On-line ISSN:2147-155X

Hayvan Yemek

23 Ocak 2013, Çarşamba, 9:41 | Genel, Okudum-İzledim-Paylaşıyorum | 1.117 kez okundu | 0 yorum
Okudum, İzledim, Paylaşıyorum Prof.Dr. Aliye Mandıracıoğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD   Kitabın adı: Hayvan Yemek Yazarı: Jonathan Safran Foer Bu kitapta hayvan eti ile beslenmenin toplumsal, kültürel ve ekonomik yönleri tartışılmış. Yazar, günümüzde soframıza gelen et ürünlerinin çok büyük kısmının endüstriyel kaynaklı olmasından yola çıkarak bu süreci incelemiş. ABD’de pek çok sınai […]
Okudum, İzledim, Paylaşıyorum
Prof.Dr. Aliye Mandıracıoğlu
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD

 

Kitabın adı: Hayvan Yemek

Yazarı: Jonathan Safran Foer

Bu kitapta hayvan eti ile beslenmenin toplumsal, kültürel ve ekonomik yönleri tartışılmış. Yazar, günümüzde soframıza gelen et ürünlerinin çok büyük kısmının endüstriyel kaynaklı olmasından yola çıkarak bu süreci incelemiş. ABD’de pek çok sınai ve geleneksel çiftlikleri gezmiş, veterinerler, çiftçiler, işçiler, gibi pek çok kişi ile görüşmüş. Bu konudaki belgeleri ve literatürü incelemiş. Endüstriyel besi çiftliklerinin gücü karşısında geleneksel, yerel çiftliklerin yok oluşunu anlatmış. Sınai çiftliklerde üretilen etlerin ne derece sağlıksız olduğunu vurgulamış. Diğer taraftan bu çiftliklerde yaşayan hayvanların çektikleri acılardan, doğal içgüdüleri dışında yaşamaya zorlandıklarından bahsetmiş. Çabuk büyüyen ama üremeyen, bağışıklık sistemi çökmüş hayvan kitlelerini, sözüm ona sağlıklı koşullarda sofraya getirmek için bilimin de alet edildiğini belirtmiş.

Yazar, endüstriyel besiciliğin dünya için gerçek bir sağlık tehdidi olduğunu savunmuş. Üstelik hayvan etiği ve hayvan haklarının en fazla ihlal edildiği alan olduğunu savunmuş. Bütün bunları insanların daha bilinçli olmaları ve sorumluluk üstlenmeleri için yazdığını belirtmiş.

 

Çağrı 

Halk sağlığı ile ilişkili veya halk sağlıkçıların yazdığı kitapların, internet sitelerinin, videoların ve raporların tanıtımının yapıldığı bu köşe için tanıtım yazılarınızı bekliyoruz:

Doç.Dr. Raika Durusoy

raika.durusoy@gmail.com


Galerideki Resimler

YORUM YAZ


Lütfen doldurunuz *

Henüz yorum yapılmamış.