On-line ISSN:2147-155X

Telekonfeans: Hepatit A Ulusal Aşı Şemasına Neden Dahil Edildi?

4 Aralık 2012, Salı, 11:11 | Genel, Hasuder Okul-E-Kütüphane | 2.491 kez okundu | 0 yorum
HEPATİT A AŞISI NEDEN ULUSAL AŞI ŞEMASINA DAHİL EDİLDİ? Doç.Dr. Tayyar Şaşmaz 27 Kasım 2012 Salı günü saat 16:00-17:00 saatleri arasında Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu “Hepatit A aşısının Genişletilmiş Ulusal Bağışıklama Programına” neden dahil edildiği konusunda bir konferans verdi. Konferans derneğimiz E-Okul üzerinden yapıldı. Konferansa bireysel ve kurumsal olarak […]

HEPATİT A AŞISI NEDEN ULUSAL AŞI ŞEMASINA DAHİL EDİLDİ?

Doç.Dr. Tayyar Şaşmaz

27 Kasım 2012 Salı günü saat 16:00-17:00 saatleri arasında Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu “Hepatit A aşısının Genişletilmiş Ulusal Bağışıklama Programına” neden dahil edildiği konusunda bir konferans verdi. Konferans derneğimiz E-Okul üzerinden yapıldı. Konferansa bireysel ve kurumsal olarak 36 farklı noktadan dinleyici olarak katılım oldu. Bazı yerlerden kurumsal bağlantı yapıldı. Örneğin Mersin Halk Sağlığı AD öğretim üyeleri ve Stajyer doktorlarla beraber 20 kişi olarak bu konferansı dinledi (Fotograf 1).

 

Konferansta Torunoğlu ülkemizde hijyenik koşulların düzelmesine bağlı olarak Hepatit A enfeksiyonun  erişkin yaşlara doğru kaydığını ve ülkemizin orta endemisite grubu içinde yer aldığını belirtti. Hepatit A enfeksiyonundaki bu epidemiyolojik değişiklik nedeniyle Hepatit A aşısının aşı şemasına dahil edildiğini ifade etti. Hepatit A aşısının aşı şemasına dahil edilmesiyle aşı şemasında yer alan antijen sayısının 12’ye çıktığını ifade eden Torunoğlu, Aralık ayının sonuna doğru da suçiçeği aşısının programa dahil edileceğini söyledi.

Fotograf 1. Mersin Halk Sağlı AD öğretim üyesi ve stajyer doktorları konferansı izliyor.

 

 

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.