On-line ISSN:2147-155X

17. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ EDİRN’DE YAPILDI

5 Kasım 2014, Çarşamba, 9:36 | Kongrelerden-Toplantılardan | 1.213 kez okundu | 0 yorum
17. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ EDİRN’DE YAPILDI Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile birlikte düzenlediği 17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi 21 Ekim 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başladı. Kongre açılış törenine Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Recep Duymaz, Belediye Başkan […]

17. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRESİ EDİRN’DE YAPILDI

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile birlikte düzenlediği 17. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi 21 Ekim 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başladı. Kongre açılış törenine Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Recep Duymaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı ve Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, akademisyenler, uzmanlar, hemşireler, çevre sağlığı teknisyenleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

HASUDER Web 1200 x 600

Kongre öncesinde kurslar yapıldı, kongre süresince başta sanayileşme ve çevre sağlığı konuları olmak üzere halk sağlığının pek çok konusunda paneller, konferanslar düzenlendi, bildiri ve poster sunumları yapıldı.

Ulusal Halk Sağlığı Kongrelerine olan katılım artışı bu yılda bozulmadı ve 600’ü aşan katılımcıya ulaşıldı. Kongrede halk sağlığının pek çok tarafı bir araya geldi ve tartışma olanağı buldu.

Katılımcı sayısı açısından başarılı olan kongre organizasyon açısından da son derece başarılı geçti. Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kongreye destek veren kurumlar oldu.

Bir sonraki 18. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinin, 2015 yılında Konya’da yapılması tavsiye kararı alındı.

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.