On-line ISSN:2147-155X

Polio Aşı Kampanyası

27 Nisan 2015, Pazartesi, 4:51 | Alandan Sesleniyoruz | 1.530 kez okundu | 0 yorum
Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye ve Irak ile birinci derecede aktif sınır bağlantısı olan Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak illerinde 0-59 ay yaş grubundaki tüm çocuklara iki tur halinde “Destek Aşılama Çalışmaları” yapılması kararı alınmıştır. Kampanyanın birinci turu 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında tamamlanmış olup ikinci turu 29 Mayıs-4 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıca […]

Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye ve Irak ile birinci derecede aktif sınır bağlantısı olan Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak illerinde 0-59 ay yaş grubundaki tüm çocuklara iki tur halinde “Destek Aşılama Çalışmaları” yapılması kararı alınmıştır.

Kampanyanın birinci turu 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında tamamlanmış olup ikinci turu 29 Mayıs-4 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ayrıca Suriyeliler’in yerleştirildiği kampların bulunduğu diğer altı ilde (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep) kamplardaki 0-59 ay yaş grubundaki Suriyeli çocuklar , kamp dışında yaşayan Suriyeliler’in bulunduğu diğer tüm illerimizde ise Suriyeli 0-59 ay yaş grubundaki çocuklar ile polio endemik ülkeler (Afganistan, Pakistan ve Nijerya) ve importasyon nedeniyle salgın yaşanan (Somali, Güney Sudan, Irak, Ekvatoryal Gine ve Kamerun) ülkelerden gelen çocukların bütün bilgiler kullanılarak (valilik, kaymakamlık, güvenlik güçleri, belediye, muhtarlıklar vb.) bulundukları yerde de aşılama çalışmaları yürütülmüştür.

Şanlıurfa’daki çalışmalara Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı araştırma görevlileri ve intörnleri ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı araştırma görevlileri de destek vermişlerdir. Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Deniz Utku ALTUN’un halk sağlığı araştırma görevlilerinin kampanyanın tüm aşamalarına katılmaları ve deneyim kazanmaları yönünde önemli desteği olmuştur.Alandan gelen güzel paylaşım haberlerini duyurmak dileği ile…

 

İbrahim Koruk


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.