Gelip Gidiyor (Resul Buğdaycı)

30 Ocak 2014, Perşembe, 10:15 | İz Bırakanlar, Prof.Dr.Sabahat Tezcan | 1.398 kez okundu | 0 yorum
Ben Gelemiyorsam da Kalbim Her Gün Gelip Gidiyor Prof.Dr. Resul Buğdaycı Birçok Halk Sağlıkçı gibi ben de onu Epidemiyoloji Kitabı ile tanıdım. Hala epidemiyoloji diyince ilk aklıma gelen isimdir Sabahat GÜVEN TEZCAN Hocam. Halk Sağlıkçı toplumun doktorudur ve en önemli tanı aracıda epidemiyolojidir. Sabahat Hocam da bu aracı bir virtüöz gibi kullanmıştır. Kurumsal bir kimliğe […]

Ben Gelemiyorsam da Kalbim Her Gün Gelip Gidiyor

Prof.Dr. Resul Buğdaycı

Birçok Halk Sağlıkçı gibi ben de onu Epidemiyoloji Kitabı ile tanıdım. Hala epidemiyoloji diyince ilk aklıma gelen isimdir Sabahat GÜVEN TEZCAN Hocam. Halk Sağlıkçı toplumun doktorudur ve en önemli tanı aracıda epidemiyolojidir. Sabahat Hocam da bu aracı bir virtüöz gibi kullanmıştır. Kurumsal bir kimliğe kavuşturduğu Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması ülkemiz için güvenilir veriler aradığımızda her zaman başvurduğumuz bir kaynaktır. TNSA ayrıca ülkemizin sağlık hafızası olmuştur.

“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” tüm dünyanın kullandığı değerlendirme ölçütüdür. Bugün sadece bir uzmanlık tezi yaparak en üst noktaya ulaşabilirsiniz. Ama Sevgili Sabahat Hocam yurt içi ve dışında tam 4 tane tez yazmış ve değişik düzeylerde 32 tane tez yöneticiliği yapmıştır. İrili ufaklı 25 araştırma projesi yönetmiş sayısız kitap/kitap bölümleri ve makale yazmıştır. Ve bunların hepsini kurumsal görevleri ve daha birçok idari işler arasında yapmıştır. Gerçekten de “AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ!”

İnsanların isimlerinin unvanlarından büyük olması gerektiğini düşünürüm hep. Sabahat Hocam benim gözümde ismi unvanından büyük olan bir insandır. Zaman zaman kendime sormaktan korktuğum bir soru vardır. “Benim mirasım ne olacak?”  Sanırım bu soruyu kendi kendine en rahat soracak ve yanıtlayacak insanlardan biridir Sabahat Hocam.

Çok yakın çalışma fırsatım olmadı ama hocamızın yüzünde her zaman bir şefkat hissettim. Bu nedenle annemin bir sözü ile bitireyim Sevgili Sabahat Hocam. Annem uzakta olanlar için der ki: Ben gelemiyorsam da kalbim her gün gelip gidiyor.

 

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.