On-line ISSN:2147-155X

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

11 Kasım 2014, Salı, 2:25 | Kongrelerden-Toplantılardan | 1.186 kez okundu | 0 yorum
Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Tarafından bu yıl ilk kez verilen Başarı Ödülleri, 7 Kasım 2014 günü Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.   Sağlıkta Üstün Yönetici Ödülü, ülkemizi uluslar arası kuruluşlarda başarıyla temsil etmesi ve çocuk sağlığı alanındaki değerli çalışmaları nedeniyle  Prof. Dr. Tomris Türmen’e verilmiştir. […]

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Tarafından bu yıl ilk kez verilen Başarı Ödülleri, 7 Kasım 2014 günü Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

Sağlıkta Üstün Yönetici Ödülü, ülkemizi uluslar arası kuruluşlarda başarıyla temsil etmesi ve çocuk sağlığı alanındaki değerli çalışmaları nedeniyle  Prof. Dr. Tomris Türmen’e verilmiştir.

Prof. Dr. Tomris Türmen, 1960 yılında Arnavutköy Kız Koleji’nden, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, Amerika ve Kanada’da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisası ve Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları üst ihtisası yapmıştır.

1976-1978 yıllarında, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni kurmuştur. 1981 yılında doçent olan Dr. Türmen, 1988 yılında profesör olmuştur. 1990 yılında Sağlık Bakanlığı, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü’ne atanmış, 1991 yılında Sağlık Bakanlığı Müşteşar Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 1992 yılında, Cenevre’de Dünya Sağlık Örgütü’nün Aile Sağlığı Bölümü Direktörü olarak atanmıştır.

1995’te, Aile ve Üreme Sağlığı’ndan sorumlu İcra Direktörü pozisyonuna getirilen Dr. Türmen, 1998’de Dünya Sağlık Örgütü Genel-Direktörü, Dr. Graham Bruntland’a Başdanışman olarak atanmıştır.

2003 yılında “Genel Direktör Temsilcisi” görevine getirilen Dr.Türmen, 2007 yılında DSÖ’den ayrılmış, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanlığı’ndan 2011 yılında emekli olmuştur.

Dr. Türmen, 2011 yılından bu yana sağlık ve insan hakları konusunda çalışmalar yürüten Uluslararası Çocuk Derneği’nin Başkanlığı’nı yürütmektedir.

YAZININ DEVAMINI VE FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…


Galerideki Resimler

Anahtar Kelimeler:

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.