On-line ISSN:2147-155X

EDİTÖRDEN 2014

8 Ekim 2014, Çarşamba, 11:16 | Editörden | 1.009 kez okundu | 0 yorum
Editörlerden Değerli Meslektaşlarımız, 2011 yılından bu yana geçen yaklaşık dört yıldır Halk Sağlığında Gündem’in yaşamasına çaba sarf ediyoruz. Online yayıncılığın gereklerinden birçoğunu yerine getirmekte güçlük yaşıyorsak da, derneğimizin haber bülteni olma uğraşımız sürüyor. Bülten sadece güncel durumu haber etmenin ötesinde, derneğimizin, anabilim dallarımızın ve sahada çalışan halk sağlıkçıların yaptığı etkinlik, çalışma ve üretimleri için kurumsal […]

Editörlerden

Değerli Meslektaşlarımız,

2011 yılından bu yana geçen yaklaşık dört yıldır Halk Sağlığında Gündem’in yaşamasına çaba sarf ediyoruz. Online yayıncılığın gereklerinden birçoğunu yerine getirmekte güçlük yaşıyorsak da, derneğimizin haber bülteni olma uğraşımız sürüyor. Bülten sadece güncel durumu haber etmenin ötesinde, derneğimizin, anabilim dallarımızın ve sahada çalışan halk sağlıkçıların yaptığı etkinlik, çalışma ve üretimleri için kurumsal bir hafıza oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle online olarak yayınladığımız bültenden her yıl kongremizde üyeler ile paylaşmak için basılı bir toplu sayı çıkarıyoruz. Toplu sayı genellikle bültenden seçilmiş bazı yazılardan oluşuyor. Bültenin çıkmasında, haber derlenmesinde, dizgisinde emek veren tüm meslektaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

Halk Sağlığında Gündem’in hiç şüphe yok ki hızı azaldı, katkıda bulunanların sayısı da keza. Bu nedenle önümüzdeki yayın döneminde sizlerden gelecek önerilerle bültenin daha çok başvurulabilir bir kaynak olmasına çaba harcayacağız. Bütün üyelerimize bu konuda sorumluluk düşüyor, desteklerini bekliyoruz.

Geçtiğimiz yılın Soma felaketini ve en az bunun kadar önemli olan ancak önemsizleştirilen diğer iş kazalarını, Halk Sağlığı açısından olumlu ve olumsuz olan önemli olay ve gelişmelerin izlerini bulacaksınız bültende. Eğitim Araştırma Toplum Sağlığı Merkezleri protokollerinin yaşama geçmeye başlaması ile ilgili olumlu ve olumsuz gelişmeler, HASUDER bölge toplantıları ve HASUDER’in Türkiye Sağlık Raporu 2014’dün Halk Sağlığı kamuoyu ile paylaşılması da bu yılın diğer gelişmeleriydi. HASUDER E-Kütüphanesi de gelişimini sürdürüyor bu arada. Bu yıl E-kütüphanenin sürprizi, Fişek Enstitüsü ile varılan mutabakat doğrultusunda Prof. Dr. Nusret Fişek’in “Halk Sağlığına Giriş” kitabının elektronik kopyasının kütüphaneye yüklenmesi olacak. E-Kütüphane içeriği hakkında da bir bölüm bulacaksınız bu kitapta.

Tüm Halk Sağlıkçıların HASGÜN’e verecekleri destek için şimdiden teşekkür ediyoruz. Sağlıklı ve umutlu bir yeni dönem dileklerimizle yeni sayılarda görüşmek umuduyla…

 

Prof. Dr. Erhan Eser

Prof. Dr. C. Tayyar Şaşmaz

Halk Sağlığında Gündem Editörleri

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.