On-line ISSN:2147-155X

Necati Hoca Efsaneleri

2 Aralık 2012, Pazar, 10:21 | Genel, İz Bırakanlar, Prof.Dr.Necati Dedeoğlu | 2.441 kez okundu | 0 yorum
Necati Hoca hakkında yıllardan beri öğrenciler arasında dolaşan, bir kısmı büyük olasılıkla kulaktan kulağa geçerken değişmiş, ne kadarının gerçek olduğunu tam bilemediğimiz öyküler var. İşte bunlardan birkaç örnek: *Hoca dördüncü sınıflara ders anlatmaktadır. Saat 12.20’ye yaklaşmakta, öğrenciler bir an  önce yemeğe gitmek için sabırsızlanmaktadırlar. Bir öğrenci hocaya dersin bittiğini hatırlatmaya çalışır. Necati hoca saatine bakar […]

Necati Hoca hakkında yıllardan beri öğrenciler arasında dolaşan, bir kısmı büyük olasılıkla kulaktan kulağa geçerken değişmiş, ne kadarının gerçek olduğunu tam bilemediğimiz öyküler var. İşte bunlardan birkaç örnek:

*Hoca dördüncü sınıflara ders anlatmaktadır. Saat 12.20’ye yaklaşmakta, öğrenciler bir an  önce yemeğe gitmek için sabırsızlanmaktadırlar. Bir öğrenci hocaya dersin bittiğini hatırlatmaya çalışır. Necati hoca saatine bakar ve “O hoo, daha 1 dakika var” der.

 

*Necati hoca bir toplantı nedeniyle yurt dışındadır. Bu durumdan haberdar olan intörnler hocanın kendilerini sağlık ocağında arayamayacağını düşünmektedirler. Ocaktan erken çıkarlar. Ertesi gün ocağa geldiklerinde ocak hekimi kendilerini hocanın aradığını söyleyince inanmazlar. Hoca yurtdışından telefon ederek intörnleri kontrol etmiştir.

 

 

*Necati hoca bir dağcılık faaliyeti nedeniyle Antalya dışındadır. O sırada Halk sağlığı stajı yapan bir intörnün yakınlardaki bir kasabadan olduğu aklına gelir ve kasabada sorark intörnün evini bulur. Anne ve babasından çocuklarının hafta içi stajdan kaçarak oraya gelip gelmediğini öğrenir.

 

*Yine bir dağcılık faaliyetinde Necati hoca yakındaki ilçede çalışan eski mezunlardan birisinin olduğunu hatırlar. Onu ziyaret eder. Akşam lojmanda otururlarken hekimin anne ve abası gelir. Hekim ailesine “Fakülteden Hocam, Prof. Dr. Necati Dedeoğlu” diye hocayı tanıtır. Hekimin yaşlı anne ve babası yıllar önce mezun olmuş oğullarını yurdun ücra bir köşesinde bir profesörün ziyaret edebileceğine bir türlü inanmazlar.

 

*Sağlık ocağı stajı sırasında intörnler kroki çizerler. Hoca krokiyi inceler ve bir sokağın olduğundan daha geniş çizildiğini öne sürer.  İntörnler hocanın kocaman bölgede herhangi bir sokağın genişliğini nereden bildiğini bir türlü anlayamazlar ve kendilerini savunurlar ama hoca inat eder. Sonuçta birlikte sokağa giderler ve hoca haklı çıkar. Anlaşılır ki hoca ocağa geldiğinde arabasını o sokağa park etmektedir.

 

SON DAKİKA: Baskıya girerken bu yazı Necati hoca tarafından okunmuştur. Yazının dergide yayınlanacağını öğrenince kendisi “okusunlar da korksunlar p….ler” demiştir.

 

Medicus Akdenikus (Ilıman İklimin Dilüe Dergisi)

Yıl 20 Sayı 6, 14 Mart 2003, Sayfa13.

 

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.