On-line ISSN:2147-155X

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Halk Sağlığı Eğitimi

5 Kasım 2014, Çarşamba, 9:19 | Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 902 kez okundu | 0 yorum
HASUDER Halk Sağlığı Eğitimi Çalışma Grubu üyeleri tarafından hazırlanan ve editörlüğünü grup yürütücüsü Prof.Dr. Selma Karabey’in yaptığı “Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Halk Sağlığı Eğitimi” başlıklı kitap, bir HASUDER Yayını olarak ISBN 978-605-84926-0-8 numarası ile yayınlandı. Edirne’de 20-24 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen 17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’nde de dağıtılan kitaba HASUDER web sayfasında yer alan E-Kütüphane’den […]

HASUDER Halk Sağlığı Eğitimi Çalışma Grubu üyeleri tarafından hazırlanan ve editörlüğünü grup yürütücüsü Prof.Dr. Selma Karabey’in yaptığı “Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde Halk Sağlığı Eğitimi” başlıklı kitap, bir HASUDER Yayını olarak ISBN 978-605-84926-0-8 numarası ile yayınlandı. Edirne’de 20-24 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen 17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’nde de dağıtılan kitaba HASUDER web sayfasında yer alan E-Kütüphane’den ulaşılabilmektedir. Kitaba ayrıca bağlantısına tıklayarak da erişebilirsiniz. Kitabın sunuşu:
“Sonuç olarak hastalıklardan korunma, sağlığın geliştirilmesi, toplumun katılımı, sağlık yönetimi, iletişim, epidemiyoloji, iş sağlığı, çevre sağlığı, bulaşıcı hastalıkların kontrolü, kronik hastalıkların kontrolü, yaşlı sağlığı, toplum ruh sağlığı, olağan üstü durum yönetimi, okul sağlığı, demografi, ana çocuk sağlığı gibi konuları içinde barındıran halk sağlığı disiplini kapsamlı ve önemli bir alandır. Bu nedenlerle ülkemizde tıp eğitimi müfredatında İnternlik öncesi ve İnternlik döneminde yer alan halk sağlığı eğitiminin nicelik ve nitelik yönünden geliştirilerek sürdürülmesi Türk toplumunun sağlık düzeyini geliştirmeye katkıda bulunacak hekimler yetiştirmek açısından yaşamsal önem taşımaktadır.
Elinizdeki kitapçık ülkemizdeki halk sağlığı eğitiminin gelişimine katkı vermek amacıyla hazırlanmış olup, tıp fakültelerinde mezuniyet öncesi halk sağlığı eğitimlerinin içermesi beklenen asgari (ortak) eğitim programına yönelik öneri niteliği taşımaktadır.”


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.