MEZUNİYET SONRASI EĞİTİMDE YENİ BİR ADIM
Prof.Dr. Alp Ergör
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜTF HSAD) ve Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜTF HSAD) Tıp Fakülteleri Halk Sağlığı Anabilim Dalları arasında HAUSDER Halk Sağlığı Okulu alt yapısı ve olanaklarını kullanarak eğitim alanında bir işbirliği gerçekleştirildi.
DEÜTF HSAD’nın düzenli olarak Perşembe günleri gerçekleştirilen Seminer ve Makale Saati’nin 29 Kasım tarihli programına MKÜTF HSAD üyeleri de katıldılar. ”SOMA’DA KÖMÜR MADENİ ÇALIŞANLARINDA GÖRÜLEN DERMATOZ OLGULARININ İNCELENMESİ” başlıklı bir araştırma sunumunun gerçekleştirildiği seminer saatini, eşzamanlı olarak Hatay’dan ve İzmir’den izleyen meslektaşlarımız birlikte bir tartışma süreci yürütebildiler. HASUDER olanakları kullanarak gerçekleştirilen bu etkinliğin geliştirilerek sürdürülmesinin hem eğitim sürecine hem de uygulamalara çok önemli katkı sağlayacağı konusunda görüş birliği oluştu.
Ortak Makale Saati İle İlgili Görüşler
Arş. Gör. Dr. Ersin PEKER
MKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın 29 Kasım Perşembe günü gerçekleştirmiş olduğu ”SOMA’DA KÖMÜR MADENİ ÇALIŞANLARINDA GÖRÜLEN DERMATOZ OLGULARININ İNCELENMESİ” başlıklı seminer ve makale saatine, bizde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı olarak internet üzerinden eş zamanlı olarak katıldık. Öncelikle DEÜ TF Halk Sağlığı AD’na bizi toplantılarına kabul ettikleri için teşekkür ediyorum.
İnternet üzerinden eş zamanlı olarak bir seminere katılmak heyecan vericiydi ve neredeyse seminerin yapıldığı yerdeymişiz gibi bir his verdi. Semineri sunan Arş. Gör. Dr. Ceyda Şahan Akduman orada ne anlattıysa bizde aynını buradan izleyebildik. Zaman zaman (kısa süreli olmak kaydıyla) ses kaybı yaşanmasına rağmen konunun bütünlüğünü kaybetmedik. Seminerin sonunda tartışma kısımlarını pek anlayamadık, bunun sebebi tartışmacılar mikrofona biraz uzak kalmışlardı. Ama anlamadığız yerleri biz de buradan sorup yanıtını alabildik.
İnternet üzerinden katıldığımız bu seminerin faydalı olduğu görüşündeyim. İlk olduğundan dolayı eksikliklerin görülmesi açısından da önemliydi. Bence bu uygulama yaygınlaştırılmalı ve diğer Halk Sağlığı Anabilim Dallarının da katılımı sağlanmalı. Böylece Türkiye’nin dört bir yanından eş zamanlı olarak bilgi akışı da sağlanmış olur.
Arş. Gör. Dr. Ömer Alışkın
MKÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD
Halk Sağlığının önemli bir dalı olan İş Sağlığı ve Güvenliği uzun yıllardır gündemde olan yüzlerce işçimizin hayatını kaybettiği kazalarla dolu ve problemlerin süreklilik arz ettiği önemli bir konu olmaya devam ediyor, maalesef bunları önlemede yetersiz kalıyoruz. Umarım bu konuda Halk Sağlığı açısından gerekli düzenlemeler yapılır, toplumumuzun her kesimi bu konuda daha duyarlı olur, ‘’SOMADA KÖMÜR MADENİ ÇALIŞANLARINDA GÖRÜLEN DERMATOZ OLGULARININ İNCELENMESİ” çalışması bu konuda güzel bir örnek, çalışmada etkene yönelik tahminlerde bulunuldu, tahmini rölatif riskler hesaplandı, gerekli önerilerde bulunuldu. Çalışanların durumu iyileştirildi, faydalı güzel sonuçlar ortaya çıktı. Sunumu severek ilgiyle dinledim, internet üzerinden bu seminere katıldığım için, bizleri davet eden Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’na ve bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aslında farklı şehirlerde olsak da tüm Halk Sağlıkçıların kalbi tek yürek atıyor, umarım bu tür çalışma sunumları internet üzerinden devam eder ve katılımlar artar.
Çalışmanın etkene yönelik ileriye taşınması dileğiyle…
Saygılarımla…