On-line ISSN:2147-155X

Aile Hekimliği Birinci Basamak Sağlık Ortamını Nasıl Dönüştürdü?

20 Mart 2014, Perşembe, 11:17 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 1.293 kez okundu | 0 yorum
AİLE HEKİMLİĞİ BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ORTAMINI NASIL DÖNÜŞTÜRDÜ? TTB Yayınları’ndan 2013 yılında çıkan bu kitabın editörleri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Zeliha Öcek ve Meltem Çiçeklioğlu. Bu kitap, ülkemizde birinci basamağın nasıl dönüştüğünü niteliksel verilere dayanarak irdeleyen, fenomenolojik bir araştırmanın sonuçlarını paylaşıyor. Derinlemesine veri elde etmek amacıyla örnekleme tekniklerinden “maksimum çeşitlilik” […]

AİLE HEKİMLİĞİ BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK ORTAMINI NASIL DÖNÜŞTÜRDÜ?

TTB Yayınları’ndan 2013 yılında çıkan bu kitabın editörleri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Zeliha Öcek ve Meltem Çiçeklioğlu.
Bu kitap, ülkemizde birinci basamağın nasıl dönüştüğünü niteliksel verilere dayanarak irdeleyen, fenomenolojik bir araştırmanın sonuçlarını paylaşıyor. Derinlemesine veri elde etmek amacıyla örnekleme tekniklerinden “maksimum çeşitlilik” uygulanmış ve birinci basamakta çalışan dört grupla görüşmeler yapılmış: aile hekimleri, TSM hekimleri, aile sağlığı elemanları ve TSM ebe/hemşireleri. Çalışma kapsamında toplam 38 farklı ilden toplam 128 katılımcıyla görüşülmüş. Bu değerli çalışmada, birinci basamakta çalışanların kendi ağızlarından, neler yaşadıklarını okumak mümkün.
19 Mart 2013’te kaybettiğimiz, sağlık politikaları alanında birçok kitap yayınlamış olan Ata Soyer’in anısına ithaf edilen bu kitabı, ölümünün yıldönümüde tanıtarak kendisini bir daha anıyoruz.
Kitabın tam metnine erişmek için tıklayınız.


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.