On-line ISSN:2147-155X

DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ-2015

6 Nisan 2015, Pazartesi, 2:35 | Genel, Kapak haberi | 1.253 kez okundu | 0 yorum
Dünya Sağlık Örgütü her yıl  organizasyonun doğum günü olan 7 Nisan Dünya Sağlık Günü  teması için  öncelikli halk sağlığı konularından birini  seçmektedir. Dünya Sağlık Günü 2015 teması “Besin Güvenliği” olarak belirlenmiştir. Tema, dünyada yaşayan tüm insanları, hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör, hükümetler arası kurumlar gibi bir çok bileşeni ilgilendirmektedir. Günümüzde, besin üretimi, dağıtımı ve […]

Dünya Sağlık Örgütü her yıl  organizasyonun doğum günü olan 7 Nisan Dünya Sağlık Günü  teması için  öncelikli halk sağlığı konularından birini  seçmektedir. Dünya Sağlık Günü 2015 teması “Besin Güvenliği” olarak belirlenmiştir. Tema, dünyada yaşayan tüm insanları, hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör, hükümetler arası kurumlar gibi bir çok bileşeni ilgilendirmektedir.

Günümüzde, besin üretimi, dağıtımı ve tüketimi, çevresel değişiklikler, yeni bakteri ve toksin türleri, bakteriyel direnç, ticaret ve ulaşımdaki değişimler gibi besin güvenliğine ilişkin bir çok yeni riskler ortaya çıkmıştır. Dünya Sağlık Örgütü( DSÖ) bu kampanya ile besin, acil yardım ve eğitim alanlarında halk sağlığı dışındaki sektörlerin katılımı ve desteğini aramaktadır. Dünya Sağlık Günü 2015; hükümetler, üreticiler, satıcılar, ve halkın besin güvenliği konusundaki farkındalıklarını artırma ve her bir bileşenin güvenli besin  sağlanmasında rol oynamasını sağlanması  konusunda bir fırsat olarak görülmektedir.

 

.
Dünya Sağlık Günü ile ilişkili Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan belgelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
who davetiye
who gida guvenirliligi brosur
who gidaniz ne kadar guvenilir poster
who guvenli beslenme icin 5 anahtar poster+
who kisa test poster

Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.